Arama
Arama Sonuçları
Vali Usta, terörden arındırılan bölgeleri gezdi
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, vatandaşlarla birlikte terörden arındırılan bölgeleri gezdi. Bölgedeki turizm potansiyelini artırmak istediklerini ifade eden Vali Usta, "Tüm Türkiye’ye sesleniyorum. Bingöl'le ilgili ne kadar algınız varsa yerle bir olacak" dedi.
"Allah bu şehri ilelebet devletimize, milletimize yar etsin"
İstanbul'un fethinin 571. yıl dönümü kutlamalarına katılan İstanbul Valisi Davut Gül, "Allah bu şehri ilelebet devletimize, milletimize yar etsin" dedi.
603 yıllık Yeşil Türbe'de restorasyon yapılacak
Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, kentin simgelerinden biri olan 603 yıllık Yeşil Türbe'de restorasyon çalışmaları yapılacağını belirtti.
111. dönem koordinatör kaymakamların ilçeleri belli oldu
Deprem bölgelerinde koordinatör kaymakam olarak görev yapan 111. dönem kaymakam adaylarının kaymakamlık yapacakları ilk ilçeleri belli oldu.
Seyyid türbeleri ve çevresine düzenleme
Hakkari Şemdinli Kaymakamı Ali Ekber Ateş, kurum amirleriyle beraber Bağlar Köyü’nde vatandaşlarla bir araya gelerek, talep ve ihtiyaçları dinledi.
Gazi Kars'ın tarihi ve kültürel güzelliklerini gezdiler
Kars Valisi Ziya Polat, Sayıştay Başkanı Metin Yener ve beraberindeki heyet ile birlikte Kars'ın tarihi ve kültürel güzelliklerini gezdi.
Mezopotamya’nın mistik atmosferi tanıtılacak
Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, 1.Uluslararası KOMMAGENE Fotoğraf Zirvesi'nin başladığını belirterek, program sayesinde Mezopotamya’nın mistik atmosferinin tanıtılacağını ifade etti.
1. Uluslararası Kommagene fotoğraf zirvesi başlıyor
Adıyaman Valiliği'nin öncülüğünde düzenlenen zirvede Adıyaman’ın eşsiz güzellikleri ulusal ve uluslararası fotoğrafçıların objektifleriyle buluşuyor.
Tarihi alanlarda inceleme yaptı
Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, Dulkadirli Yeraltı Şehri, Hashöyük kazı alanı, Üçayak Kilisesi ve Akçakent Eskiyurt Göleti'ni inceleme yaptı.
Bursa'nın fethinin 698. yıl dönümü kutlu olsun!
Bursa’nın fethinin 698. yıl dönümü törenlerle ve dualarla kutlandı.
Hızır türbesinde Hatay için dua etti
Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Hz. Hızır (A.S) ile Hz. Musa'nın (A.S) buluştuğu yer olarak kabul edilen Hızır Aleyhisselam Türbesi'nİ ziyaret etti. Vali Masatlı, Hatay için dua etti.
“Köylerdeki vatandaşlarımızı önce Allah’a sonra size emanet ediyoruz”
Çankırı Valisi M. Fırat Taşolar başkanlığında 2024 Yılı Şubat Ayı Muhtarlar Toplantısı Eldivan’da gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Taşolar’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Eldivan Kaymakamı Selami Alper Özkan, Eldivan Belediye Başkanı Mustafa Lafcı, daire amirleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile Eldivan’a bağlı mahalle ve köy muhtarları katıldı.
“Bize her yer …”
Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, hafta sonunda şehrin tarihi ve tabii değerlerini ziyaret etti. Taşın sana dönüştüğü Sofular Vadisi’ni de gezen Vali Kumbuzoğlu, Trabzonspor logosunun kazındığı taşların önünde fotoğraf çektirerek, “Bize her yer …” dedi.
Bir günde 3 köyün taleplerini dinledi
Hakkari Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Buğra Karadağ, köy ziyaretlerine devam ediyor. Bir günde 3 köyü ziyaret eden Karadağ, vatandaşların sorun ve taleplerini yerinde gördü, ilgili birimlere talimat verdi.
Ertuğrul Gazi türbesine saygı sürüşü
Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Bilecik Motosiklet Derneği üyeleriyle birlikte şehrin tarihi ve manevi kıymetlerinden Ertuğrul Gazi’nin türbesini ziyaret etmek için oluşturulan motosiklet konvoyuna eşlik etti.
“Vatandaşın ayağına giderek sorunları yerinde çözüyoruz”
Kırsal mahalle ziyaretlerine hız kesmeden devam eden Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, Artuklu ilçesine bağlı kırsal Eroğlu, Yüce, Sultanköy, Yayla ve Özlüce Mahalleleri muhtarları ve sakinleriyle buluştu.
"Selçuklu başkenti Konya, ilmin cazibe merkezi oldu"
Konya Valisi Vahdettin Özkan, "Türkiye Selçukluları Konya Hanedan Türbesindeki Naaşların Tanzimi Projesi” panelinde konuştu. Projenin çok önemli olduğunu belirten Vali Özkan, "Selçuklu sultanlarının ilimle, irfanla yoğrulmuş olmaları nedeniyle Selçuklu başkenti Konya, ilminin cazibe merkezi olmuştur" dedi.
İzzeddin Keykavus, türbesi başında anıldı
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, ölümünün 804. yılında Selçuklu Sultanı 1. İzzeddin Keykavus için Şifahiye Medresesi'ndeki türbesi başında yapılan dualara eşlik etti.
Bitlis'in tarihi mekanlarını gezdiler
Bitlis Valiliği tarafından hayata geçirilen "İlimizi Tanıyalım Projesi" kapsamında Ahlat ilçesinde yaşayan öğrenciler kent merkezine geldi. Öğrenciler ilk olarak Vali Erol Karaömeroğlu'nu ziyaret etti, ardından da kentin simge noktalarını gezdi.
Manevi büyüklere ziyaret
Bolu Dörtdivan Kaymakamı Mustafa Düzgün, ilçenin çeşitli köylerinde bulunan manevi büyüklerin türbelerini ziyaret ederek, dua etti.
1001 hatim okumalarına katıldı
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Ayazpaşa Camii’nde devam eden 1001 Hatim okumalarına katıldı. Kendisi de hafız olan Vali Çiftçi, 500 yıldır devam eden ve şehri Kur’an’la zırhlama geleneği heyecanını yaşadı.
Öğrenciler, Sinop'u keşfedecek
Sinop'un ilçe ve köylerinde yaşayan öğrencilerin, Sinop’u yakından tanımasını sağlamak amacıyla "Sinop'umuzu Tanıyalım" projesi hayata geçirildi. Vali Dr. Mustafa Özarslan, "Çocuklarımız bu proje sayesinde Sinop'u keşfedip, unutulmaz anılarla evlerine dönecekler" dedi.
Pervari’nin dağ köylerini havadan ve karadan inceledi
Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya, ilçe ziyaretleri programı kapsamında, Siirt, Şırnak ve Van üçgeninde yer alan Pervari ilçesine bağlı Yazlıca (Herekol) dağı eteklerinde bulunan Doğan, Yapraktepe (Yapraktepe/Güzelbağ Mezrası) Düğüncüler, Söğütönü ve Gökbudak köylerini ziyaret etti.
Çorum Valisi Dağlı’dan Osmancık çıkarması
Osmancık ilçesini ziyaret ederek gün boyu inceleme ve ziyaretlerde bulanan Çorum Valisi Zülkif Dağlı, Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay’dan brifing aldı.
Çiçeklerle karşılandı
Şanlıurfa Viranşehir’den Afyonkarahisar Sandıklı’ya atanan Kaymakam Önder Çengel, görevine başladı. Çiçeklerle karşılanan Kaymakam Çengel, Tabduk Emre ve Yunus Emre türbelerini ziyaret ederek dua etti.
108. dönem kaymakamları ata toprağı Bilecik’te
108. dönem kaymakam adaylarını tarihi Bilecik Valiliği’nde ağırlayan Vali Şefik Aygöl, memlekete hizmete gönül vermiş genç meslektaşlarına başarılar diledi. Vali Aygöl, kaymakam adaylarına Bilecik’in manevi önderi Şeyh Edebali’nin, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” sözünü kendilerine şiar edinmeleri tavsiyesinde bulundu.
İlçelere çıkarma yaptı
Göreve başladıktan sonra hızlı bir şekilde ilçeleri tek tek ziyaret ederek tanışan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Harran ilçesinde incelemelerde bulunarak, “Tarihi dokusu, zengin ederleriyle Harran turizmde güçleniyor” dedi.
Dede Korkut Türbesi'ne bisikletle gitti
Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, Dede Korkut Bisiklet Festivali kapsamında yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta Masat köyündeki Dede Korkut'un türbesini ziyaret etmek üzere pedal çevirdi.
Vatandaşlara ‘hrisi’ dağıttı
Hatay Samandağ Kaymakamı Mehmet Aksu, vatandaşlara buğday ve etle yapılan ve özel bir yemek olan "hrisi" dağıttı.
Aşure sofralarına konuk oldu
Anadolu topraklarında yüzyıllardır süregelen, ana teması birlik, beraberlik, kardeşlik ve yardımlaşma olan Aşure Günü’nde kazanlarda el birliği ile hazırlanan yemekler ve aşure konuklara ikram edildi.