Arama
Arama Sonuçları
"11 bin yıl kadar önceye dayanan izler var"
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Aydıncık ilçesinde hassas alan olarak tescil edilen Gilindire Mağarası’nda incelemelerde bulundu. Yeniden ziyarete açılan mağarayı gezen Vali Pehlivan, "Bu mağarada insanoğlunun izleri 10-11 bin yıl kadar önceye dayanmaktadır" dedi.
2 bin dönüme yapılan deprem konutları yükseliyor
İndere bölgesi afet konutları şantiye alanını gezen Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, "2000 dönüm arazi üzerinde inşa edilen afet konutlarımız; 826 blok, 16 bin 433 daire, her bir dairemiz 105 metre² brüt, net ise 85 metre² alandan oluşmaktadır" dedi.
Şiddetli yağmur tarım arazilerini perişan etti
Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Kadirli ilçesine bağlı Kızyusuflu köyünde şiddetli yağmur nedeniyle zarar gören tarım arazilerinde incelemelerde bulunarak, "Gerekli desteğin sağlanması yönünde elimizden geleni yapacağız. Çok geçmiş olsun" dedi.
Vali Şahin: Son kaleyi mühürleyelim
Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya Ticaret Borsası’nın geleneksel olarak düzenlediği Kent Buluşmaları Toplantısının konuğu oldu. Zeytinpark’da düzenlenen toplantıda Vali Şahin “Burası bir akciğer olarak bu şehre kalsın. Bir rekreasyon alanı, bir kent ormanı gibi yeşil alan olarak burayı her halükarda mevcut halini muhafaza eden bir şekilde imara da kaydedelim. Bu sabitlensin bu mesele bitsin. Son kaleyi kurtaralım. Zeytinpark’ı yeşil alan olarak mühürleyelim” dedi.
18 il için sarı alarm verildi: 4 bölgede sağanak yağmur var
Meteoroloji'den yapılan son hava durumu tahminlerine göre; Akdeniz'in doğusu, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz gök gürültülü sağanak yağmurlu olacak. Yağışların; Hatay, Osmaniye, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Bingöl, Muş, Bitlis Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak, Hakkari ve Van'da kuvvetli olması bekleniyor.
"Allah, gökten rahmetini eksik etmesin"
Yağmur duasına katılan Denizli Çivril Kaymakamı Hasan Akbulut, "Allah, gökten rahmetini eksik etmesin" dedi.
Vali Sezer, yağmur duasına katıldı
Edirne Valisi Yunus Sezer, Lalapaşa ilçesine bağlı Dombay köyünde düzenlenen yağmur duasına katıldı.
Expo olimpiyat adaylarını ağırlayacak
Dünya Yürüyüş Takım Şampiyonası 21 Nisan 2024 Pazar günü Expo 2016 Antalya alanında gerçekleştirilecek. 52 ülkeden 431 sporcunun katılacağı şampiyonanın basın lansmanı gerçekleştirildi.
“Sabırla ve azimle zulme karşı duranlar olacağız!”
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Belediye Başkanı Rahmi Metin ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, Tıp Fakültesi öğrencileri ve sağlık çalışanlarının İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla düzenledikleri sessiz yürüyüşe katıldı.
Afyonkarahisar’ın köyleri alt yapıya kavuştu
Afyonkarahisar İl Özel İdaresi alt yapı yatırımlarına hızla devam ediyor. 2022-2023 yılı yatırımları kapsamında köylerde alt yapı çalışmaları hızlanırken, içme suyu şebekeleri, kanalizasyon ve yağmur suyu inşaatları başta olmak üzere köylerdeki alt yapılar yenilendi.
Yaşlıların yüzü vefa ziyaretleri ile gülüyor
Çorum Laçin Kaymakamı Yağmur Şimşek, vefa ziyaretlerine devam ediyor. Tek başına yaşayan yaşlıları ziyaret eden Kaymakam Şimşek, onların sorun ve taleplerini dinledi.
Siirt'teki 'ışık hadisesi'ne yağmur engeli
Siirt'in Tillo ilçesinde 260 yıl önce İbrahim Hakkı Hazretleri'nin yaptırdığı ışık düzeneğiyle, güneşin ilk ışınlarının hocası İsmail Fakirullah Hazretleri'nin başucunu aydınlatması hadisesi yağmurlu hava nedeniyle izlenemedi.
Hakkari-Çukurca karayoluna çığ düştü
Hakkari-Çukurca karayolu, Depin mevkisinde düşen çığ nedeniyle kapandı.
Sokak hayvanları için Batman modeli
Bölgenin en büyüğü olan Batman Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Vali Ekrem Canalp ve eşi Dr.Ayten Canalp ve Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’nun katılımıyla hizmete açıldı.
Depremde kaybettiği kızı ve eşi için anaokulu yaptırdı
Dr. Reşide Aksoy Esmerboğa, 6 Şubat depremlerinde kaybettiği kızı ve eşi adına anaokulu yaptırdı. Okulun açılışını yapan Hatay Kırıkhan Kaymakamı Fikret Dağ, “Allah razı olsun, çocuğu ve eşiyle cennette kavuştursun” dedi.
"Su çocuklarımıza bırakacağımız bir mirastır"
"Su Bir Haktır" başlıklı söyleşiye katılan Balıkesir Susurluk Kaymakamı Muammer Köken, "Suyu bir mal görmenin ötesinde çocuklarımıza bırakacağımız bir mirastır, bu nedenle topyekün bilinç gerekiyor" dedi.
Sağanak nedeniyle yollar yarıldı
Şanlıurfa'da etkili olan sağanak yağış nedeniyle Hilvan ilçesinde bazı yollar ve köprüler zarar gördü. Sahada inceleme yapan Kaymakam Orhan Gazi Karakaş, "Oluşan olumsuzlukları gidermek için sürecin başından beri tüm kurumlarla koordine halindeyiz" dedi.
Antalya'da sel ve su baskını: 5 ilçede eğitime ara verildi
Antalya'da şiddetli yağış nedeniyle 5 ilçede eğitime 1 gün ara verildi, birçok ev ve iş yerine de su bastı. Sahada inceleme yapan Vali Hulusi Şahin, 1500 civarında ihbar aldıklarını belirterek, "Bu gece zor bir geceydi. Ekipler sahada, çalışmalar devam ediyor" dedi.
Tüm Muğla’nın ortak değeri
Muğla Valisi İdris Akbıyık, şehrin adını taşıyan, mazisi şan, şeref ve başarılarla dolu ve Türk futboluna yıldız oyuncular kazandırmış olan Muğlaspor Dayanışma Gecesi Programına katıldı.
"Güzelliklerin saklı olduğu bir il"
Ayder Yaylası, bu yıl 16’ıncısı düzenlenen Kar Festivali ile misafirlerine ev sahipliği yaptı. Festival alanını gezen Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, "Rize İyidere’den Fındıklı'ya kadar her köşesinde ayrı güzelliklerin saklı olduğu bir ildir" dedi.
“Lütfen trafik kurallarına harfiyen uyalım”
Mersin'de viraja hızlı giren otobüs devrildi. 9 kişi öldü, 30 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Lütfen trafik kurallarına harfiyen uyalım” dedi.
İlana çıkılmadan kapasitenin iki katı başvuru geldi
Niğde Valisi Cahit Çelik, 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) sahasını ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Ziyaret ve incelemelere Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Serdar Ecemiş ve ilgililer katıldı.
Geçen yıl 358 km yol yapıldı
Afyonkarahisar İl Genel Meclisi üyeleriyle bir araya gelen Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, 2023 yılının genel değerlendirmesini yaptı. Vali Yiğitbaşı, meclis üyelerine şehrin gelişmesi, daha iyi bir noktaya gelmesi ve vatandaşlara en iyi hizmetin ulaştırılması için verdikleri emeklerden dolayı teşekkür etti.
Önce fidan dikecekler, sonra nikahları kıyılacak
Aksaray Valiliği öncülüğünde; Aksaray Belediyesi ve Orman İşletme Müdürlüğü arasında hazırlanan protokolle nikah akitleri yapılacak çiftler önce kendilerine verilen fidanları toprakla buluşturacak. Orman İşletme Müdürlüğünden fidan dikim sertifikası alacak çiftler daha sonra nikah işlemlerini gerçekleştirecek.
Manevi büyüklere ziyaret
Bolu Dörtdivan Kaymakamı Mustafa Düzgün, ilçenin çeşitli köylerinde bulunan manevi büyüklerin türbelerini ziyaret ederek, dua etti.
“Vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmalarını istirham ediyorum”
Kahramanmaraş’ta hayatı olumsuz etkileyen şiddetli yağışın akşam saatlerinde devam edeceği uyarısında bulunan Vali Mükerrem Ünlüer, “Vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmalarını önemle istirham ediyorum” dedi.
Konteynerlerde kış hazırlığı başladı
6 Şubat depremlerinin büyük yıkıma neden olduğu Malatya'nın Doğanşehir ilçesindeki konteynerlerde kış hazırlıkları sürüyor. Çalışmaları inceleyen İlçe Kaymakamı Mehmet Kılıç, tüm konteynerlerin üzerini branda ile kapladıklarını belirtti.
Kış trafiğine hazırlık
Trafik kazalarının oluşmasında önemli rol oynayan kış mevsimi koşullarına bağlı trafikte yaşanabilecek olumsuzluklara karşı Kış Mevsimi Trafik Tedbirleri Toplantısı Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Başkanlığında gerçekleştirildi.
Selin vurduğu Söke'de inceleme yaptılar
Aydın'ın Söke ilçesinde etkili olan sağanak sele oldu. Sele kapılan 2 kişi öldü, kaybolduğu bildirilen 2 kişi için arama çalışması başlatıldı. Vali Yakup Canbolat ve Kuşadası Kaymakamı-Söke Kaymakam Vekili İbrahim Keklik de bölgede inceleme yaptı.
Yağmur Şimşek
Laçin Kaymakamı