'Eşekli Dostoyevski' öğrencilerle buluştu;

'Eşekli Dostoyevski' öğrencilerle buluştu

"Eşekli Dostoyevski" olarak bilinen Ersin Bilge, Bursa’nın Orhaneli ilçesine gelerek, Kaymakam Muhammed Furkan Tuna ile birlikte öğrencilere kitap, defter, kalem ve kırtasiye malzemeleri hediye etti....


ÖĞRENCİLERE NASİHAT ETTİ

Ersin Bilge, Orhaneli Kaymakamı Muhammed Furkan Tuna, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tayır ile birlikte Demirci Mahallesi Demirci İlköğretim Okulu ve Orhaneli Merkez Kadri Uğur Ortaokulu'nda öğrencilerle buluştu.

30 yıldır Almanya'da yaşayan "Eşekli Dostoyevski" olarak tanınan Ersin Bilge eşeğiyle beraber geldiği Orhaneli'de öğrencilere defter, kalem, kitap ve kırtasiye malzemesi dağıttı.

Şimdiye kadar 7 bin çocukla buluşan Bilge, "Ben bu çocukların içinde çocukluğumu yaşıyorum ve çok mutluyum, heyecanlıyım. Bu çocukların özellikle bu ülkenin kalkınması için okuyup bilim adamı, doktor, kaymakam olmalarını çok istiyorum. Ben bu sorumlulukla yola çıktım şehir, şehir geziyorum" dedi.

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Bilge, "Okuyun, kaymakam olun, doktor olun, savcı olun, ama mutlaka okuyun" ifadelerini kullandı.

Resim

KİTAP VE KIRTASİYE MALZEMESİ HEDİYE ETTİLER

Bilge çıkardığı ve gelirini köy çocuklarına bıraktığı ilk kitabını, Kaymakam Tuna'ya takdim etti. Bilge birinci kitabından sonra ikinci kitabının da basım aşamasında olduğunu ve tüm kitap gelirlerini çocuklar için harcadığını belirtti.

Kaymakam Tuna da Ersin Bilge’ye teşekkür ederek, çocukların eğitimi için çıktığı yolculukta kendisine başarılar diledi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum