Arama
Arama Sonuçları
Mülki idare amirleri, öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilk ve ortaöğretim okullarındaki 20 milyonu aşkın öğrenci, bugün karne alarak yaz tatiline girdi. Okullarda ise karne heyecanı vardı. Vali ve kaymakamlar, okullardaki karne törenlerine katılarak, öğrencilerin heyecanına ortak oldu.
İki vali, iki kaymakamın nikah şahidi oldu
Sultandağı Kaymakamı Tunahan Nas ve Doğanhisar Kaymakamı Ayşe Karaca dünya evine girdi. Sultandağı ilçesinde gerçekleştirilen nikah töreninde Afyonkarahisar ve Konya valileri şahitlik yaptı.
Mevlana’nın 22'nci kuşaktan torununu karşıladı
Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişlerinin 796. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Uluslararası Mevlana Vakfı tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Sevgi ve Barış Yürüyüşü sonrası Vali Vahdettin Özkan ve il protokolünün katılımıyla temsili karşılama töreni gerçekleştirildi.
"59 cinayet olayının tamamı aydınlatıldı"
Konya Valisi Vahdettin Özkan, kentte meydana gelen asayiş olayları, suç ve suçlu ile mücadeledeki son durumu açıkladı. Vali Özkan, son 9 ayda malvarlığına karşı işlenen suçlarda aydınlatma oranının yüzde 91 olduğunu, 59 cinayet olayının ise tamamının aydınlatıldığını belirtti.
"Mesleki eğitimin iyileştirilmesi için hedeflerimiz var"
Konya Valiliği Koordinasyonunda “Konya Mesleki Eğitimi Tanıtma ve Yönlendirme” iş birliği protokolü imzalandı. Vali Vahdettin Özkan, "Dünyadaki rekabet gücümüzü arttırmanın en önemli yolu eğitim kalitesini arttırmamızdır. Şehrimizde özellikle mesleki eğitimin iyileştirilmesi ile ilgili çok net hedeflerimiz var" dedi.
Vali Özkan: En hayırlı iş, eğitim işidir
Konya'da gençlik, spor ve eğitimde güç birliği için protokol imzalandı. Protokolü imzalayan Vali Vahdettin Özkan, "En hayırlı iş, eğitim işidir. Çocuklarımızın geleceğe güvenle bakabilmeleri, iyi yetişmelerinin sağlanması her anne, babanın ve bütün insanlığın en birinci vazifesidir" dedi.
"Selçuklu başkenti Konya, ilmin cazibe merkezi oldu"
Konya Valisi Vahdettin Özkan, "Türkiye Selçukluları Konya Hanedan Türbesindeki Naaşların Tanzimi Projesi” panelinde konuştu. Projenin çok önemli olduğunu belirten Vali Özkan, "Selçuklu sultanlarının ilimle, irfanla yoğrulmuş olmaları nedeniyle Selçuklu başkenti Konya, ilminin cazibe merkezi olmuştur" dedi.
"Gümrük teşkilatları, önemli vazifeler yükleniyor"
Konya Valisi Vahdettin Özkan, Gümrük Müdürü Hasan Hüseyin Koçak ve beraberindeki heyetle bir araya geldi. Vali Özkan, "Gümrük teşkilatlarımız; ticaretin sağlıklı ve düzenli yapılması, kayıt dışılığın önlenerek izlenebilir bir sistemin inşası ve icrası yönünde önemli vazifeler yükleniyor" dedi.
Vali Özkan, kaymakamları dinledi
Konya Valisi Vahdettin Özkan’ın başkanlığında Kaymakamlar Toplantısı düzenlendi. Vali Özkan, kaymakamlardan ilçelerin genel durumu, güvenlik hizmetleri, yapılan yatırımlar hakkında bilgi aldı.
Ümitler Türkiye Judo Şampiyonası Konya’da
Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya’nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Spor Toto Ümitler Türkiye Judo Şampiyonası açılış seremonisine katıldı. Vali Özkan, ‘‘Konya kültür, sanayi ve tarım şehri olmasının yanında bir spor şehridir” dedi.
Kış tedbirleri toplantısı yapıldı
Konya Valisi Vahdettin Özkan başkanlığında Kış Tedbirleri Toplantısı yapıldı. Toplantıda kent genelinde kış mevsim şartlarına bağlı olarak yaşanabilecek olumsuzluklara hazırlıklı olunması amacıyla alınacak önlemler görüşüldü.
Konya’daki ambulans sayısı 133’e çıktı
Sağlık Bakanlığı tarafından Konya İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis edilen 7 tam donanımlı ambulans, il sağlık müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törenle 112 acil servis istasyon sorumlularına teslim edildi. Son gelen 7 ambulans ile birlikte Konya 112 acil sağlık hizmetleri bünyesindeki 98 istasyonda hizmet sunan ambulans sayısı 133’e ulaştı.
Sarayönü OSB, Konya’nın üretimine güç katacak
Kuruluş onayları tamamlanarak Konya’nın 11. organize sanayi bölgesi olan Sarayönü OSB’nin Konya’nın üretimine güç katacağını vurgulayan Vali Vahdettin Özkan, “OSB’nin kurulması ile ilçemizde işsiz kalmayacak!” dedi.
Konya’da 10 yeni kaymakam
Konya Valisi Vahdettin Özkan, ilde göreve yeni başlayan 10 kaymakamla bir araya geldi. Yeni kaymakamları tebrik eden Vali Özkan, ‘devlete ve millete hizmet yolunda’ kendilerine başarılar diledi.
Gevale Kalesi, Konya turizminin sembollerinden olacak
Konya Valisi Vahdettin Özkan, Takkeli Dağ’da bulunan ve birçok tarihi dönemin önemli muhafız kalelerinden biri olan Gevale Kalesi'nde yürütülen restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.
Tarla günü etkinliği
Konya Güneysınır Kaymakamı Osman Sarı, “Konya İlinde Üzüm İyi Tarımla Buluşuyor Güvenle Tüketiliyor Projesi” kapsamında düzenlenen tarla günü etkinliğine katıldı.
Hatay Kentsel Dönüşüm projeleriyle ayağa kalkıyor
6 ve 20 Şubat depremlerinin en ağır yarayı açtığı kentlerden biri olan Hatay’da, bir yanda enkaz kaldırma çalışmaları diğer yanda kalıcı konutların inşası devam ediyor. TOKİ Başkanlığındaki projeler kapsamında çalışmalar hız kesmeden devam ederken yıkılan ve enkazı kaldırılan yerlerdeki zemin etüdü çalışmaları sonrasındaki kalıcı konutların temelleri bir bir atılıyor.
Arılı Kovan Destek Projesi’nde ilk hasat
Kırsal mahallelerde arıcılığın geliştirmesi ve üreticilerin bilgilendirilmesi amacıyla pilot bölge olarak seçilen Eğribayat Mahallesinde Arılı Kovan Destek Projesinde ilk hasat yapıldı.
Tedavi gören çocuklar hünerlerini sergiledi
Beyhekim Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Ergen Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi’nde (ÇEMATEM) tedavi gören 13-18 yaş arası çocuklar, M1 Alışveriş Merkezi’nde açılışı gerçekleştirilen sergi ile hünerlerini gösterdi.
Üç ilçeye Kaymakam Özel vekalet edecek
“Yurt Dışı Dil Eğitim Programı” kapsamında dil eğitimine gidecek olan Çeltik Kaymakamı İbrahim Şahin, Doğanhisar Kaymakamı İslam Timur, Tuzlukçu Kaymakamı İsa Bertan ve Yunak Kaymakamı Murat Karahan, Akşehir Kaymakamı Mehmet Özel’e veda ziyaretinde bulundu. İlçelerden 3’ünde görevi, Kaymakam Özel vekaleten yürütecek.
Gönül coğrafyasının tiyatrosu Konya'da bir arada
Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Devlet Tiyatrosu tarafından düzenlenen “Devlet Tiyatroları Konya 15. ‘Bin Nefes Bir Ses’ Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali” açılış törenine katılarak, Diyarbakır Devlet Tiyatrosu oyuncularının sergilediği ‘Saklı Gün’ adlı tiyatro oyununu sanatseverler ile birlikte izledi.
Emekli Vali Bahaeddin Güney son yolculuğuna uğurlandı
Emekli Vali Prof. Dr. Bahaeddin Güney memleketi Seydişehir’de toprağa verildi.
“Depremin izlerini silmek için bayramda da Hatay’dayız”
Konya Valisi Vahdettin Özkan, Ramazan Bayramı’nı Hatay’da depremden etkilenen vatandaşlar ile birlikte geçirdi.
Depremzedeler için konuk evi
Konya Karatay Belediyesi tarafından depremzedeler için Karaaslandede Mahallesi’nde yapımına başlanılan Karatay Konukevi’nde sona gelindi. Konya Valisi Vahdettin Özkan, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca çalışmaları yerinde inceledi.
Yeni kaymakamlık binası hizmet vermeye başladı
Konya’nın Kulu ilçesinde yapımına 2020 yılında başlanan yeni Kaymakamlık binası tamamlanarak bugünden itibaren hizmet vermeye başladı.
Depremzedeler yeni konutlarına kavuştu
Meram İlçesinde 2021 yılında meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremin merkezi Kızılören Mahallesinde ve çevre mahallelerinde evleri zarar gören vatandaşlar için yapılan afet konutları sahiplerine teslim edildi. Depremden etkilenen Beyşehir, Seydişehir ve merkez Meram ilçesine bağlı Kızılören, Sefaköy, Erenkaya, Çiftliközü, Tepekent, Akpınar, Sarıköy ve Karacaören Mahallelerinde 280 gün içerisinde tamamlanan 40 adet konut noter huzurunda çekilen kura ile hak sahiplerine teslim edildi.
Hazreti Mevlâna’nın 749. Vuslat Yıl Dönümü
Hazret-i Mevlâna’nın 749. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri, Konya Valisi Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, il protokol üyeleri ve vatandaşların Şems-i Tebrizi Türbesi ziyareti ile başladı.
Polis Özel Harekât timleri dualarla Suriye'ye uğurlandı
Konya’da görevli Polis Özel Harekât (PÖH) timleri, törenle Barış Pınarı Harekâtı kapsamında Suriye'ye uğurlandı.
Konya’nın İlk E-Spor Merkezi Meram’da açıldı
Konya Valisi Vahdettin Özkan, Meram Belediyesi tarafından hayata geçirilen E-Spor Merkezi’nin açılışına katılarak, gelişen teknolojiye ayak uydurmanın önemini vurguladı.
Konya’da iki yeni eğitim projesi hayata geçirildi
Konya Valiliği himayesinde Büyükşehir Belediyesi ile İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüteceği Okul Merkezli Gelişim projesi “Bizim Okulumuz” ve kitap okuma projesi olan “Başarmaya Hazırım” projelerinin tanıtım toplantısı, Mevlâna Kültür Merkezi Sultan Veled Salonunda gerçekleştirildi.