Safa Kahraman;

Safa Kahraman

Türkeli Kaymakamı...

1996 yılında Kahramanmaraş’ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kahramanmaraş’ta tamamladı. 2018 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Mezuniyeti müteakip Ankara Barosu’nda bir yıl avukatlık stajı yaptı. 

2019 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından açılan Kaymakam Adaylığı Sınavı’nı kazanarak Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap etti. Kahramanmaraş Valiliği’nde il merkez stajını, Amasya ve Adana’da teftiş stajını, Bitlis ili Tatvan ilçesinde ve Kahramanmaraş ili Afşin ilçesinde kaymakam refikliği stajını tamamladı. Osmaniye-Toprakkale ve Burdur-Tefenni ilçelerinde Kaymakam Vekili olarak görev yaptı. İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı’nda düzenlenen Bakanlık merkez stajına(dil kursu) katıldıktan sonra yurt dışı stajı kapsamında İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan City, University of London’da dil eğitimi aldı.

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından İçişleri Bakanlığı’nca deprem bölgesine görevlendirildi ve yaklaşık üç ay Kahramanmaraş’ta görev yaptı.

108. Dönem Kaymakamlık Kursu’nu üstün başarıyla tamamlayan Safa Kahraman, İçişleri Bakanlığı’nın 18.09.2023 tarihli onayı ile 25.09.2023 tarihinde Türkeli ilçesinde görevine başlamıştır.

Kaynak:

Etiketler :
, , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum