Kışladaki Mehmetçik sergisini gezdiler;

Kışladaki Mehmetçik sergisini gezdiler

Erzincan'da 3. Ordu Komutanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Yüzyılı Mehmetçik Silah ve Araç Sergisi açıldı. Tanklar, zırhlı araçlar, helikopterler ve diğer askeri araç gereçlerin yer aldığı sergiyi Vali Hamza Aydoğdu ile birlikte 1100 öğrenci ziyaret etti....


General Mehmet Kazım Orbay Kışlası'nda açılan sergide, tanklar, zırhlı araçlar, helikopterler ve diğer askeri araç gereçler sergilendi. Sergiyi ziyaret Vali Hamza Aydoğdu ve 3. Ordu Komutanı Korgeneral Veli Tarakcı, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait harp araç gereçlerini inceledi. Sergiyi ayrıca gaziler, yaklaşık 1100 öğrenci ve vatandaşlar da gezdi. 


ZIRHLI ARAÇLARA BİNDİLER

Sergide tank, zırhlı muharebe aracı, haberleşme sistemleri, Jandarma Özel Harekat (JÖH) birlikleri, geliştirilmiş zırhlı personel taşıyıcı, kara gözetleme radarı, RPG 7 tank savar silahı, Skorsky helikopter, uzun namlulu silahlar, keskin nişancı tüfeği, mühimmatlar ve havanlar yer aldı. Sergide, çocukların bazı zırhlı araçların içine girmelerine izin verildi.


"KIYMETİNİ BİLMELİYİZ"

Vali Aydoğdu, "Gençler, değerlerini öğreniyor. Gençlerimizi bugün 3.Ordu Komutanlığı'nda ağırladık. Kültürünü, değerlerini, tarihini bilen bununla gurur duyarak geleceğe yürüyen gençler… Yaşadığımız toprakların kıymetini bilmemiz gerekiyor. Bu nedenle tüm öğrencilerimizi Erzincan'daki bütün değerlerle buluşturacağız. 3. Ordu Komutanımız Veli Tarakçı’ya teşekkür ediyorum" dedi.


Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum