Arama
Arama Sonuçları
Sinop'ta çıkan yangında 6 ev küle döndü
Sinop'un Boyabat ilçesinde meydana gelen yangında 6 ev kullanılmaz hale geldi. Bölgedeki çalışmaları koordine eden Vali Dr. Mustafa Özarslan, hasar, zarar ve hak sahipliğine ilişkin tespit çalışmalarının en kısa zamanda tamamlanacağını belirtti.
"Öğrencilerin başarısı, mutluluğumuzu zirveye taşıdı"
LGS ile 2024 yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavında önemli başarılara imza atan öğrencilerle bir araya gelen Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Yiğitbaşı, "LGS’de ve bursluluk sınavlarından gelen toplamda 10 Türkiye derecesi mutluluğumuzu zirveye taşıdı" dedi.
Yozgat, kadim coğrafyasıyla gün yüzüne çıkarılıyor
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Kerkenes Harabeleri ile Uşaklıhöyük kazı alanlarında inceleme yaptı. Çalışmaların devam ettiğini ifade eden Vali Özkan, "Yozgat kadim coğrafyasıyla gün yüzüne çıkacak" dedi.
Tunceli'de MotoFest heyecanı başladı
Tunceli Motofest heyecanına ortak olan Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, "Tunceli Motofest 1. günü çok keyifliydi" diyerek bugün festivalin 2. günü olduğunu belirterek, herkesi davet etti.
Emekli olan Vali Su, Diyarbakır'dan ayrıldı
Yaş haddinden emekliye ayrılan Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, Valilik Konutunda kendisini uğurlamaya gelenlerle vedalaşarak, kentten ayrıldı.
Ankara-Tatvan Turistik Treni, yola çıktı
Ankara-Tatvan Turistik Treni, 1.262 kilometre hat uzunluğu ve 140 kişi kapasitesi ile Ankara'dan yola çıktı. Uğurlama töreninde konuşan Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, "Turizm elçisi 'Turistik Tatvan Treni', dünyanın en güzel rotalarından birisinde, eşsiz coğrafyalarda süzülecek" dedi.
"Olayların aydınlatılma oranı yüzde 96"
2024 yılı Mayıs ayı asayiş olayları hakkında bilgi veren Van Valisi Ozan Balcı, "Mayıs ayı içerisinde kolluk birimlerimizce yapılan çalışmalar neticesinde; toplam 1.299 olaya müdahale edilmiş olayların aydınlatılma oranı yüzde 96'dır" dedi.
Vali Özarslan'dan yangınlara karşı önemli hatırlatma
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, yangınlara karşı vatandaşları uyardı ve eski evlerdeki elektrik tesisatlarına dikkat çekti. Vali Özarslan, "ORKÖY, orman köylüsü vatandaşlarımızın evlerinin elektrik iç tesisat projelerine; hibe/kredi desteği veriyor. Bu destekten faydalanıp, eski evlerimizin elektrik tesisatlarını yenileyelim" dedi.
Ağrı Dağı'ndaki meteor çukuru turizme kazandırılacak
Iğdır Valisi Ercan Turan, Ağrı Dağı'ndaki Korhan Meteor Çukuru'nun turizme kazandırılacağını ifade ederek, "Doğal bir oluşum, belki 1 milyon yıl önce oluştu ama hala etkileri, etraftaki kayaç yapıları izlerini taşıyor. Burası merak edilen bir nokta" dedi.
Emekli Vali Ömer Türk hayatını kaybetti
Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden emekli Vali Ömer Türk, İstanbul'da toprağa verildi.
AYM'den kaymakam adaylığı için kritik karar
Anayasa Mahkemesi, kaymakam adaylığına yönelik ikinci kritik kararını verdi.
Emekli vali yardımcısı evinde ölü bulundu
Emekli vali yardımcısı Yılmaz Yolcu, Giresun'un Şebinkarahisar ilçesindeki evinde ölü bulundu. Otopsi işlemlerinin ardından Yolcu, dualarla son yolculuğuna uğurlandı.
Öğrencilerin mezuniyet heyecanına ortak oldu
Gümüşhane Kelkit Kaymakamı Kadir Algın, ilçede bulunan 3 yüksekokulun mezuniyet törenine katıldı. Öğrencilerin heyecanına ortak olan Kaymakam Algın, "Yolunuz ve bahtınız açık olsun. Bu vatan toprağına nice güzel hizmetler yapmak sizlere nasip olsun" dedi.
"Yüce Allah, hacı olmayı hepimize nasip eylesin"
Kars'tan 60 kişilik ilk hac kafilesi, Sultan Alparslan Cami Külliyesi'nde düzenlenen programla kutsal topraklara dualarla uğurlandı. Programa katılan Vali Ziya Polat, "Yüce Allah, hacı olmayı hepimize nasip eylesin" dedi.
Hacı adaylarını dualarla uğurladı
Karaman Valisi H. Engin Sarıibrahim, Karaman'dan kutsal topraklara hac vazifesini yerine getirmek üzere giden 170 hac adayını dualarla uğurladı.
"Burdur çok değerli şahsiyetler çıkarmıştır"
Burdur Valisi Türker Öksüz, "Burdur, zengin tarih ve kültür birikimi olan bu topraklardan pek çok değerli şahsiyetler çıkarmıştır" dedi.
"Ülkemize, halkımıza ve Kütahya'mıza dua edin"
Hacı adaylarını kutsal topraklara uğurlayan Kütahya Valisi Musa Işın, "Duanın kabul edildiği bir yere gidiyorsunuz. Ülkemize, halkımıza, milletimize, Kütahya'mıza dua edin" dedi.
Trabzon'dan Filistin'e yardım eli
Hayrat Vakfı ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle Filistin’e 3 TIR yardım malzemesi gönderildi. Törene katılan Vali Aziz Yıldırım, "Dünyanın gözü önünde işlenen bu katliama birilerinin dur demesi gerekiyor" dedi.
"Sosyal medyanın esiri olmayın"
"Geleceğin Teknoloji Yıldızları Yetişiyor" adlı tiyatro gösterisini izleyen Hakkari Valisi Ali Çelik, "Teknolojiyi bilinçli kullanmak, sosyal medya esiri olmamak, bol bol kitap okumak, araştırmak ve çevre sorunlarına duyarlı olmak çok önemli" dedi.
Erzurum'da TRT sanatçılarının rüzgarı esti
TRT Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği sanatçılarının icra ettiği “TRT Sanatçıları Şehir Konserleri” Erzurum'da başladı. Konseri izleyen Vali Mustafa Çiftçi, "Güzel şehrimiz Erzurum’da, bu akşam, keyifli dakikalar geçirdik" dedi.
"4 milyon kitapla Türkiye’de en çok kitaba sahip olan iliz"
Kitap dağıtım törenine katılan Van Valisi Ozan Balcı, "Kitap adına çok güzel işler yaptık, biz 4 milyon kitapla Türkiye’de en çok kitaba sahip olan il olduk" dedi.
"Şerefle ve gururla görevinizi yaptınız"
Görev süreleri biten muhtarlarla bir araya gelen Batman Valisi Ekrem Canalp, "Sizler belli sürede şerefle, onurla ve gururla bu görevi yerine getirdiniz" dedi.
Hacı adaylarını dualarla uğurladı
Elazığ Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, Elazığ’dan kutsal topraklara hac vazifesini yerine getirmek üzere giden 358 hacı adayını dualarla uğurladı.
Bin yarışmacı gökyüzüne Kemer'den tırmanacak!
Türkiye'nin ilk gökyüzü yarışı (skyrunnig) olan Merrell Run To Sky, Antalya'nın Kemer ilçesinde 10'uncu kez düzenlenecek. 30 farklı ülkeden yaklaşık bin sporcu katılacağı yarışın basın toplantısı Kaymakam Ahmet Solmaz’ın katılımıyla gerçekleştirildi.
Hafız Vali 3 fakülte mezunu, 4.’sünde de okuyor
Erzincan'da yapılan yarışmanın Türkiye finalinde yaklaşık 41 yıldır hafız olan Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, 15 cüz kategorisinin birincisi olmuştu. 3 lisans bölümü mezunu olan 1970 doğumlu Vali Çiftçi, halen Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğrenim hayatını devam ettiriyor.
Şampiyonların dostluk maçını izledi
Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Muğla’da düzenlenen Türkiye Ragbi Şampiyonası'nda 1. olan Araklı Saffet Çebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile 2. olan Arsin Anadolu Lisesi arasındaki dostluk maçını izledi.
Erzurum Valisi Çiftçi, Hafız Kal Yarışması'nda Türkiye birincisi oldu
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen 'Hafız Kal Yarışması'nda Türkiye finalinde 15 cüz kategorisinde birinci oldu. Erzurum Valisi Çiftçi, plaketini eşi Azime Çiftçi ile Erzincan Valisi Aydoğdu'dan aldı.
Trafik güvenliğinde başarılı olanlara takdir
Her yıl Mayıs ayının ilk haftası gerçekleştirilen ve trafik bilincinin artırılmasına yönelik etkinliklerle kutlanan "Trafik Haftası"nda, bu yıl da Manisa’nın trafik güvenliğine katkıda bulunan personel ve yılın başarılı şoförü unutulmadı.
Vali Yardımcısı Topcu’nun baba acısı
Bartın Vali Yardımcısı Taşköprülü Zeynep Topcu'nun babası Musa Acar, son yolculuğuna uğurlandı.
Vali Şahin: Son kaleyi mühürleyelim
Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya Ticaret Borsası’nın geleneksel olarak düzenlediği Kent Buluşmaları Toplantısının konuğu oldu. Zeytinpark’da düzenlenen toplantıda Vali Şahin “Burası bir akciğer olarak bu şehre kalsın. Bir rekreasyon alanı, bir kent ormanı gibi yeşil alan olarak burayı her halükarda mevcut halini muhafaza eden bir şekilde imara da kaydedelim. Bu sabitlensin bu mesele bitsin. Son kaleyi kurtaralım. Zeytinpark’ı yeşil alan olarak mühürleyelim” dedi.