"Salıpazarı balını dünya markası yapacağız";

"Salıpazarı balını dünya markası yapacağız"

Salıpazarı Kestane Balı Tanıtım Programı'nda konuşan Samsun Valisi Orhan Tavlı, "Salıpazarı Kestane Balı’nı dünya çapında bir marka haline getirmek ve zirveye taşımak için gayret göstereceğiz" dedi....


Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Salıpazarı Ziraat Odası Başkanlığı Konferans Salonu'nda Salıpazarı Kestane Balı Tanıtım Programı düzenlendi. Programa Vali Orhan Tavlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Salıpazarı Kaymakamı Salih Başara, Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam, Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Ziya Şahin, Salıpazarı Ziraat Odası Başkanı Fatih Örenç, Samsun Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Rasim Kaplan, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. 


"MODERN BİR ŞEHİR OLMUŞ"

Programda konuşan Vali Tavlı, "Salıpazarı Kestane Balı’nı dünya çapında bir marka haline getirmek ve zirveye taşımak için Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir ve ekibi, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Türkiye Arı Yetiştiricileri Birliği ile hep birlikte gayret göstereceğiz. Samsun Valiliği olarak bütün kamu kurum ve kuruluşlarımızla, kaynaklarımızla emrinizdeyiz. Bunu özellikle ifade etmek istiyorum. Ben Salıpazarı’na en son 1993 yılında gelmiştim, burası müthiş bir değişime uğramış. DSİ, Karayolları ve Büyükşehir Belediyemizin yaptığı altyapı ve üstyapı yatırımlarıyla gerçekten modern bir şehir havasına kavuşmuş. Turizmde tanıtma noktasında biz, kestane balını da lokomotif yaparak Salıpazarı’nı dünyanın bilinen ilçeleri arasına katmak için gayret göstereceğiz" diye konuştu.


"SAMSUN İSTERSE YAPAR"

Kestane balının diğer balların önünde olduğunu belirten Vali Tavlı, "Salıpazarı’nda üreticilerimiz, düzgün ve doğal üretimle kestane balında coğrafi işaret alınmasını başarmışlar. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Tabi bu sadece coğrafi işaretle kalmayacak. Hedefimiz bunun markasını oluşturarak, dünyaya pazarlamaktır. Bunu biz hep beraber yaparız. Samsun isterse başaramayacağı hiçbir şey olmaz. Biz bunu sanayicilerimizle ve iş dünyamızla dünyaya pazarlarız, hiç merak etmeyin. Bunun üzerinde çalışma yapacağız. Bütün arıcılarımıza şükranlarımı ifade etmek istiyorum" dedi.

Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum