Arama
Arama Sonuçları
"Mersin, dünyanın en verimli topraklarına sahip"
"Üretim Planlamasında Turunçgil Yol Haritası” Temalı Turunçgil Çalıştayı'na katılan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Mersin, Çukurova’mız dünyanın en verimli topraklarına sahiptir. Burada yetişmeyen ürün yok" dedi.
Kütahya’da ‘Hıdırellez’ ve ‘Fetih’ coşkusu
Bolluk ve bereketin simgesi, baharın habercisi Hıdırellez Bayramı ve Kütahya’nın fethinin 950’nci yıl dönümü Kütahya’da coşkuyla kutlandı.
Osmaniye’de üreticilere plastik zeytin kasası desteği
Osmaniye’de üreticilere 21.500 adet plastik zeytin kasası dağıtıldı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde düzenlenen dağıtım törenine Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye Milletvekili Seydi Gülsoy, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve zeytin üreticileri katıldı.
"Hayri hizmetlere kaynak aktarmanızı temenni ediyorum"
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Çayırova ilçesinde inşa edilecek olan eğitim kampüsüne ait protokolü imzaladı. Hayırseverlere teşekkür eden Vali Yavuz, "Buradan bir kez daha çağrıda bulunmak istiyorum, ekonomik durumu müsait olan kardeşlerimizin şehrimizin eğitimine, sağlığına kısacası hayri hizmetlere kaynak aktarmasını temenni ediyorum” dedi.
28 mahalledeki spor okulu 8 bin öğrenciye ulaştı
Kayseri Valiliği’nin hayata geçirdiği "Her Mahalleye Bir Spor Okulu" projesi şimdiden 28 mahalleye yayıldı. Bu mahallelerde 8 bin sporcu tamamen ücretsiz olan bu okullarda eğitim görüyor.
“Meslek liseleri Türkiye'nin geleceğinde önemli bir yere sahip”
Karaman Valisi H. Engin Sarıibrahim, Karaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti.
Valilikler mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarını iyileştirecek
Çalışmak için bulundukları ilden başka illere giden mevsimlik tarım işçileri ve ailelerinin yaşadıkları sorunların giderilmesine yönelik yapılacak çalışmalar ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı.
"Ağaç yetiştirmek en güzel miras"
Bingöl Fidanlığını ziyaret eden Vali Ahmet Hamdi Usta, fidanları yetiştiren Kurudere köyü kadınları ile sohbet etti. Vali Usta, "Ağaç yetiştirmek ve yeşil alan yaratmak geleceğimize bırakacağımız en güzel miras" dedi.
Makam koltuğunu 4. sınıf öğrencisi Kerem’e devretti
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, makam koltuğunu Adalet İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Kerem Gürsoy’a devretti.
125 bin Siirt Fıstığı fidanı toprakla buluşacak
Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, Siirt Fıstığı Geliştirme Projesi kapsamında 3 milyon lira değerindeki 125 bin adet Siirt Fıstığı fidanını toprakla buluşturmak üzere düzenlenen Fıstık Fidanı dağıtım törenine katıldı.
Ufku ve vizyonu açık gençlerin taleplerini dinledi
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Fen Lisesi'nde yatılı öğrenim gören öğrencilerle iftar yaptı. Vali Özarslan, "Öğrencilerimizin taleplerini, isteklerini dinledim.Takipçisi olacağım. Yüreği vatan sevgisiyle dolu, yüksek karakterli, ufku ve vizyonu açık gençler en büyük zenginliğimiz" dedi.
Suruç Kaymakamlığı Koşusu şampiyonuna şilt takdim etti
27 Mart Çarşamba günü koşulan yarışın startı Şanlıurfa Hipodromu'nda saat 20.30'da verildi. 4 yaşlı safkan Arap atlarının katılımlarıyla gerçekleştirilen mücadele, 1900 metre mesafe kum pistte düzenlendi.
Sinoplu çocuklar, TÜBİTAK’ın dergilerine abone oldular
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, merak eden ve merakının peşinden çocukları TÜBİTAK’ın dergileriyle buluşturduklarını belirterek, "684 çocuk ve gencimizin Meraklı Minik, Bilim Çocuk, Bilim ve Teknik dergilerine, bir yıllık aboneliklerini gerçekleştirdik" dedi.
Polis adaylarına seslendi: Üniformanıza yakışmayan hal ve hareketlerden uzak durun
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Polis Meslek Eğitim Merkezi’ni ziyaret ederek aday polis öğrencileri ile bir araya geldi.
“Bu vatan bize şehitlerimizden emanet”
İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) İzmir İl Temsilciliği tarafından düzenlenen Şehitleri Anma Programı’na katıldı.
“Teknofest kuşağını Türk’ün çağına hazırlamakla mükellefiz”
Din Kültürü öğretmenleriyle bir araya gelen Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, “Milli ve manevi değerlerimizle yetişecek olan evlatlarımız en kısa zamanda aziz milletimizi yüceltecek ve dünyaya nizam verecektir. Tüm öğretmenlerimize, Diyanet ve milli eğitim camiamıza, emeği geçenlere müteşekkiriz” dedi.
"Şehitlerimiz ve gazilerimiz, milletimizin medarı iftiharıdır"
Van Erciş Kaymakamı Murat Karaloğlu, gaziler ve şehit ailelerinin onuruna düzenlenen yemek programına katıldı. Kaymakam Karaloğlu, "Ülkemizin her karış toprağında, vatanını ve bayrağını korumak için canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz, milletimizin medarı iftiharıdır" dedi.
328 bin Euro’luk Roboto Projesi
Sivas Valiliği himayesinde, Sivas İl Özel İdaresi ve İŞ-KUR İl Müdürlüğünün destekleri ve İŞGEM işbirliğinde Sivas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi içerisinde Avrupa Birliği destekli Roboto Projesinin açılışı yapıldı.
Naz’ı doğum gününde yalnız bırakmadılar
Bilecik Valisi Şefik Aygöl ve Nazlı Aygöl, Bozüyük'te minik Sevinç Naz’ın yeni yaşında koruyucu ailenin mutluluğuna ortak oldu.
Hafta sonunda ders çalışan öğrencileri yalnız bırakmadı
Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, köylerden Hanak ilçe merkezine taşınarak getirilen ve hafta sonunda Destekleme Yetiştirme Kurslarında ders çalışan öğrencilerle bir araya geldi.
“Akademik başarı peşinde koşarken hayatı ıskalamayın”
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesinde düzenlenen Kariyer Söyleşisinde öğrencilerle bir araya gelerek, tecrübelerini paylaştı. Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Vali Yavuz, “İnsanlar sürekli akademik başarı peşinde koşarken hayatlarını ıskalıyorlar, o yüzden mutlu olabileceğiniz, sevebileceğiniz bir meslek seçin” dedi.
Öğretmen Akademisi’nin ilk dersi Vali Elban’dan
Milli Eğitim Bakanlığının öncülüğünde yürütülen ‘Öğretmen Akademisi İzmir’ başladı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in talimatıyla hayata geçirilen Öğretmen Akademisi’nin İzmir’de ilk konuğu İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban oldu.
"Hangi işi yapıyorsanız en iyisini yapın"
Lise öğrencileriyle bir araya gelen Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, onlara meslek seçimiyle ilgili öğütlerde bulundu. Vali Yavuz, "Meslek seçimi ahlaki temellere dayanmalıdır. Aldığınız puanlara göre değil en iyi olabileceğiniz alanlara göre meslek seçimi yapın. Hangi işi yapıyorsanız en iyisini yapın" dedi.
“Aynı ciddiyetle çalışmalara devam edeceğiz”
Bilecik Valisi Şefik Aygöl, eğitimin ikinci yarıyılı için alınacak tedbirlerin konuşulduğu toplantıya başkanlık yaptı. Vali Aygöl, “Aynı ciddiyetle çalışmalarımıza devam edileceğiz” dedi.
"Rize turizmini 12 aya yayacağız"
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, “Turizm Sektörü Hizmeti İçi Eğitimleri Sertifika Töreni”ne katıldı. Törende konuşan Vali Baydaş, "Rize’de bahar ve yaz aylarına sıkışmış olan turizm sezonunu 12 aya yaymak için çalışmalar yürütüyoruz" dedi.
“Eğitim ordumuzla dijital çağa yön vereceğiz”
Antalya Valisi Hulusi Şahin, Türkiye Özel Okullar Derneği tarafından bu yıl 22'ncisi düzenlenen Geleneksel Antalya Eğitim Sempozyumu’na katıldı. Dijital devrim ile birlikte dünyada kartların yeniden dağıtıldığını belirten Vali Şahin, “Genç nüfusumuz ve inanmış eğitim ordumuzla dijital çağa yön vereceğiz” dedi.
Of Fen Lisesi'nde tatilde de durmak yok
Trabzon'un Of Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer, ara tatil olmasına rağmen Destekleme Yetiştirme Kursları ve gece etütlerine gelen Of Fen Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi. Kaymakam Demirer, "Herkes tatil yaparken sizler, hedefleriniz için buradasınız ve çalışıyorsunuz" dedi.
“Gençlerimizi hayata hazırlayacağız”
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, 26-27 Şubat’ta gerçekleştirilecek Marmara Kariyer Fuarı’nın hazırlık toplantısına başkanlık yaptı. Vali Yavuz, “Gençlerimizi kaptırmamak için onları hayata hazırlayacağız. Önümüzdeki süreçte iş gücü piyasasında 5-10 yılda revaçta olabilecek meslek gruplarına yönelik hamle yapmamız gerekiyor” dedi.
Çocuk gelişimine izcilik çözümü
Antalya İl Çocuk Koordinasyon Kurulu 2023 Yılı Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısı Vali Hulusi Şahin başkanlığında gerçekleşti.
Gençlerle gazileri buluşturacak
Cumhuriyetin 100. yılı ve Türkiye Yüzyılı kapsamında Sinop Valiliği koordinesinde, gazilerin ve şehit ailelerinin, öğrencilerle bir araya geleceği “Vatan ve Kahramanlık Buluşmaları” etkinliği için Vali Dr. Mustafa Özarslan’ın başkanlığında iş birliği protokolü imza töreni düzenlendi.