Arama
Arama Sonuçları
"Hudutta görev yapmanın manevi değeri çok büyük"
Van Valisi Ozan Balcı, üs bölgesi ve hudut karakolunda inceleme yaptı. Çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Balcı, hudutta vatan görevi yapmanın manevi değerinin çok büyük olduğunu belirtti.
Yeni doğan çocuklara ilk hediye Valilik'ten
Van Valisi Ozan Balcı, yeni dünyaya gelen çocuklarını kaydedip kimliklerini çıkarmaya gelen ailelere, çocukları için ilk hediye olarak kitap verdi.
15 bin dönüm arazi zarar gördü
12 kişinin hayatını kaybettiği anız yangının ardından Diyarbakır'a giden İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, "Diyarbakır'da 8 bin 100 dönüm arazi, Mardin'de ise 7 bin dönüm arazi yangından etkilendi. Yangının çıkış sebebiyle ilgili cumhuriyet savcılığımız olaya el koymuş durumda" dedi.
Zonguldak’ın düşmandan kurtuluşunun 103. yılı kutlandı
Zonguldak'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yılı münasebetiyle kentte törenler düzenlendi. Törene Vali Osman Hacıbektaşoğlu da katıldı.
Bolu'daki 4 şeritli köprü trafiğe açıldı
1 Mart 2024 tarihinde trafiğe kapatılan Mudurnu yolu üzerindeki Doğancı köyü Büyüksu Köprüsü'ndeki çalışmaların tamamlandığını belirten Bolu Valisi Erkan Kılıç, "4 şerit olarak yapılan köprü, vatandaşlarımızın hizmetine açıldı" dedi.
Abdullah MELİKOĞLU
Sultanhanı Kaymakamı
"Gençlerimizi bağımlılığın hiçbir türüne teslim etmeyeceğiz"
Bağımlılık ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda konuşan Samsun Valisi Orhan Tavlı, "Türkiye yüzyılının en büyük hazinesi ve teminatı olarak gördüğümüz gençlerimizi önleyici tedbirlerle koruyarak bağımlılığın hiçbir türüne teslim etmeyeceğiz" dedi.
Mersin'de mavi bayraklar göndere çekildi
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz'e 321 kilometrelik kıyısında 41 plajı bulunan Mersin'de turizm sezonunun başladığını belirtti ve mavi bayrakları göndere çekti.
Terörden temizlenen Korhan Yaylası turizm merkezi olacak
Iğdır Valisi Ercan Turan, terörden temizlenen Ağrı Dağı'nın Korhan Yaylası bölgesinde yol çalışmalarının yapılacağını belirterek, "Bölgeyi hem turizm merkezi hem de hayvancılığın yapılacağı bir nokta haline getireceğiz" dedi.
Elbistan'daki tarihi değerler gün yüzüne çıkarılacak
Kahramanmaraş Elbistan Kaymakamlığı koordinasyonunda tarihi Selçuk Hamamı ve Ulu Cami çevresinde kazı çalışmaları başladı. Alanı gezen Kaymakam Yunus Ataman, ilçenin farklı noktalarındaki tüm tarihi değerlere ilişkin çalışma yapılacağını belirtti.
Türkler tarafından yapılan Kaya Mescidi gün yüzüne çıkarılıyor
Ani Örenyeri'ni ziyaret eden Kars Valisi Ziya Polat, "Yeni sezon çalışmaları başlayan Ani’deki kazılarımızda Anadolu’da Türkler tarafından inşa edildiği değerlendirilen ilk Kaya Mescidi’nin gün yüzüne çıkarılması için büyük gayret sarf ediyoruz" dedi.
"4 milyon kitabı Van'a kazandırdık"
Kitap Van Projesi kapsamında en çok kitap okuyan öğrencilere ödül veren Van Valisi Ozan Balcı, "Kitap okuma alışkanlığını çocuklarımıza kazandıralım istedik. Kitap okuma kültürünün yaygınlaşması için hep beraber çalıştık ve 4 milyon kitabı ilimize kazandırdık" dedi.
Öğrencilerin mezuniyet heyecanına ortak oldu
Gümüşhane Kelkit Kaymakamı Kadir Algın, ilçede bulunan 3 yüksekokulun mezuniyet törenine katıldı. Öğrencilerin heyecanına ortak olan Kaymakam Algın, "Yolunuz ve bahtınız açık olsun. Bu vatan toprağına nice güzel hizmetler yapmak sizlere nasip olsun" dedi.
Hatay'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi
Hatay Valisi Mustafa Masatlı, kentte etkili olan sağanağın vurduğu noktalarda inceleme yaptı. Kavaslı Altgeçidi’nde devam eden temizleme ve yol açım çalışmalarını inceleyen Vali Masatlı, Uzun Çarşı esnafını da ziyaret etti.
