Arama
Arama Sonuçları
"İHA'ların Kahramanmaraş'ta üretilmesi gibi hedeflerimiz var"
Uluslararası ve Liseler Arası İnsansız Hava Aracı Yarışmaları ödül töreninde konuşan Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, "İnsansız Hava Araçlarının (İHA) burada üretilmesi gibi hedeflerimiz var. Buna yönelik girişimlerimiz devam ediyor" dedi.
Tahir ARDAL
Gölpazarı Kaymakamı
Isparta Valiliği'ne atanan Vali Abdullah Erin'den ilk yorum:
Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Isparta Valiliği'ne Abdullah Erin atandı. Atama kararıyla ilgili mesaj yayımlayan Erin, "Aziz milletimize ve yüce devletimize sadakatle hizmet etmek için büyük bir azim ve kararlılıkla çalışacağımı bir kez daha ifade ediyorum" dedi.
Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu'dan önemli bir yazı
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu, "Dijital Dünyanın Yeni Tehlikesi: Sosyal Medyada İtibar Suikastı" başlıklı bir makale kaleme aldı. Dijital çağın yükselişi ile birlikte sosyal medyada itibar suikastında artış yaşandığına dikkat çeken Mumcu, itibar suikastının tüm ayrıntılarını anlattı.
"Alçak taburelerde sıcak çay eşliğinde sohbete doyum yok"
Esnafla bir araya gelen Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, "Günün yorgunluğu ve stresini esnafla atıyorum. Alçak tabure ve kürsülerde sıcak çay eşliğinde sohbete doyum yok" dedi.
Yurt genelinde 2 milyon araç denetlendi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 5-12 Eylül tarihleri arasında 2 milyon 667 bin 955 aracın denetlendiğini ve 475 bin 427 araca/sürücüye işlem yapıldığını açıkladı.
Azerbaycan'dan, Kahramanmaraş'a okul desteği
6 Şubat depremlerinin ardından Azerbaycan Devleti tarafından Kahramanmaraş'a yaptırılan Haydar Aliyev İlkokulu’nun açılışı yapıldı. Açılışa katılan Vali Mükerrem Ünlüer, "Dost ve kardeş ülkemiz Azerbaycan Devleti de depremin ilk anlarından itibaren devletimiz ve milletimizin yanında oldu" dedi.
"Şehzadeler şehri Manisa’mızın kurtuluşunun 102. yılı kutlu olsun"
8 Eylül Manisa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü çeşitli programlarla kutlandı. Vali Enver Ünlü, "Şehzadeler şehri Manisa’mızın, küllerinden yeniden doğan Manisa, düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılı kutlu olsun" dedi.
Mezopotamya'nın kalbi Hasankeyf'te festival coşkusu
Mezopotamya'nın kalbi, medeniyetin beşiği, tarih kokan Hasankeyf'te bu yıl 4.sü düzenlenen Su, Doğa Sporları ve Turizm Festivali dolu dolu başladı.
Bingöl depremlere hazırlanıyor
Deprem riski yüksek bölgeler arasında yer alan Bingöl’de Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) Lojistik Merkezi kuruldu. Merkezde inceleme yapan Vali Ahmet Hamdi Usta, "105.000 M2. alanda çok geniş imkan ve kabiliyetimizle olası bir afette Bingöl’e hizmet etmeye hazırız" dedi.
Vali Pehlivan, 9 bin yıllık höyükte inceleme yaptı
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Toroslar ilçesine bağlı Demirtaş Mahallesi’nde bulunan Yumuktepe Höyüğü kazı alanını ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.
Eski Vali Öztürk'ten çarpıcı ve düşündürücü bir yazı
Emekli Vali Orhan Öztürk, "Hayvanın insanlığı ve insanın hayvanlığına dair" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Çarpıcı ve düşündürücü ifadelerin yer aldığı yazıda, önemli anekdotlar da yer aldı.
Yurtta 30 Ağustos coşkusu
30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıl dönümü dolayısıyla birçok kentte kutlamalar başladı. Valilikler tarafından hazırlanan programlar ile vatandaşlar Büyük Zafer'in 102'nci yılını coşkuyla kutladı. Mülki idare amirleri de kutlama programlarına katılarak, Atatürk anıtlarına çelenk koydu.
Manisa'da tarım arazileri sular altında kaldı
Manisa'nın Alaşehir ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle sergide kurumaya bırakılan üzümler ve birçok tarım arazisi sular altında kaldı. Vali Enver Ünlü, mağduriyetlerin hızlıca giderilmesi için hasar tespit çalışmalarının başlatıldığını belirtti.
"Yollar, dağlar aşılır, yeter ki gönüller bir olsun"
Haydaroğlu ve Söğüt mahallelerini ziyaret ederek, vatandaşların sorunlarını dinleyen Malatya'nın Hekimhan Kaymakamı Muhammed Fatih Günlü, "Yollar, dağlar aşılır, yeter ki gönüller bir olsun" dedi.
Üzümün anavatanında ilk kuru üzüm satışı yapıldı
Üzümün anavatanında 2024-2025 sezonunun ilk kuru üzüm satışının sembolik bir açık artırmayla gerçekleştirildiğini belirten Manisa Valisi Enver Ünlü, "Yeni sezon hayırlı, bol ve bereketli olsun" dedi.
"Adıyaman'ı olası afetlere karşı dirençli hale getiriyoruz"
Kentsel Dönüşüm Alanı'nda inceleme yapan Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, "Kentsel dönüşümle şehrimize sağlam ve güvenli konutlar inşa ediyor, kentimizi olası afetlere karşı daha dirençli hale getiriyoruz" dedi.
Vali ve kaymakam, 7 parkurlu Eko Turizm Rotası'nı gezdi
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan ve Ayancık Kaymakamı Ahmed Çelik, Akgöl, Saray Gölü ve İnaltı Mağarası arasında oluşturulan 7 parkurlu Eko Turizm Rotası'nı gezdi. Vali Özarslan, "Eko Turizm rotalarımız, Sinop için kaldıraç olacak" dedi.
"Acil Durum Hastanesi hizmete girdi"
Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Nurdağı'nda 75 yataklı Acil Durum Hastanesi'nin hizmete girdiğini belirterek, "Hayırlı olsun" dedi.
Gümüşhane'de 5 yıllık Stratejik Plan kabul edildi
Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever başkanlığında İl Encümeni Toplantısı gerçekleştirildi. Vali Tanrısever, İl Özel İdaresi’nin 2025-2029 yıllarını kapsayan Stratejik Planı'nın kabul edildiğini belirtti.
Diyarbakır Valiliği'nden önemli "borçlandırma" duyurusu
Diyarbakır Valiliği, deprem afetlerinden etkilenen vatandaşların borçlandırma işlemlerinin başladığını ve 10 Ağustos'a kadar borçlandırma işlemi yapılmazsa hak sahipliğinin sona ereceğini duyurdu.
Antrenman yapan sporcularla sohbet etti
Hakkari Valisi Ali Çelik, Ferdi Branşlar Spor Salonunu ziyaret ederek, antrenman yapan sporcularla sohbet etti.
Kaymakam İmrak, Benati inciri topladı
Batman'ın Hasankeyf ilçesinde yetiştirilen, kendine has aroması ve lezzetiyle ilgi gören Benati incirinin hasadına başlandı. Hasada katılan Kaymakam Mehmet Ali İmrak, Benati incirinin coğrafi işaret alması için başvuru yaptıklarını belirtti.
Kahramanmaraş'taki orta hasarlı binaların durumu konuşuldu
Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer başkanlığında, orta hasarlı binaların durumuna yönelik koordinasyon ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi
Manisa'da 15 bin kişi işe yerleştirildi
Manisa Valisi Enver Ünlü, yılın ilk 6 aylık döneminde kamu ve özel sektörde 15 bin 828 kişinin işe yerleştirildiği ifade etti.
Coğrafi işaretli mehina sarımsağı pazarda
Nisan ayında coğrafi işaretle tescillenen ve haziran ayında hasadı başlayan Batman'ın Hasankeyf ilçesine özgü "mehina sarımsağında hasat dönemi bitti. Kendine has aroması olan mehina sarımsağı, pazardaki yerini de aldı.
"Giresun Adası'nın çehresi değişiyor"
Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Giresun Adası'nın turizme kazandırılacağını ifade ederek, "Giresun Adası Çevre Düzenleme Projesi ile adanın çehresi değişecek" dedi.
"Keşke Evliya Çelebi, bu mağarayı görseydi"
Ayancık İnaltı Mağarası'nı gezen Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, "Evliya Çelebi, İnaltı Mağara'sını keşke görseydi, onun anlatımıyla mağaramızın tasvirini okumak isterdim. İnaltı Mağarası, mistik ve gizemli görüntüsü ile gelen ziyaretçilerini büyülüyor" dedi.
Kaymakam Algın, icazet törenine katıldı
Gümüşhane'nin Kelkit Kaymakamı Kadir Algın, hafızlık eğitimi başarıyla tamamlayan 43 hafız için düzenlenen icazet törenine katıldı. Kaymakam Algın, hafızları tek tek tebrik etti.
"Soma'daki orman yangını kısmen kontrol altına alındı"
Manisa Valisi Enver Ünlü, Soma ilçesindeki ormanda çıkan yangının kısmen kontrol altına alındığını bildirdi.