Arama
Arama Sonuçları
"Şeker fabrikası ilçemizin kalkınmasına katkı sağlıyor"
37. Dönem Şeker Pancarı Alım Kampanyasına katılan Van Erciş Kaymakamı Murat Karaloğlu, "İlçemizde tarımın öncüsü ve tarıma dayalı ilk sanayi kuruluşlarından olan Türkşeker Erciş Şeker Fabrikası ilçemizin kalkınmasından büyük katkı sağlamaktadır" dedi.
TMO ilk fındığı 135,96 liradan aldı
Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, TMO'nun fındık alımına başladığını belirterek, "TMO, Bulancak ilçesinde ilk fındığı 135,96 liradan aldı. Tüm üreticilerimize bereketli bir hasat sezonu diliyorum" dedi.
Özel kıyafetleri giyip, bal hasadına katıldı
Kayseri'nin Özvatan Kaymakamı Mine Kurt, coğrafi işaretli Özvatan Çiçek Balı'nın hasadına katıldı. Özel kıyafetlerini giyen Kaymakam Kurt, arı kovanlarından bal hasat etti.
Kaymakam Algın, icazet törenine katıldı
Gümüşhane'nin Kelkit Kaymakamı Kadir Algın, hafızlık eğitimi başarıyla tamamlayan 43 hafız için düzenlenen icazet törenine katıldı. Kaymakam Algın, hafızları tek tek tebrik etti.
Sinop'ta sel ve taşkın riski en aza iniyor
9 adet paletli ekskavatörün dere ıslahları için çalışmaya başladığını ifade eden Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, "9 iş makinesi ile 8 ilçemizde 21 derede yaklaşık 150 km dere yatağında 1,5 milyon metreküp rüsubat temizliği yapılacak. Bu yıl çalışmalar tamamlandığında sel ve taşkın baskınıyla ilgili ciddi risk azaltma faaliyeti gerçekleştirmiş olacağız" dedi.
"Sinop'un su sorununu el birliğiyle çözeceğiz"
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, köylerde yaşanan içme suyu sorununun giderilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Sorunların çözümünde; birlik üyesi köy muhtarlarımıza teknik ve işletmecilik desteğini İl Özel İdaresi olarak vereceğiz. Birlikte daha iyi organize olacağız" dedi.
Sinop'ta çıkan yangında 6 ev küle döndü
Sinop'un Boyabat ilçesinde meydana gelen yangında 6 ev kullanılmaz hale geldi. Bölgedeki çalışmaları koordine eden Vali Dr. Mustafa Özarslan, hasar, zarar ve hak sahipliğine ilişkin tespit çalışmalarının en kısa zamanda tamamlanacağını belirtti.
Vali Özarslan'dan yangınlara karşı önemli hatırlatma
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, yangınlara karşı vatandaşları uyardı ve eski evlerdeki elektrik tesisatlarına dikkat çekti. Vali Özarslan, "ORKÖY, orman köylüsü vatandaşlarımızın evlerinin elektrik iç tesisat projelerine; hibe/kredi desteği veriyor. Bu destekten faydalanıp, eski evlerimizin elektrik tesisatlarını yenileyelim" dedi.
Öğrencilerin mezuniyet heyecanına ortak oldu
Gümüşhane Kelkit Kaymakamı Kadir Algın, ilçede bulunan 3 yüksekokulun mezuniyet törenine katıldı. Öğrencilerin heyecanına ortak olan Kaymakam Algın, "Yolunuz ve bahtınız açık olsun. Bu vatan toprağına nice güzel hizmetler yapmak sizlere nasip olsun" dedi.
"ÖNEM Projesi ile evlatlarımızın hayatına dokunuyoruz"
ÖNEM Projesi kapsamında Darıca ilçesinde gerçekleştirilen Gala Programına katılan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, "ÖNEM Projesi ile evlatlarımızın hayatında inanılmaz değişiklikler meydana getiriyoruz" dedi.
10 bin kınalı keklik doğayla buluşmaya hazırlanıyor
Gümüşhane Kelkit Kaymakamı Kadir Algın, Kelkit Keklik Üretim Merkezi'nde inceleme yaptı. Kaymakam Algın, doğaya salınacak olan 10 bin kınalı kekliği de inceledi.
Göçmenlerin ülkelerine dönmesi için temaslarda bulundu
Afganistan'a giden Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros, Türkiye’de düzensiz göçmen konumundaki Afganistan vatandaşlarının ülkelerine geri dönmeleri için temaslarda bulundu.
Kütüphaneye milli futbolcunun adı verildi
Gümüşhane Kelkit Kaymakamı Kadir Algın, trafik kazasında hayatını kaybeden milli futbolcu Ahmet Çalık'ın isminin verildiği okul kütüphanesinin açılışını gerçekleştirerek, emeği geçenlere teşekkür etti.
"Samsun sağlık sektörünün parlayan yıldızı olacak"
Samsun Valisi Orhan Tavlı'nın başkanlığında 2. İkiztepe Sağlık Zirvesi'nin hazırlıklarının görüşüldüğü toplantı yapıldı. Vali Tavlı, "Sağlık teknolojilerinde yenilenme, sağlık hizmetlerinde kümelenme, ilaç ve tıbbi cihaz sanayii, sağlık turizmi Samsun’da konuşulacak. Samsun her alanda sağlık sektörünün parlayan yıldızı olacak" dedi.
Küçük Hazal’ın hayalini gerçekleştirdi
Ankara Altındağ’dan Nevşehir Valiliği’ne CİMER üzerinden başvuru yaparak Kapadokya Bölgesini gezmek istediğini belirten 12 yaşındaki Hazal Ünal’ın hayalini Vali Ali Fidan gerçekleştirdi.
111. dönem koordinatör kaymakamların ilçeleri belli oldu
Deprem bölgelerinde koordinatör kaymakam olarak görev yapan 111. dönem kaymakam adaylarının kaymakamlık yapacakları ilk ilçeleri belli oldu.
Vatandaşlara lokum ve zerde ikram etti
Yerli ve yabancı turistlerin gözbebeği olan Safranbolu'da düzenlenen Turizm Haftası etkinliklerine katılan Karabük Valisi Mustafa Yavuz, lokum ve zerde kazanlarına safran şurubu döktü, ardından da vatandaşlara ikram etti.
Kaymakamlığın önünde kitap okudular
Giresun Bulancak Kaymakamı Ünal Koç ve kurum amirlerinin katılımıyla, Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün sağladığı Gezici Kütüphane ile Hükümet Konağında okuma etkinliği düzenlendi.
Vali Toraman’a bronz madalya
Düzenli kan bağışında bulunan Elazığ Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, 10’dan fazla bağış yaparak bronz madalya sahibi oldu.
Öğrencilerin çay davetine icabet etti
Düzce Valisi Selçuk Aslan, üniversite öğrencilerinin çay davetini geri çevirmedi. Vali Aslan, iftar sonrası öğrencilerin evine konuk oldu.
Engelli vatandaşlar ve ailelerinin iftar sevinci paylaştı
Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Tekirdağ İl Müftülüğünde engelli vatandaşlar ve aileleri ile birlikte iftar yaptı.
"Kadınlarımız hem anne hem de iş hayatına dâhil olmalı"
Antalya Valisi Hulusi Şahin, Türkiye Yüzyılında Kadın Hakları Paneli'ne katıldı. Panalde konuşan Vali Şahin, "Türkiye’de kadınların iş hayatına atılmasının önündeki en büyük engellerinden birisi de kreş-gündüz bakım evi konusudur. Hedefimiz kadınlarımızın anne olmasının önündeki engelleri kaldırmak. Kadınlarımız hem anne hem de iş hayatına dâhil olmalılar" dedi.
"Teknoloji, bilim ve görsellik ön planda olacak"
Kütahya Valisi Musa Işın, Arkeoloji ve Maden Müzesi inşaatında inceleme yaptı. Vali Işın, müzenin teknoloji, bilim ve görsellik ön planda olacak şekilde tasarlandığını belirtti.
Vali, vatandaşları sigarayı bırakmaya davet etti
Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü'nde Sağlıklı Hayat Merkezi'ni ziyaret etti. Vali Aktaş, sigara kullanan vatandaşları sigarayı bırakmaya davet etti.
Balıkçı esnafıyla sohbet etti
Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, ilçe ziyaretleri kapsamına son olarak Marmaraereğlisi'ni ziyaret etti. İlçedeki Balıkçı Barınağı’nı da ziyaret eden Vali Soytürk, esnafla sohbet edip, taleplerini dinledi.
"Gençlerimiz için teşvik ve projelere ihtiyaç var"
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, TKDK heyetiyle bir araya geldi. Vali Çelik, "Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip Hakkari’de gençlerimize istihdam alanları oluşturmak adına tarım, hayvancılık ve arıcılık alanlarında yapılacak olan teşvik ve projelere ihtiyacımız var" dedi.
"Genç şefler Beyoğlu’nun kalbinde yetişiyor"
İstanbul'un Beyoğlu Kaymakamı Can Aksoy, Mustafa Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti. Kaymakam Aksoy, "Gastronomi hızla gelişen bir alan ve Beyoğlu gastronominin merkezi. Genç şefler Beyoğlu’nun kalbinde yetişiyor" dedi.
Kitap kurtlarını ödüllendirdi
Aksaray Gülağaç Kaymakamı Muhammet Fatih Aydın, ilçede en çok kitap okuyan öğrencilere ‘Kitap Kurdu Belgesi’ takdim etti.
Hedef 1 milyon lisanslı öğrenci
Cumhuriyetin 100. yılı etkinlikleri kapsamında, İstanbul’da lisanslı sporcu sayısını artırmak ve milli seviyede başarılı sporcu yetiştirmek için ilk imzalar atıldı. Bu kapsamda İstanbul Valiliği ile Petrol Ofisi Grubu arasında “Okul Spor Kulüpleri Ligi Reklam ve Sponsorluk Protokolü” imzalandı.
Gençleri Ihlara Vadisi’nde gezdirdi
Aksaray Güzelyurt Kaymakamı Can Alperen Taşavlı, KYK öğrencileriyle Ihlara Vadisi'nde Doğa Yürüyüşü gerçekleştirdi. Gençlerin moral ve motivasyonunu artıran Kaymakam Taşavlı, bu tür faaliyetleri devam ettireceklerini söyledi.