Arama
Arama Sonuçları
15 bin dönüm arazi zarar gördü
12 kişinin hayatını kaybettiği anız yangının ardından Diyarbakır'a giden İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, "Diyarbakır'da 8 bin 100 dönüm arazi, Mardin'de ise 7 bin dönüm arazi yangından etkilendi. Yangının çıkış sebebiyle ilgili cumhuriyet savcılığımız olaya el koymuş durumda" dedi.
90 UMKE ekibiyle gerçeğini aratmayan tatbikat yapıldı
Karaman'da, Sağlık Bakanlığının 2024 yılı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) faaliyet planında yer alan 'UMKE 13. Bölge Tatbikatı' başladı. Gökçe köyünde başlayan ve 3 gün sürecek tatbikata, 90 UMKE personeli katıldı.
Teleferik kazasında kurtarma çalışmaları sürüyor
Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde devrilen teleferik direğine kabin çarptı. Parçalanan kabinde 1 kişi hayatını kaybederken 2'si çocuk 7 kişi de yaralandı. Teleferik kazası sonrası diğer kabinlerde mahsur kalan 184 kişi için çalışmalar devam ederken tahliye çalışmaları sırasında 3 kişi daha yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 15 kabindeki 112 kişinin başarıyla kurtarıldığını açıkladı. Çalışmaları ilk andan itibaren yerinde koordine eden Vali Hulusi Şahin, kurtarma çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirtti.
Aladağlar’da kar altında kalan dağcı hayatını kaybetti
Niğde’de 6 kişilik Alman turist gruba rehberlik etmek için Aladağlar’a çıkan dağcı, kar kütlesi altında kalarak hayatını kaybetti. Ölen dağcının cansız bedenini kurtarma çalışmalarına çiğ riski nedeniyle yarın başlanacak.
Bilecik tarihinin en büyük tatbikatı yapıldı
Bilecik’te 150 personelin katılımıyla arama kurtarma tatbikatı yapıldı. Nefes kesen tatbikatı izleyen Vali Şefik Aygöl, "Bilecik'te bugüne kadar yapılmış en büyük tatbikatı gerçekleştirdik. Gerçeği aratmayan kalitede bir tatbikat yaptık" dedi.
Hakkari’de depreme hazırlık tatbikatı
Hakkari Valisi/Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, Vali Yardımcısı Buğra Karadağ, Vali Yardımcısı Furkan Berber ve il protokolünün katılımıyla 1-7 Mart Deprem Haftası farkındalık çalışmaları kapsamında İl Özel İdare Eski Lojmanlarında gerçekleştirilen deprem tatbikatına katıldı.
"Yer altında kalan işçiyle ses irtibatı sağlandı"
Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, sabah saatlerinde göçük meydana gelen krom madeni işletmesinde inceleme yaptı. Göçük altından çıkarılan 3 işçinin sağlık durumlarının iyi olduğubu belirten Vali Toraman, "Şu anda yer altında 1 işçi var. Onu da kurtarmak için çalışmalar devam ediyor. İşçi kardeşimizle ses irtibatı sağlandı, sağ olduğunu teyit ettik" dedi.
Sağlık için Güllüdere Vadisi'ne yürüdüler
Nevşehir Avanos Kaymakamı Aziz Gölbaşı, ‘Sağlığın için Harekete Geç’ temasıyla düzenlenen yürüyüşe katıldı. Katılımcılar, Kapadokya'nın en nadide köşelerinden Güllüdere Vadisi'ne yürüdü.
“En kısa aydı ama tarihin en uzun acısını yazdı"
Kastamonu Valisi Meftun Dallı, 6 Şubat Depremleri Fotoğraf Sergisi'nin açılışına katıldı. Vali Dallı, "Şubat ayı en kısa aydı ama tarihin en uzun acısını yazdı. Böyle acıların ülkemizde ve dünyada bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum" dedi.
Misafir depremzedeleri unutmadı
Bolu Valisi Erkan Kılıç, asrın felaketi 6 Şubat depremlerinin yaşandığı şehirlerden Bolu’ya gelen depremzede dört aileyi ikametlerinde ziyaret etti. Vali Kılıç, ailelerle sohbet ederek ihtiyaçlarını sordu.
Polis helikopteri düştü: 2 pilot şehit oldu
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı envanterine kayıtlı helikopterin, Gaziantep'in Nurdağı ilçesi Kartal Köyü mevkiinde kaza kırıma uğraması sonucu 2 pilotun şehit olduğunu açıkladı.
8 Ocak'ta kaybolan çiftçinin cesedi Dicle Nehri'nde bulundu
Diyarbakır Yenişehir ilçesi Hantepe Mahallesi'nde 8 Ocak tarihinde akrabasını ziyaret etmek için evinden ayrılan ve bir daha haber alınamayan çiftçi Abdurrezzak Kılıç’ın cenazesine ulaşıldı.
Hakkari'nin sağlık haritası masaya yatırıldı
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, İl Sağlık Müdürlüğü'nü ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Vali Çelik, kentte yürütülen sağlık hizmetleri, personel sayısı ve projeler hakkında toplantı yaptı.
Kayak merkezinde başarılı tatbikat
Kars Valisi Ziya Polat, Sarıkamış Kayak Merkezi’nde gerçekleştirilen kapsamlı arama kurtarma tatbikatını izledi. Vali Polat, başarılı bir tatbikat gerçekleştirilen ekipleri tebrik etti.
Selde kaybolan Asel bebeğin cansız bedeni bulundu
Aksaray'daki selde kaybolan 3 aylık Asel bebeğin 5 günün sonunda cansız bedeni bulundu. Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, “O artık cennet bahçesinde. Hepimizin başı sağ olsun” dedi.
Samsun’da hayat normale dönüyor
Samsun Valisi Orhan Tavlı ve AFAD Başkanı Okay Memiş, dün yoğun yağış sonrası meydana gelen sel ve su baskınından etkilenen İlkadım ilçesinde incelemelerde bulunarak, selden etkilenen esnafa ve vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.
Çoruh nehrinde kaybolan şoför için yoğun mesai
Artvin Valisi Yılmaz Doruk, 23.05.2023 tarihinde Artvin- Şavşat karayolunda geçirdiği trafik kazası sonucu aracıyla Çoruh nehrine düşen ve akıntıya kapılarak kaybolan sürücü Zübeyir Topal’ı bulmak için AFAD koordinesinde başlatılan arama kurtarma çalışmalarını yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.
Sahur bereketini 112 ekibiyle paylaştı
Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü’nü ziyaret ederek, sahur bereketini 112 sağlık personeli ile paylaştı.
Deprem bölgesine 387 bin çadır gönderildi
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Kahramanmaraş merkezli depremlerde 38 bin 44 kişinin hayatını kaybettiğini, bölgeye sevk edilen 387 bin çadırın 172 bininin kurulduğunu açıkladı.
196 bin afetzede başka illere göç etti
Depremde 31 bin 974 kişinin vefat ettiğini açıklayan AFAD, 196 bin afetzedenin bölgeden diğer illere tahliye edildiğini duyurdu.
2 bin artçı deprem oldu
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), saat 07.30 itibarıyla Kahramanmaraş merkezli depremlerde 20 bin 665 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.
Ordu depremzedeler için seferber oldu
6 Şubat 2023 günü merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 10 ili etkileyen depremlerin açtığı yaraları sarmak için tüm Türkiye'de olduğu gibi Ordu halkı seferber oldu.
Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 12 bin 873'e yükseldi
AFAD, saat 07.45 itibarıyla Kahramanmaraş merkezli depremlerde 12 bin 873 kişinin hayatını kaybettiğini, 62 bin 937 kişinin yaralandığını bildirdi.
AFAD’ın gönderdiği 92 bin çadırın 50 bini kuruldu
Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), AFAD ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından toplam 1 milyar 639 milyon 774 bin 16 lira acil durum ödeneği gönderdi.
10 ilde 3 aylık OHAL
Türkiye 9 saat arayla meydana gelen iki büyük depremle sarsıldı. 10 ilde arama kurtarma çalışmaları devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan, can kaybının 3 bin 549'a yükseldiğini ve 22 bin 168 yaralı olduğunu açıkladı. Erdoğan, 10 ilde 3 aylık olağanüstü hal ilan edildiği duyurdu.
Kars’tan Urfa’ya 9 tır yardım yola çıktı
Deprem bölgesi için seferber olan Kars, çok sayıda iş makinesi, teknik personel, sağlık çalışanı ve ayni yardımı tırlarla bölgeye gönderdi. Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz’ün talimatı ile 9 tır yardım malzemesi de Şanlıurfa için yola çıktı.
Kuyuda ölen baba ve oğlu son yolculuğuna uğurlandı
Manisa'nın Salihli ilçesinde evlerinin bulunduğu site bahçesindeki artezyen kuyusunda ölen 35 yaşındaki Aytuğ Demir ile 2 yaşındaki oğlu Batu Demir'in cenazesi toprağa verildi.
Köy halkının da katıldığı tatbikat gerçeğini aratmadı
Karaman'da 6 ayrı vaka üzerine yapılan ve 170 personel ile 41 aracın katıldığı yerel saha tatbikatı gerçeğini aratmadı. Köy halkının da katıldığı tatbikatı Karaman Valisi Tuncay Akkoyun ile Belediye Başkanı Savaş Kalaycı da izledi.
Müküs Çayı'nda kaybolan hemşire 22 gündür aranıyor
Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Beğendik beldesinde akıntıya kapılan ve 22 gündür devam eden hemşire Eyüp Güneş'i arama çalışmalarını yerinde inceledi. Güneş'in ailesiyle görüşerek bilgilendiren Vali Hacıbektaşoğlu, “Eyüp Güneş kardeşimizin bulunması için gereken her şey yapıldı ve bundan sonrada yapılacaktır" dedi.
Ankara sele teslim
Ankara'da bir haftadır aralıklarla devam eden ani sağanak yağışlar sonrasında meydana gelen sel sonrasında dört kişi hayatını kaybetti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Ankara Valisi Vasip Şahin, selin vurduğu Akyurt ilçesinde incelemelerde bulundu.