Arama
Arama Sonuçları
QR kodunu okut, Sinop'u değerlendir
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan'ın talimatlarıyla hayata geçirilen Memnuniyet Anketi örnek oluyor. Proje sayesinde Sinoplu vatandaşların, QR kod okutup aldıkları hizmeti değerlendirme imkanı bulduğunu ifade eden Vali Özarslan, "Lütfen, QR kodunu okutunuz ve karnemizi veriniz. Gayemiz: Sizlere güler yüzlü, hızlı ve kaliteli bir kamu hizmeti vererek, yaşamınızı kolaylaştırmaktır" dedi.
Burdur'un ilk kadın valisi göreve başladı
19 Eylül 2024 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Burdur Valisi olarak atanan Vali Tülay Baydar Bilgihan görevine başladı.
Sevilen Vali Abdullah Erin, göreve başladı
Şanlıurfa’da daha önce görev yapan, başarılı çalışmalarıyla tanınan ve sevilen Vali Abdullah Erin, atandığı Isparta'da görevine başladı. Vali Erin, "Isparta'nın güzelliklerine güzellik katmaya gayret edeceğiz. Hiçbir zaman tartışmaların, polemiklerin tarafında bulunmayacağız. Şehirdeki bütün taraflarla iş birliği içerisinde çalışacağız. Boşa harcayacak zamanımız yok" dedi.
Kırşehir'e atanan Vali Demiryürek, göreve başladı
Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Kırşehir'e atanan Vali Murat Sefa Demiryürek, görevine başladı. vali olarak atanmaktan büyük onur duyduğunu söyleyen Vali Demiryürek, "İnsanı merkeze alan, hukuk, adalet ve hakkaniyet ölçülerine sıkı sıkıya bağlı, katılıma açık, toplumumuzun bütün kesimlerini kucaklayan, güler yüzlü bir yönetim olacak" dedi.
Siirt'teki "Işık Hadisesi" hava engeline takıldı
Siirt'in Tillo ilçesinde her yıl 21 Mart ve 23 Eylül tarihlerinde gerçekleşen Işık Hadisesi, bu sene hava muhalefeti nedeniyle izlenemedi.
Şanlıurfa turizmine ivme kazandıracak 2 proje
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak başkanlığında Turizm Sektörü Değerlendirme Toplantısı yapıldı. Toplantıda Vali Şıldak, gastronomi ve müzik alanında iki önemli proje ile Şanlıurfa turizminin gelişmesine ivme kazandıracaklarını söyledi.
"Bu proje, tarımsal üretim potansiyelini artıracak"
Tıbbi ve Aromatik Bitkiler İle Araziler Taçlanıyor "TABİAT KARABÜK" Projesi Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Vali Mustafa Yavuz, "Bu proje, ilimizin tarımsal üretim potansiyelini artırarak hem üreticilerimize hem de ülkemizin milli ekonomisine katkılar sağlayacak" dedi.
"Karabük'teki eğitim başarısını üst seviyelere taşıdık"
Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Eğitim Kenti Karabük Projesi sayesinde eğitimdeki başarı grafiğini daha üst seviyelere taşıdıklarını belirterek, "2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı’na Eğitim-Kenti Karabük Projesi ile yeni hedeflerle başlıyoruz" dedi.
"Uyuşturucu ile mücadele vatan görevidir"
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak öncülüğünde hayata kazandırılan Umuda Kapı Açıyorum Hayata Tutunuyorum Projesi birçok ilde örnek uygulama olarak değerlendiriliyor. Projenin öneminden bahseden ve her zaman gençlerin yanında olduklarını ifade eden Vali Şıldak, "Uyuşturucu ile mücadeleyi bir vatan görevi olarak görüyoruz" dedi.
Başarılı öğrenci ve öğretmenler BİGEP ile ödüllendirildi
BİGEP kapsamında 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılında başarı sağlayan öğrenci ve öğretmenler ödüllendirildi. Tören öncesi bir değerlendirme yapan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, geçen yıl uygulanmaya başlanan BİGEP’in bu yıl daha da genişletilerek yaygınlaştırılacağını kaydetti.
Üniversitenin güvenlik tedbirleri görüşüldü
Kütahya Valisi Musa Işın başkanlığında Üniversite Güvenlik Koordinasyon Toplantısı yapıldı. Toplantıda öğrenci ve akademisyenlerine güvenliği için birçok tedbir istişare edildi.
Eski Vali Ahmet Kara hayatını kaybetti
Eski Çorum ve Kars Valisi Ahmet Kara, 71 yaşında hayatını kaybetti.
"Diyarbakır ve Şanlıurfa arasındaki ilişkileri güçlendireceğiz"
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak'ın başkanlığında Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu'nun katılımıyla Karacadağ Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Vali Şıldak, iki il arasındaki kültürel ve ekonomik ilişkilerin daha da güçlendirilmesi için çalışacaklarını ifade etti.
"Iğdır'ın potansiyelini ortaya çıkarmamız gerek"
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun destekleriyle ilgili yapılan toplantıda konuşan Iğdır Valisi Ercan Turan, bu desteklerin yatırım için çok önemli olduğuna dikkat çekerek, "Şehrimizin potansiyelini ortaya çıkarmamız gerek" dedi.
Karabük'te sağanak kabusu
Karabük Valisi Mustafa Yavuz, kentte etkili olan sağanağın ardından su baskınlarının yaşandığı bölgelerde inceleme yaptı. Karabük merkeze 30-35 dakika içerisinde metrekareye yaklaşık 42 kg yağış düştüğünü belirten Vali Yavuz, "Ekipler, sahada çalışmalarını sürdürüyor" dedi.
Yurtta 30 Ağustos coşkusu
30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıl dönümü dolayısıyla birçok kentte kutlamalar başladı. Valilikler tarafından hazırlanan programlar ile vatandaşlar Büyük Zafer'in 102'nci yılını coşkuyla kutladı. Mülki idare amirleri de kutlama programlarına katılarak, Atatürk anıtlarına çelenk koydu.
Vali Şıldak, yunus timleri ve bekçilerle buluştu
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Motosikletli Polis Timleri ile Çarşı ve Mahalle Bekçileriyle bir araya geldi.
Sahipsiz hayvanlar için önemli kararlar alındı
Kütahya Valisi Musa Işın, Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği Meclis Toplantısı’na başkanlık etti. Toplantında sahipsiz hayvanlarla ilgili yapılacak çalışmalar, yeni bakımevlerinin inşası ve yaşam alanlarının tahsisi konularında önemli kararlar alındı.
Çin Büyükelçisi, Rize çayına hayran kaldı
Rize'yi ziyaret eden Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Sbaobin Liu, Rize Valisi İhsan Selim Baydaş ile bir araya geldi. Vali Baydaş, Büyükelçi Liu’ya Rize’de üretilen çeşitli çayları ikram etti. Büyükelçi Liu, tüm çay çeşitlerini çok beğendiğini belirterek, "Tadına baktığım bütün çaylara 100 puan verdim" dedi.
Şanlıurfa'nın huzuru için yasaklama kararı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, kentteki huzur ve esenliğin için bazı kararların alındığını belirterek, "Trafiğin tehlikeye sokulması ve tehlike oluşturacak şekilde konvoy oluşturulması yasaklanmıştır. Cadde, sokak, park, bahçe, konut, iş yeri ve araçlarda mevzuat ile belirlenen sınırların üzerinde yüksek sesle müzik dinlenmesi yasaklanmıştır" dedi.
Vatandaşın derdini dinledi
Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, halk günü toplantılarında vatandaşın derdini dinledi.
"Van'ın imarı ve ihyası için aşkla çalışıyoruz"
Van Valisi Ozan Balcı, bölge hastanesi yerleşkesine yapılan 100 yataklı refakatçi misafirhanesinin inşaatında inceleme yaptı. Vali Balcı, "İlimizin imarı, ihyası, inşası, vatandaşlarımızın huzur ve esenliği için ekibimizle birlikte aşkla şevkle çalışıyoruz" dedi.
Gümüşhane'de 5 yıllık Stratejik Plan kabul edildi
Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever başkanlığında İl Encümeni Toplantısı gerçekleştirildi. Vali Tanrısever, İl Özel İdaresi’nin 2025-2029 yıllarını kapsayan Stratejik Planı'nın kabul edildiğini belirtti.
"Halkımızın yararına olan projelerde iş birliği yapacağız"
Belediye başkanlarıyla bir araya gelen Ordu Valisi Muammer Erol, "Halkımızın ihtiyaçlarının karşılanması noktasında belediye başkanlarımızla el ele vereceğiz. Halkımızın yararına olan projelerde iş birliği yapacağız" dedi.
Terörden temizlenen bölgede güneşin doğuşunu izlediler
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Karlıova Kaymakamı Tufan Bağır Gilan ve beraberindekiler, terörden temizlenen 3 bin 250 rakımlı Kale tepesinde güneşin doğuşunu izledi.
"Devletin kurumları en az 30 yıl bu yol işiyle meşgul olmasın"
İl Genel Meclisi'ni ziyaret eden Edirne Valisi Yunus Sezer, "3 yıl içerisinde bütün köy yollarımızın, ana arterler de dahil olmak üzere sıcak asfaltla buluşmasını hedefliyoruz. En az 30 yıl özel idaremiz ve devlet kurumları, bu yol işiyle meşgul olmasın, başka alanlara yönünü çevirsin" dedi.
"Yüzde 98'i tamamlanan Millet Bahçesi bu ay açılıyor"
Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, yüzde 98'i tamamlanan Millet Bahçesi'nin bu ay içinde hizmete açılacağını belirtti.
"Olası depremlere karşı hazırlıklı olmalıyız"
Hakkari Valisi Ali Çelik başkanlığında, "Depreme Hazır Bir Hakkari" için yapılan eğitimler ile çalışmalar hakkında toplantı gerçekleştirildi. Vali Çelik, "Gelecekteki olası depremlere karşı hazırlıklı olmak, can kayıplarını en aza indirmede kritik bir rol oynayacak" dedi.
Antalya'nın simgesi Hadrian Kapısı'nda çalışmalar başladı
Antalya Valisi Hulusi Şahin, kentin kalbinde yer alan ve Roma İmparatoru Hadrianus’un ziyareti anısına M.S. 130’da inşa edilen Hadrian Kapısında, bakım ve iyileştirme çalışmasının başladığını belirtti.
Adıyaman Valiliği, kendi enerjisini kendisi üretiyor
Yıllık güneşi en fazla alan kentlerden biri olan Adıyaman’da elektrik maliyetlerinden tasarruf sağlamak amacıyla Adıyaman Valiliği hizmet binasına çatı GES kuruldu.