Resul Tutay;

Resul Tutay

Divriği Kaymakamı...

1993 yılında Ankara'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara'da tamamladıktan sonra, 2011 yılında Sakarya Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümüne girdi.

2015 yılında lisans öğrenimini tamamladıktan sonra özel sektörde görev aldı. Daha sonra, 2019 yılında yapılan Kaymakam adaylığı sınavında başarılı olarak 108. Dönem Adıyaman Kaymakam Adayı olarak mesleğe başladı.

Adıyaman Valiliğinde il merkez stajını tamamladıktan sonra staj süresince Afyonkarahisar - Çay ve Balıkesir- Sındırgı ilçelerinde Kaymakam Refikliği, Amasya ve Bolu illerinde Mülkiye Teftiş Stajını tamamladı.

02.02.2021 tarihli Bakanlık onayı ile atandığı Isparta ili Yenişarbademli ilçesinde bir yıl süreyle kaymakam vekilliği görevinde bulundu. Yurtdışı dil stajı kapsamında Ankara’da katıldığı yabancı dil kursunun akabinde İngiltere’nin Manchester şehrinde altı ay boyunca yabancı dil eğitimi aldı.

Daha sonra ülkemizde 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra üç ay süre ile Kahramanmaraş ilinde görev aldı.

İngilizce bilmektedir.

21.09.2023 tarihinde Divriği ilçesindeki görevine başlamıştır.

Kaynak:

Etiketler :
, ,
Resul Tutay Haberleri

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum