Arama
Arama Sonuçları
Eski Vali Öztürk'ten çarpıcı ve düşündürücü bir yazı
Emekli Vali Orhan Öztürk, "Hayvanın insanlığı ve insanın hayvanlığına dair" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Çarpıcı ve düşündürücü ifadelerin yer aldığı yazıda, önemli anekdotlar da yer aldı.
Şanlıurfa'nın huzuru için yasaklama kararı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, kentteki huzur ve esenliğin için bazı kararların alındığını belirterek, "Trafiğin tehlikeye sokulması ve tehlike oluşturacak şekilde konvoy oluşturulması yasaklanmıştır. Cadde, sokak, park, bahçe, konut, iş yeri ve araçlarda mevzuat ile belirlenen sınırların üzerinde yüksek sesle müzik dinlenmesi yasaklanmıştır" dedi.
Şanlıurfa Valisi Şıldak, vatandaşları bir kez daha uyardı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, sulama kanalı, baraj ve göletlerde yaşanan boğulma vakalarına dikkat çekerek, vatandaşları bir kez daha uyardı. Vali Şıldak, "Lütfen yasaklanmış olan bu tür sulara girmeyelim, çocuklarımızın girmesine izin vermeyelim" dedi.
Bingöl'de 68 hektar alan yangında zarar gördü
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, bu yıl içerisinde kent genelinde 66 yangının meydana geldiğini belirterek, "Orman yangınlarından 29, orman dışı yangınlardan ise 39 hektar olmak üzere toplam 68 hektar alan zarar görmüştür" dedi.
Tehlikeli sulara girenlere 69 bin lira ceza verildi
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, 'Tehlikeli Sularda Yüzme Yasağı Kararı'na uymayan 34 kişiye, 69 bin 768 TL para cezası uygulandığını belirterek, "Çocuklarımızın buralarda suya girmesine izin vermeyelim" dedi.
Şanlıurfa'da suya girmek yasaklandı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, il genelinde sulama kanalları, barajlar, göl ve göletlerde suya girilmesinin yasaklandığını belirterek, "Yasaklama kararına uymayanlar hakkında idari para cezası uygulanmaktadır. Yasaklanan yerlerde sıkı denetim yapılmaktadır" dedi.
"Sulama kanalları, barajlar ve göletlere girmeyin"
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, sulama kanalı, baraj ve göletlerde yaşanan boğulma vakalarına dikkat çekerek, bu alanlarda suya girilmesinin yasak olduğunu ve tehlikeli olduğunu belirtti.
Samsun'da 17 noktada denize girmek yasak
Samsun Valisi Orhan Tavlı başkanlığında Suda Boğulma Olaylarının Önlenmesi Toplantısı yapıldı. Vali Tavlı, "204 km’lik Samsun kıyı şeridinde 2024 yılında toplam 20 km’lik 10 adet yüzme alanı, 46 km’lik 17 adet denize girmenin tehlikeli ve yasak olduğu alan belirlenmiştir" dedi.
AYM'den kaymakam adaylığı için kritik karar
Anayasa Mahkemesi, kaymakam adaylığına yönelik ikinci kritik kararını verdi.
Kaçak avlanan balıklar kurumlara dağıtıldı
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, İnceburun açıklarında avlanması yasak olan 880 adet kalkan balığının ele geçirildiğini belirterek, "Kaçak avcılıktan ele geçirilen kalkan balıkları; Huzurevi, Pansiyonlu Okullar, Yatılı Kuran Kursları ve Sosyal Yardım Kuruluşlarına dağıtıldı" dedi.
Batman'da riskli alanlar belirlendi
Batman Vali Yardımcısı Şükrü Alperen Göktaş başkanlığında Koordinasyon Toplantısı yapıldı. Toplantıda Batman'da boğulma olayları açısından riskli alanlar belirlendi.
Vali Şıldak'tan çağrı: Su hayattır can almasın!
Havaların ısınması ile birlikte olası boğulma vakaları için çağrıda bulunan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, özellikle ailelere seslenerek “Su Hayattır Can Almasın” diyerek gerekli bilinçlendirmenin çocuklara yapılmasını istedi.
Vali Erol'dan kaymakamlara talimat
Ordu Valisi Muammer Erol’un başkanlığında Mayıs ayı İl Güvenlik Asayiş ve Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Suda boğulma olaylarının önlenmesi amacıyla ilçe kaymakamlarından çalışma yapılmasını isteyen Vali Erol, sakıncalı yerlerle ilgili gerektiğinde yasaklama kararı için Valiliğe teklifte bulunulması talimatını verdi.
Kütahya'da ormanlara giriş-çıkışlar yasaklanıyor
Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu Kütahya Valisi Musa Işın başkanlığında bir araya geldi. Vali Işın, orman yangınlarını önleme kapsamında 1 Temmuz-30 Eylül tarihleri arasında ormana giriş ve çıkışların yasaklandığını belirtti.
Parktaki kazıya düşüp ölen Edanur son yolculuğuna uğurlandı: Affet bizi güzel kızım, affet
Küçükçekmece Menekşe Sahil Parkı'nda İBB tarafından yapılan kazı çalışmasında oluşan su birikintisine düşen ve cuma günü hayatını kaybeden 5 yaşındaki Edanur Gezer, Esenyurt Kıraç'taki cem evinden son yolculuğuna uğurlandı. Küçük Edanur’un tabutunu taşıyan İstanbul Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından paylaştığı şiirde, “Affet bizi güzel kızım / Suskun çığlıklarına çok uzak kaldık / Bir Allah’a bir de gözyaşına sığındık / Affet bizi güzel kızım / Affet” dedi.
Van ve Bitlis’te gösteri yürüyüşü ve açık hava toplantıları 15 gün süreyle yasaklandı
Van Valiliğinden yapılan açıklamada, kent genelinde 3 Nisan'dan geçerli, 17 Nisan da dahil olmak üzere 15 gün süreyle Valilik ve Kaymakamlık makamlarınca uygun görülenler hariç olmak üzere, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu hükümlerine göre düzenlenecek gösteri yürüyüşü, açık hava toplantıları ve kapalı yer toplantılarının yasaklandığı belirtildi.
Demokrasi şöleni için sağduyu çağrısı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Seçim Güvenliği Tedbirleri ile ilgili basın açıklaması düzenledi. Vali Şıldak açıklamasında seçimlerin demokrasi şöleni içerisinde geçmesi ve herkesin sağduyulu olması çağrısını yineledi.
“Köylüye pazar yasağı haberleri doğru değil”
Kastamonu Valiliği, köylü vatandaşlara pazar yasağı getirildiğine yönelik haberler üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Bu haberlerin doğru olmadığını belirten Valilik, denetimlerin il dışından getirilen sahte ürünlere yönelik olduğu, çiftçilerin köylerinden getirdiği ürünlere yönelik olmadığını kaydetti.
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Siirt’te Seçim Güvenliği Toplantısı, Vali Dr. Kemal Kızılkaya başkanlığında gerçekleştirildi. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri seçimlerinin Siirt’te huzur ve güven ortamında geçmesi için alınacak tedbirlerin ve yapılacak çalışmaların görüşüldüğü Seçim Güvenliği Toplantısı gerçekleştirildi.
Okul servisinde zorbalığa valilik el koydu
Kahramanmaraş'ta bir servis sürücüsü, müzik sesinden rahatsız olduğunu söyleyen genç kıza zorbalık yaptı. Valilik olaya el koyarken, şoför gözaltına alındı.
Göz bandıyla yürüyerek farkındalık oluşturdu
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ve Vali Yardımcısı Ömer Tekeş, Altı Nokta Körler Derneği tarafından düzenlenen Beyaz Baston Farkındalık Yürüyüşü'ne göz bandıyla katılarak farkındalık oluşturdu.
Bir hışımla geldi geçti Recep Yazıcıoğlu
Efsane Vali Recep Yazıcıoğlu’nun Erzincan'da yardımcılığını yapan en yakın çalışma arkadaşı, eski Vali Orhan Öztürk, ölüm yıldönümünde Vali Yazıcıoğlu’nu anlattı: BİR HIŞIMLA GELDİ GEÇTİ RECEP YAZICIOĞLU
Valilikten halka açık alanlarda 'alkol yasağı' hatırlatması
2005 yılında halka açık park, bahçe ve sahillerde uygulanmaya başlanan alkol yasağına İstanbul'daki birçok noktada uyulmaması nedeniyle Valilik bir hatırlatma yazısı yayınladı. Vali Davut Gül'ün imzasıyla ilgili birimlere gönderilen yazıda, söz konusu yasağa uymayanların cezai yaptırımla cezalandırılması için uyarı yapıldı. İlgili yazıda 'sarhoş' olarak başkalarının huzur ve sükûnunu bozacak şekilde davranışlarda bulunan kişiye, kolluk kuvvetleri tarafından 617 TL idari para cezası verileceği belirtildi.
Türkmen Dağı’na 200 keklik bırakıldı
Kütahya Valisi Ali Çelik, Türkmen Dağı'ndaki yaban hayatının çeşitliliğini korumak amacıyla Doğa Koruma ve Milli Parklar Kütahya Şubesi tarafından düzenlenen kekliklerin doğaya salınma etkinliğine katıldı.
2 yıl önceki büyük orman yangını alanı yeşile büründü
Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Antalya'da 28 Temmuz 2021 tarihinde meydana gelen ve Cumhuriyet tarihinin en büyük yangınlarından olan Manavgat yangının ardından bölgede gerçekleştirilen çalışmalar sonucu yeşile bürünen alanları ziyaret etti.
Piknik yapılan yerlere giriş çıkış yasak!
Birkaç gün önce ormanlık alanlara girişi yasaklayan Gaziantep Valiliği, şimdi de mesire alanlarına ve piknik yapılan yerlere girişi tamamen yasakladı.
Ölüme yüzmeyin!
Şanlıurfa Birecik Kaymakamı Kadir Duman, sıcaklıkların artması ile birlikte hâlâ Fırat Nehrinde serinlemek isteyenlerin olduğunu belirterek, “Belediyemize ait yüzme havuzu hizmetinizde, lütfen üzücü boğulma vakaları yaşanmaması için evlatlarımıza sahip çıkalım” uyarısında bulundu.
“Batı Trakya bizimdir, biz Rumeli'yiz”
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türk milletinin sadece 780 bin kilometrekareden müteşekkil olmadığını belirterek, "Bulgaristan'daki ve buradaki (Rumeli) kardeşlerimizin oy hakkını kullanıp temsilinin artması için neler yaptığımızı siz biliyorsunuz. Çünkü Rumeli bizimdir. Çünkü Batı Trakya bizimdir. Biz Rumeli'yiz ve biz o anlayışın ta kendisiyiz." dedi.
Osmaniye'de gösteri ve yürüyüşler yasaklandı
Osmaniye Valiliği, kent genelinde tüm gösteri ve yürüyüş gibi etkinliklerin 17 Mart'a kadar yasaklandığını bildirdi.
Yeşilyurt’ta artçı deprem
AFAD Başkanı Yunus Sezer, merkez üssü Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi olan 5,6 büyüklüğündeki depremde 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 69 kişinin yaralandığını açıkladı.