"Ordu’muz, Karadeniz’in incisi";

"Ordu’muz, Karadeniz’in incisi"

İstanbul'da düzenlenen Kültür ve Turizm Sempozyumu'nda konuşan Ordu Valisi Muammer Erol, "Ordu’yla ilgili herkesin söylediği ortak bir şey var. O da yaşanabilirlik. Yaşanılabilirlik çok önemli ve bunun için de hepimize görevler düşüyor. Ordu’muz, Karadeniz’in incisi" dedi....


Ordu’nun turizm potansiyeli ve yatırım imkanları İstanbul’da faaliyet gösteren seyahat acenteleri ve tur operatörleri ile iş insanlarına tanıtıldı. Ordu Valiliği'nin himayesinde, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ordu Dernekler Federasyonu'nun (ORDEF) iş birliğiyle bu yıl 12'ncisi düzenlenen "Ordu Günleri" kapsamında ‘Kültür ve Turizm Sempozyumu’ düzenlendi.


BİRÇOK İSİM KATILDI

İstanbul’un Fatih ilçesinde bulunan Çatladıkapı Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen ve ev sahipliğini iş insanı Fahri Ateş’in yaptığı Kültür ve Turizm Sempozyumuna, Vali Muammer Erol, Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, OBB Orkent Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Nihat Şen, Gölköy Kaymakamı Muhammed Sadi Taşyapan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, ORDEF Başkanı Necati Özdemir, ORDEF yönetim kurulu üyeleri, STK temsilcileri, İstanbul’da faaliyet gösteren seyahat acenteleri ve tur operatörleri ile iş insanları katıldı.


"HEPİMİZE GÖREVLER DÜŞÜYOR"

Sempozyumda bir konuşma yapan Vali Muammer Erol, “Yaklaşık 3 aydır Ordu Valiliği görevindeyim. Ordu’yla ilgili herkesin söylediği ve kesiştiği ortak bir şey var. O da yaşanabilirlik. Yaşanılabilirlik çok önemli. Ordulular, ‘Bizim şehrimiz yaşanılabilir, yaşat, gözet, kolla bunun farkındalığını aklından çıkarma’ diyor bize. Bu yaşanılabilirlik kesişmesinden hepimize görevler düşüyor. Ordu’muz, Karadeniz’in incisi. Yapılabilecekler yapılanlardan kat kat fazla. Ordu’muzun bu yaşanılabilirliğini aksatmadan devam ettirmek için sanayimizi, altyapımızı, turizmi geliştirmek gibi sorumluluğumuz var. Büyükşehirlerden göçler başladı. Ordu’ya da geri dönüşler var. Bunu deprem de tetikledi. Yatırım talepleri noktasında görev ve sorumluluk bulunuyor. Ordu’nun yönetiminde atanmış siyasi kadrodaki arkadaşlar bunun bilincinde ve bunun hakkını vermek adına elbirliğiyle çalışmaya gayret ediyorlar. Bundan sonra da öyle olacaktır” şeklinde konuştu.


SLAYT SUNUMU YAPILDI

Konuşmaların ardından İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak tarafından slayt sunumu eşliğinde Ordu hakkında genel bilgiler, Ordu’nun turizm destinasyonları, Ordu’da yapılabilecek etkinlikler, Ordu’nun gastronomisi ile ilgili bilgiler verdi.


Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum