Dünyanın en büyük portresi artık gece de görünecek;

Dünyanın en büyük portresi artık gece de görünecek

Erzincan'ın Keşiş Dağı'nda yer alan ve dünyanın en büyük portresi olan Atatürk Portresi’nin yenilenme çalışmaları tamamlandı. Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, yapılan aydınlatma çalışması sayesinde Atatürk Portresi'nin artık geceleri de görünebileceğini belirtti....


Erzincan Keşiş Dağı'nda yer alan Atatürk Portresi’nin yenilenme çalışmaları Erzincan Valiliği ve Erzincan Belediyesinin destekleriyle Ressam Mustafa Aydemir tarafından tamamlandı. Dünyanın en büyük portresi olan Atatürk Portresi'nin açılışı Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında düzenlenen törenle yapıldı. Yenileme çalışmaları tamamlanan Atatürk Portresi, üzerinde yapılan aydınlatma sayesinde artık geceleri de görünebilecek. 

YOĞUN KATILIM

59. Havan ve Topçu Eğitim Tugay Komutanlığı önündeki alanda düzenlenen açılış programına Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman, Mustafa Sarıgül, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, 59.Havan ve Topçu Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Mahmut Büyükcingi, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, protokol mensupları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 


RESSAM, HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda daha sonra Son Başbakan Binali Yıldırım’ın günün anlam ve önemine ilişkin mesajı okundu. Daha sonra açılış konuşmasını yapan portrenin mimarı Ressam Mustafa Aydemir, yapılan çalışmalardan bahsederek, 41 yıl önce yapılan eserin yenilenmesinde emeği geçen ve destekte bulunan herkese teşekkür etti. 


"BU ESER, BİRLİKTELİĞİN HİKAYESİDİR"

Ardından konuşan Vali Hamza Aydoğdu, ”Bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını coşkuyla kutladığımız özel günde, Erzincan'ın Cumhuriyetimize bağlılığını yansıtan, kurucu değerlerimize sahip çıktığını gösteren bu programda sizlerle bir arada olmanın mutluluğu içerisindeyim. Dünyanın en büyük ve 100 sıra dışı eserinden biri olarak kabul edilen bu eserin yenilenmesinde emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Valiliğimiz ve Erzincan Belediyesi ise bu sanatsal yapının yeniden doğuşunun gerçekleşebilmesi için gerekli tüm altyapıyı sağladılar. Bu sanat eseri, sadece bir resim değil; toprağın, emeğin, tarihin ve birlikteliğin bir hikâyesidir. Bu portrenin ışıklandırmasını güzel bir şekilde yapacağız. Akşamları da Atatürk'ün portresi şehrimizin her yerinden görünecek. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz vatanımızın bekası için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle minnetle yâd ediyorum" dedi.


FOTOĞRAF ÇEKTİRDİLER

Vali Aydoğdu ve protokol mensuplarınca portrenin yenileme çalışmalarında katkısı bulunanlara teşekkür belgesi takdim edildi. Alkışlar eşliğinde patlatılan konfeti ile gerçekleştirilen açılışın ardından katılımcılar portrenin net olarak göründüğü açıda fotoğraf çektirdiler.

Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum