Arama
Arama Sonuçları
Mereto’nun zirvesinde “Karsambaç” tarifi verdi
Batman Valisi Ekrem Canalp, 2978 rakımlı Mereto’nun zirvesinde uygulamalı olarak “Karsambaç” tarifi verdi. Vali Canalp, "Adanalılar beni bağışlasın ama Mereto’nun 2978 rakımlı zirvesinde bu lezzeti tatmak bambaşka" dedi.
Daha yeşil bir Van için 850 bin fidan dağıtıldı
Daha yeşil bir Van için 3 Milyon Fidan projesinin devam ettiğini ifade eden Vali Ozan Balcı, "Projemizde şimdiye kadar 850.000 fidanı çiftçilerimizle buluşturduk" dedi.
Hasat edilen Adana karpuzunun tadına baktı
Türkiye'nin önemli karpuz üretim merkezlerinden Adana'da, sezonun ilk turfanda karpuz hasadı yapıldı. Hasada katılan Vali Yavuz Selim Köşger, mis gibi kokak karpuzun tadına bakıp, tam not verdi.
"Mersin, dünyanın en verimli topraklarına sahip"
"Üretim Planlamasında Turunçgil Yol Haritası” Temalı Turunçgil Çalıştayı'na katılan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Mersin, Çukurova’mız dünyanın en verimli topraklarına sahiptir. Burada yetişmeyen ürün yok" dedi.
3 milyon fidan Van’ın bereketli topraklarıyla buluşacak
Van Valisi Ozan Balcı, Orman İşletme Müdürlüğü içerisindeki fidanlıkta incelemelerde bulundu. Yetkililerden bilgi alan Vali Balcı, Van’da fidancılık adına çok güzel işler yapıldığını ifade etti.
“Kitap okudum yüzüm güldü”
Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Ağdacı İlkokulu’nun Cumhuriyetin 100. Yılına ithafen yürüttüğü “Kitap Okudum Yüzüm Güldü” eTwinning projesinin “100. Yılda 100 Kitap” temalı resim sergisine katıldı.
Yeni Hükümet Konağı ile daha verimli hizmet sunulacak
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Erbaa Yeni Hükümet Konağı inşaatında incelemelerde bulunarak bilgi aldı.
Fidanlar Van’ın bereketli topraklarıyla buluşuyor
Van Valiliği koordinesinde yürütülen fidancılık projesi kapsamında, bugün vatandaşlara ücretsiz 49 bini kiraz, 6 bini vişne olmak üzere 55 bin meyve fidanı daha dağıtıldı.
Ekmek görünümlü bir sanat harikası
Vatandaşları hanelerinde ziyaret ederek gönül kapıları aralayan Şırnak Silopi Kaymakamı Cihat Koç, misafir olduğu hanelerden yoğun ilgi gördü.
“Türkiye Yüzyılı için gece gündüz çalışacağız”
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Tokat'ta huzur ve asayişi sağlamak için 4 bin 190 kolluk kuvvetiyle birlikte 7 gün 24 saat esasıyla çalışıldığını söyledi.
Protokol arkadaşı vali amcasını unutmadı
3 Aralık Engelliler Günündeki programda protokolde Bilecik Valisi Şefik Aygöl’ün yanında oturan özel çocuk Kerem, vali amcasını unutmadı. Okullarını ziyaretinde Vali Aygöl’e sarılan Kerem, valinin elini bırakmadı.
Bir günde 3 köyün taleplerini dinledi
Hakkari Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Buğra Karadağ, köy ziyaretlerine devam ediyor. Bir günde 3 köyü ziyaret eden Karadağ, vatandaşların sorun ve taleplerini yerinde gördü, ilgili birimlere talimat verdi.
Gecemiz gündüzümüz Kars
Gün içerisinde yoğun toplantı, inceleme ve çalışmalarda bulunan Kars Valisi Ziya Polat, akşam da şehrin caddelerinde yürüyüşe çıktı. Kazımpaşa Caddesi’ndeki akşam yürüyüşünde esnafların hatırını soran Vali Polat, “Gecemiz gündüzümüz Kars. Birliğimiz daim olsun” dedi.
Askeri alanlara şehitlerimizin isimleri verildi
Muğla İl Jandarma Komutanlığı lojmanlarına, tören ve atış alanına şehitlerin ismi verildi. Törene katılan Vali İdris Akbıyık, "Yeryüzünün her zerresine şehitlerimizin ismini versek, onların bu vatan için yaptıklarını asla ödeyemeyiz" dedi.
Her bir Vanlı için bir fidan dikilecek
Van Valisi Ozan Balcı, 2 milyon 700 bin fidanı Van’ın bereketli topraklarıyla buluşturmak için çalışan fidanlıkta inceleme yaptı. Vali Balcı, Vanlı her vatandaş için bir adet meyve fidanı dikileceğini söyledi.
“Depremle çok üzüldük, lider olup yüzümüzü güldürün”
Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniyespor Futbol Kulübü oyuncuları ve teknik heyetle buluştu. Vali Yılmaz, “Sizlere güveniyorum. Depremde çok üzüldük. Lider olup yüzümüzü güldürün” dedi.
"Keten Müzesi, Sinop’a çok yakışacak"
Sinop'ta 19. yüzyılda inşa edilen Kuşüzümü Konağı'nın turizme kazandırılması için başlatılan proje devam ediyor. Konakta inceleme yapan Vali Dr. Mustafa Özarslan, "Keten Müzesi Sinop’umuza çok yakışacak" dedi.
Batman'ın Kozluk Domatesi tescillendi
Batman'ın önemli lezzetlerinden olan ‘Kozluk Domatesi’, Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından coğrafi işaret belgesiyle tescillendi. Vali Ekrem Canalp, tescil belgesinin Batman'a hayırlı olmasını temenni etti.
"Bu kooperatif, 650 bin TL'lik yatırımla hayata geçti"
Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya, Şirvan/Pirinçlik Köyü Üreten Eller Kadın Kooperatifi Tayfi Üzüm Yaprağı Salamura Tesisi'ni ziyaret etti. Kızılkaya, "7 kadın üreticinin bir araya gelerek kurduğu kooperatif, GAP İdaresi'nin desteklediği 650 bin TL'lik yatırımla hayata geçti" dedi.
Down sendromlu gençlerle futsal maçı
Kayseri protokolü, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla down sendromlu gençlerle futsal maçı yaptı. Renkli görüntülere sahne olan maçı, down sendromlu gençler 8-6 kazandı. Maçı kaybeden protokol de gençlerin galibiyet sevincine ortak oldu.
Kervansaray Dağları'nda alıç topladı
Kervansaray Dağları'nı gezen Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, dalından alıç topladı.
Sorun tespiti için köylerde inceleme
Çukurca ilçesindeki Akkaya, Çığlı, Gündeş, Narlı ve Üzümlü köylerini ziyaret eden Hakkari Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Buğra Karadağ, "Vatandaşların sorun ve taleplerini yerinde görmek ve çözüme kavuşturmak amacıyla köyleri ziyaret ediyoruz" dedi.
Sıfır noktasında doktor ve asker birlikte
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik ve Çukurca Kaymakamı Mert Kumcu, Çukurca’da bulunan, Pençe Kilit Operasyonu bölgesinin hemen yakınında, sınırın sıfır noktasında kurulan Işıklı Seyyar Sahra Hastanesi'ni ziyaret etti.
F-16'lar, Antalya'da 100. yıl için gösteri yaptı
Antalya'da F-16 savaş uçakları, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı dolayısıyla gösteri uçuşu yaptı. Gösteriyi izleyen Vali Hulusi Şahin, pilotları ayakta alkışladı.
“Beş aylık hamile eş versin devlet”
Sakarya Vali Yardımcısı Şair Aslan Avşarbey, bir babanın tembel evladı için devletten isteklerini dizelere döktü. Çok sayıda babanın duygularına tercüman olan Avşarbey, ‘Tembel Evlat Destanı’nda bir babanın isyanını gülümseten nüktelerle anlattı.
Bağ bozumu yaptılar
Batman Valisi Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp, Gercüş Bağbozumu ve Gastronomi Festivali’ne katılarak, bağ bozumu yaptı.
"Müthiş bir heyecan"
Aksaray’da düzenlenen 2. Bağ Bozumu ve Pekmez Festivali’nde bağ bozumuna katılan ve pekmezin yapılış aşamalarına ilk kez şahit olan Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, “Müthiş heyecan” dedi.
Yurda yerleşmede Kelkit yüzde 99’la rekor kıracak
Gümüşhane Kelkit Kaymakamı Kadir Algın, üniversite öğrencilerinin barınma sorununu çözmek için ek yurt projesinin bitmesiyle ilçede yerleştirme oranının yüzde 99’la rekor düzeye çıkacağını söyledi. Yurdun bir hafta içinde açılması için yoğun gayret gösteren Kaymakam Algın, "KYK yedek listedeki tüm öğrencileri yurda alacağız" dedi.
Bağ bozumu şenliği renkli görüntülere sahne oldu
Kırklareli Valisi Birol Ekici’nin de katıldığı Kızılcıkdere Bağ Bozumu Şenliği, renkli görüntülere sahne oldu.
Deprem bölgesine 3 ton üzüm ikramı
Kayseri’nin üzümüyle meşhur İncesu ilçesi sakinlerinden Yahya Karasu, yetiştirdiği 3 ton üzümü deprem bölgesine gönderilmek üzere Kaymakam Aydın Göçer’e teslim etti.