Sinop'u hiç görmemiş öğrenciler kenti gezdi;

Sinop'u hiç görmemiş öğrenciler kenti gezdi

"Sinop'umuzu Tanıyalım" projesi başladı. Proje sayesinde Durağan ilçesinde yaşayan ve Sinop'u daha önce görmemiş öğrenciler, rehber eşliğinde kenti gezdi....


Sinop'un  ilçe ve köylerinde yaşayan öğrencilerin, Sinop’u yakından tanımasını sağlamak amacıyla "Sinop'umuzu Tanıyalım" projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında Durağan ilçesinde yaşayan ve Sinop'u daha önce görmemiş öğrenciler, rehber eşliğinde kenti gezdi.


MAKAMINDA AĞIRLADI

Vali Dr. Mustafa Özarslan, kent merkezine gelen öğrencileri Valilik binasında karşıladı, sonra da onlarla makamında sohbet etti. Ardından öğrenciler, kentin tarihi ve turistik noktalarını gezdi.


BİRÇOK NOKTAYI GEZDİLER

Sosyal medya hesabından gönderi paylaşan Vali Özarslan, "Kültürel birlikteliğe katkı vermek, 'biz' duygusunu güçlendirmek,  çocuklarımızın coğrafyamızla 'dost' olmaları için Sinop'umuzu Tanıyalım hareketliliğini başlattık. Öğrencilerimiz rehberler eşliğinde; arkeoloji müzesi, Alaaddin Camii, Pervane Medresesi, Tarihi Sinop Cezaevi, İskele Meydanı, Dr. Rıza Nur Halk Kütüphanesi, Şahin Tepesi, Akliman, Hamsilos olmak üzere; ilimizin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini tanıma fırsatı buldular. Öğrenciler,  Sinop Havalimanı ve Hava Kontrol Kulesi'ni de gezdiler" ifadelerini kullandı.


Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum