Belediyelere sokak hayvanları için talimat verdi;

Belediyelere sokak hayvanları için talimat verdi

İl Hayvanları Koruma Kurulu Toplantısı'nda konuşan Ordu Valisi Muammer Erol, "Sokaktaki hayvan popülasyonu sürekli artıyor. Belediyelerimiz sokak hayvanlarını kısırlaştırma, tedavi etme ve rehabilitasyonunu sağlamaya yönelik adımları hızla atmalı" dedi....


2023 yılının 4’üncü İl Hayvanları Koruma Kurulu Toplantısı, Vali Muammer Erol’un başkanlığında yapıldı. Valilik Toplantı Salonu'nda yapılan İl Hayvanları Koruma Kurulu Toplantısına Vali Yardımcısı Hacı Mehmet Kara, Aybastı Belediye Başkanı Beytullah Geçtan, Çatalpınar Belediye Başkanı Ahmet Türe, Gürgentepe Belediye Başkanı Yaşar Şahin, Kumru Belediye Başkanı Yusuf Yalçuva, İl Müftüsü Dr. İsmail Çiçek,  İl Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Müdürü Hüseyin Öztürk, İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Ersin Soydan, Doğa Koruma ve Milli Parklar Ordu Şube Müdürü Mahmut Bakar, Ordu Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Fahrettin Seyhun Karabay, İlçe Belediye Temsilcileri, HayKonfed Karadeniz Bölge Temsilcisi Kemal Zafer Özdemir ile İl Hayvanları Koruma Kurulu Üyeleri katıldı.


"MUTLAKA SAHİPLİK BELGESİ OLMALI"

Toplantıda konuşan Vali Erol, sokak hayvanlarının popülasyonunun artmasının ciddi bir sorun oluşturmaya başladığını belirterek, 5199 sayılı Kanunun emrettiği görev ve sorumlulukların herkes tarafından yerine getirilmesi gerektiğini ifade etti. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun, hayvan hakları konusunda dünyaya örnek teşkil edecek bir kanun olduğuna vurgu yapan Vali Erol, “Belediyelerimiz, 5199 sayılı Kanunun emrettiği yükümlülükleri mazeretsiz bir şekilde yerine getirmeliler. Sokak hayvanlarının kısırlaştırma, tedavi etme ve rehabilitasyonunu sağlamaya yönelik adımları hızla atmalıyız. Belediyelerimiz bu işi ıskalamamalılar. Evlerinde, konutlarında hayvan besleyenler de mutlak surette ‘Sahiplik Belgesi’ olmalı. Bunun denetimi de yapılmalı. Sahipli hayvanların kısırlaştırması ve tedavileri sahipleri tarafından yaptırılmalı” diye konuştu.


ÇALIŞMA YAPILMASINI İSTEDİ

Vali Muammer Erol, belediyelerin kendi meclislerinde alacakları kararla birlikte sokak hayvanlarının kısırlaştırma çalışmaları konusunda hizmet satın alma yoluyla çalışma yapılmasını istedi.  


Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum