Arama
Arama Sonuçları
199 yıllık asırlık hamamın restorasyonu tamamlandı
Yozgat'ta 1825 yılında Çapanoğlu Süleyman Bey’in Başçavuşu Halil Ağa’nın oğlu Ahmet Ağa tarafından yaptırılan ve halk arasında "Yanan Hamam" olarak bilinen tarihi Başçavuş Çifte Hamamı’nda restorasyon çalışmaları tamamlandı.
18 il için sarı alarm verildi: 4 bölgede sağanak yağmur var
Meteoroloji'den yapılan son hava durumu tahminlerine göre; Akdeniz'in doğusu, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz gök gürültülü sağanak yağmurlu olacak. Yağışların; Hatay, Osmaniye, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Bingöl, Muş, Bitlis Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak, Hakkari ve Van'da kuvvetli olması bekleniyor.
"Sivas tarihi bir gün yaşıyor"
İstanbul’dan saat 08.40’ta hareket eden Yüksek Hızlı Tren, aktarmasız 7 saatlik yolculuğun ardından Sivas'a vardı. Vali Yılmaz Şimşek, "Sivas tarihi bir gün yaşıyor" dedi.
111. dönem koordinatör kaymakamların ilçeleri belli oldu
Deprem bölgelerinde koordinatör kaymakam olarak görev yapan 111. dönem kaymakam adaylarının kaymakamlık yapacakları ilk ilçeleri belli oldu.
Hasarlı evlere girmeyin
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Tokat Sulusaray merkezli gerçekleşen 5.6 büyüklüğündeki depremden etkilenen Kadışehri ilçesine bağlı Ovacık köyünü ziyaret etti. Vali Özkan, "Hasarlı evlere girmeyin" uyarısında bulundu.
Tokat yine sallandı, eğitime bir gün ara verildi
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem olduğunu duyurdu. Sarsıntı çevre illerden de hissedildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya depremle ilgili, "Tokat Valimiz, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz." ifadelerini kullandı. AFAD'dan yapılan son açıklamada Yozgat'ta 2 katlı bir ev ile Sulusaray ilçesinde 5 ahırın etkilendiğine dair ihbarlar alındığı belirtildi.
ATV'ye binen vali, şehir turu yaptı
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, motor ve ATV tutkunları ile birlikte il merkezinden başlayarak Yozgat Çamlık Milli Parkı’na kadar ATV motoru ile tur attı.
Bakan Yerlikaya'dan zehir tacirlerine gözdağı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Narkoçelik-10" operasyonlarında 1 ton 19 kilogram uyuşturucu ve 1 milyon 23 bin uyuşturucu hap ele geçirildiğini belirterek, "Zehir tacirlerine sesleniyor: Gençlerimizi zehirlemenize asla izin vermeyeceğiz. Sizi tek tek yakalayıp, adalete teslim etmeye kararlıyız" dedi.
Toroslar'ın yeni kaymakamı göreve başladı
27 Ocak 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan kararname ile Mersin Toroslar Kaymakamlığına atanan Mehmet Soğukpınar, göreve başladı.
Huzurevi sakinleriyle iftarda buluştu
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, iftarını Alparslan Türkeş Huzurevi’nde kalan ulu çınarlarla birlikte yaptı.
Görme engelli taraftara maçı anlatan polisi ödüllendirdi
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, görme engelli Recep Savar’a Yeni Genç Muratspor-Yozgat Bozokspor maçını anlatan polis memuru Düzgün Sürücü’ye başarı belgesi verdi.
Öğrencilere afet bilinci anlatıldı
Yozgat Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü tarafından lise öğrencilerine deprem, sel, yangın gibi afet türleri, tahliye prosedürleri, hasta ve yaralı taşıma teknikleri anlatıldı.
"Zabıt katipleri, adalet sisteminin önemli bir parçası"
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, zabıt katiplerine yönelik düzenlenen hizmet içi eğitim programına katıldı. Vali Özkan, "Zabıt katipleri, adalet sisteminin önemli bir parçasıdır. Bu eğitim programının katılımcılara faydalı olacağını düşünüyorum" dedi.
Adem Eser
Tonya Kaymakamı
Boğazlıyan’a Ali Serttaş, Akdağmadeni’ne Furkan Nezir atandı
Yozgat Boğazlıyan Kaymakamlığına 111. dönem kaymakamlarından Ali Serttaş, Akdağmadeni Kaymakamlığına Furkan Nezir görevlendirildi.
Sevgi Evleri'nde kalan çocukların sorunlarını dinledi
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi ve Sevgi Evleri'ni ziyaret etti. Çocuklarla bir araya gelen Vali Özkan, onların sorunlarını dinledi.
Yozgat'ta yolcu otobüsü devrildi
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, sabah saatlerinde yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada öldü sayısının 2'ye yükseldiğini belirtti.
“Devlet olarak minnettarız”
Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, Ankara’dan Kars’a gezmeye gelen 50 şehit ailesini ağırladı. Devlet olarak şehit ailelerine minnettar olduklarını vurgulayan ve ailelerle tek tek ilgilenen Vali Polat, “Şehitlerimizin kıymetli aileleri ve kahraman gazilerimizin hizmetindeyiz, emrindeyiz” dedi.
"Güler yüzünle hatırlayacağız seni kardeşim"
Kahramanmaraş Ekinözü Kaymakamı Mesut Coşkun’un ölüm haberiyle sarsılan dönem arkadaşları olan kaymakamlar ve vali yardımcıları, üzüntülerini sosyal medya hesaplarından dile getirdi. Mülki idare camiası Coşkun için, "Nezaketi ve beyefendiliği ile örnek bir şahsiyetti. Biz ondan razıyız. Sıcak sohbetin ve güler yüzünle hatırlayacağız seni kardeşim" dedi.
Hüseyin Demirkol
Yığılca Kaymakamı
İnandık Barajı su tutmaya başlıyor
Yapımı tamamlanan Yerköy İnandık Barajı, şubat ayı sonunda su tutmaya başlayacak. DSİ Müdürü Vali Mehmet Ali Özkan’a barajın maketini takdim etti.
Halk gününe karnesiyle gelen çocuğa hediye verdi
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, makamında halk günü düzenlendi. Halk gününe gelen bir çocuk, Vali Özkan'a karnesini gösterdi. Vali Özkan, çocuğu başarısında dolayı tebrik ederek, karne hediyesi verdi.
Valiler de yalnız bırakmadı
Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde hutbede şehitlerin ismini okumaktan imtina eden imamı uyaran Kaymakam Burak Akeller’e vatandaşlar, kaymakamlar ve vali yardımcıları ile birlikte valiler de sahip çıktı.
Alperen Yıldırım
Yozgat Aydıncık Kaymakamı
867 projeye 541 milyon lira hibe verildi
TKDK Yozgat İl Koordinatörü Selim Türker, Vali Mehmet Ali Özkan'a bilgilendirme sunumu yaptı. Türker, 867 projeye 541,30 milyon lira hibe sağlandığını belirtti.
Örnek berbere teşekkür
Yozgat Akdağmadeni Kaymakamı Fatih Topuz, köyleri gezerek öğrencileri ücretsiz tıraş eden berber Mesut Taştan’ı makamında ağırladı. Kaymakam Topuz, örnek berbere teşekkür plaketi takdim etti.
Ayhan Kalaycıoğlu
Mudurnu Kaymakamı
‘Türkiye’nin Tam Ortası’ ve ‘Yiğitler Şehri Yozgat’ tescillendi
Yıllardır tartışılan ve komşu iller arasında tatlı bir rekabetin konusu olan ‘Türkiye’nin Tam Ortası’ tartışması yeni bir boyut kazandı. ‘Türkiye'nin Tam Ortası’ ve ‘Yiğitler Şehri Yozgat’, Patent Kurumunca tescillendi.
"Sporcuları, Yozgat'ta ağırlamaktan mutluluk duyduk"
Süper Lig Grekoromen ve Serbest Güreş Müsabakaları'nın sona erdiğini ifade eden Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, "Ülkemizin dört bir yanından gelen sporcularımızı ilimizde ağırlamaktan mutluluk duyduk. Bir dahaki turnuvalarda görüşmek dileği ile" dedi.
"Yozgat'ı sporda bir adım daha ileri taşıyacağız"
Yozgat’ta başlayan Süper Lig Serbest Güreş Müsabakaları’nı izleyen Vali Mehmet Ali Özkan, "Ata sporumuz olan güreş müsabakalarının Yozgat’ımızda yapılması, şehrimizi sporda bir adım daha ileri taşımamıza vesile olacak" dedi.