Kaçak avlanan balıklar kurumlara dağıtıldı
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, İnceburun açıklarında avlanması yasak olan 880 adet kalkan balığının ele geçirildiğini belirterek, "Kaçak avcılıktan ele geçirilen kalkan balıkları; Huzurevi, Pansiyonlu Okullar, Yatılı Kuran Kursları ve Sosyal Yardım Kuruluşlarına dağıtıldı" dedi.
Hastalığını hiçe sayıp, Hatay için çalıştı
Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremler sonrası Hatay'a koordinatör vali olarak atanan ve o dönem kanser tedavisi gören eski Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen "Uluslararası İyilik Ödülleri"nde "Vefa Ödülü"nün sahibi oldu.
Trabzon'dan Filistin'e yardım eli
Hayrat Vakfı ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle Filistin’e 3 TIR yardım malzemesi gönderildi. Törene katılan Vali Aziz Yıldırım, "Dünyanın gözü önünde işlenen bu katliama birilerinin dur demesi gerekiyor" dedi.
Düzce Bıçağı tescillendi
Çelik malzeme kullanılarak tasarlanan ve Düzce'ye özdeşleşmiş olan Düzce Bıçağı, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret belgesi ile tescillendi.
Kapadokya'dan getirilen balonlara bindiler
Tunceli Valiliği tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında Kapadokya'dan getirilen sıcak hava balonuna binen çocuklar eğlenceli bir gün geçirdi. Etkinliğe Vali Bülent Tekbıyıkoğlu da katıldı.
Van'da yapılan Spor Adası'nda sona gelindi
Van Valisi Ozan Balcı, Edremit ilçesinde yapılan Spor Adası'nda inceleme yaptı. Adanın eylül ayında tamamlanacağını ifade eden Vali Balcı, "Nesiller gelir nesiller geçer, mühim olan bizim gelecek nesillere neler yaptığımızdır. Biz gelecek nesillere, devletin gerçek sahibi olan milletin kaynaklarıyla güzel şeyler üretiyoruz" dedi.
"Aile kurumuna bizim kadar sahip çıkan başka bir topluluk yok"
Aile Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinliklere katılan Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, "Aile kurumuna bizim kadar sahip çıkan, aile bireylerini bir arada tutmak için uğraşan bir başka bir topluluk yok" dedi.
"Kalplerin içindekini görmeye odaklanalım"
10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen programa katılan Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, "Unutmayalım ki eğer kusur varsa bakan gözdedir. Lütfen birbirimize baktığımızda bedenlerimizi değil, kalplerin içindekini görmeye odaklanalım" dedi.
Kuzuların anneleriyle buluşmasını izledi
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Yıldızeli ilçesinde koyun sürüsünü otlatan çobanları görünce aracından indi. Çobanlarla sohbet eden Vali Şimşek, daha sonra kuzuların anneleri ile buluşmalarına da şahitlik etti.
Kaynayan keşkek kazanının başına geçti
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Kirençukuru köyünde düzenlenen Keşkek Şenliği'ne katıldı. Vali Özarslan, kaynayan keşkek kazanını karıştırmayı da ihmal etmedi.
Van'da matematik dehaları yetiştiriliyor
Van Valisi Ozan Balcı, Türkiye’de ilk olan matematiği sevdirme projesi MATBİL’in kapanış törenine katıldı. Geleceğin matematikçilerinin yetiştirildiğini belirten Vali Balcı, "Proje devam ederse Van orta vadede matematikte Türkiye’de öncü olacak" dedi.
Adana şalvarı coğrafi işaretle tescillendi
Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Adana'nın yöresel kıyafetlerinden olan şalvarın Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaretle tescillendiğini ifade etti.
Kaymakam Korkutata, engellilerin eğlencesine eşlik etti
Adıyaman’ın Kahta ilçesinde 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası kutlamalarında Kahta Kaymakamı Selami Korkutata, engellilerin günlerini kutlayarak birlikte halay çekti.
Bin yarışmacı gökyüzüne Kemer'den tırmanacak!
Türkiye'nin ilk gökyüzü yarışı (skyrunnig) olan Merrell Run To Sky, Antalya'nın Kemer ilçesinde 10'uncu kez düzenlenecek. 30 farklı ülkeden yaklaşık bin sporcu katılacağı yarışın basın toplantısı Kaymakam Ahmet Solmaz’ın katılımıyla gerçekleştirildi.
90 yıl sonra yeniden: Turistik Tuz Ekspresi
Çankırı'da 1934 yılında başlayan "Tenezzüh (Gezinti) Treni" seferleri, "Turistik Tuz Ekspresi" ile yeniden canlanıyor.
Adana Şalvarı coğrafi işaretle tescillendi
Kendine has tarzıyla Adana ile sembol hale gelen Adana şalvarı, coğrafi işaretle tescillendi.