Cağ kebabı kesti, sacda gözleme çevirdi;

Cağ kebabı kesti, sacda gözleme çevirdi

Batman Gastronomi ve Kültür Sanat Festivali'ne katılan Vali Ekrem Canalp, birbirinden lezzetli yemeklerin sergilendiği stantları tek tek ziyaret etti. Vali Canalp, cağ kebabı kesti, sacda gözleme çevirdi....


Batman Valiliği ve Batman Belediyesi'nin iş birliğiyle  "100 Yılın Aşı Bin Yılın Kardeşliği" mottosuyla Batman Gastronomi ve Kültür Sanat Festivali düzenlendi. Bu yıl ilki düzenlenen festivalde; her bölgeden yedi şehrimizin lezzet ve el sanatları Batmanlılara buluşturuldu. Festivale giden Batman Valisi Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp, birbirinden lezzetli yemeklerin sergilendiği stantları tek tek ziyaret ederek, katılımcılarla bir süre sohbet etti ve ikram edilen lezzetleri tattı. 


"PAZAR GÜNÜNE KADAR ZİYARETÇİLERİNİ AĞIRLAYACAK"

Festivalle ilgili açıklama yapan Vali Canalp, "Festivalimizin bir ilke sözü var: 100 Yılın Aşı Bin Yılın Kardeşliği...  Türkiye’yi doğusuyla batısıyla, kuzeyi-güneyi ile her yönüyle yemeklerimizi Batmanımızla buluşturuyoruz. Yedi coğrafi bölgeden 7 ilin meşhur yemeklerini Batmanlıların hizmetine sunduk. Bu memnuniyet vericidir, çünkü bu kültürlerin kaynaşmasına ve hepimizin iç içe olmasına vesile teşkil ediyor. Bin yılın kardeşliğini yemekle ile her şeyimizi inşa etmeye devam ediyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız ve Türkiye Yüzyılına ilk adımları attığımız bu dönemde, gerçekleşen festivalimiz, 26 Kasım Pazar gününe kadar ziyaretçileri ağırlayacak" diye konuştu.


Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum