Dünyanın en büyük çiftliğinde buzağı besledi;

Dünyanın en büyük çiftliğinde buzağı besledi

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, dünyanın en büyük çiftliği olan TİGEM’e bağlı Ceylanpınar Tarım İşletmesi'nde incelemelerde bulundu. Vali Şıldak, bir buzağıyı da elleriyle besledi....


Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, eşi Fatma Nur Şıldak ile birlikte dünyanın tek parça olarak en büyük tarım işletmesi olan Ceylanpınar Tarım İşletmesi'ni ziyaret etti. 1.6 milyon dekar arazisi, 64 bin ton tohum üretimi ve 750 bin 842 dekar sulu tarım arazisi bulunan Ceylanpınar Tarım İşletme Müdürlüğü'nde inceleme yapan Vali Şıldak, daha sonra fıstık işleme tesisleri ve hububat tohum üretim tesislerini de gezdi. Vali Şıldak'a Ceylanpınar Kaymakamı Emrah Uzun ile Ceylanpınar Tarım İşletmeleri Müdürü Şefaattin Zeybek de eşlik etti.


"50 ÜLKEDEN DAHA BÜYÜK"

İşletmenin dünya standartlarında olduğunu ifade eden Vali Şıldak, "Bugün dünyanın tek parça olarak en büyük tarım işletmesi olan TİGEM Ceylanpınar Tarım İşletmesi'ni ziyaret ettik. Tarım ve hayvancılık alanında çok sayıda örnek çalışmanın yürütüldüğü işletmede üretim süreçlerini de inceledik. Çok geniş bir arazi üzerine kurulan bir işletmedir. Dünyanın 50’den fazla ülkesinden daha büyük bir toprak bütünlüğü içerisinde yer alıyor. 4 ana işletmeye ayrılmış tesiste hem tarım ürünleri hem de hayvancılıkla ilgili üretimler yapılıyor. İşletme yönetimine ve çalışanlarına başarılar diliyorum" dedi.


Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum