Türkiye'nin sakin şehri Halfeti, ziyaretçilerini bekliyor;

Türkiye'nin sakin şehri Halfeti, ziyaretçilerini bekliyor

Türkiye'nin 'Cittaslow' yani sakin şehirleri arasında yer alan Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesi, tarihi ve doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor. Fırat Nehri kenarında yer alan Halfeti, ziyaretçilerini bekliyor....


Cittaslow, yani sakin şehirler, hızlı ve stresli yaşamın alternatifi olarak doğa ve kültürü koruyan, sürdürülebilir ve misafirperver kentlerdir. Cittaslow olmak için 7 kriter ve 70 alt kriter vardır. Bu kriterler, şehrin doğa, kültür, altyapı, kentsel yaşam, misafirperverlik, sosyal uyum ve ortaklık alanlarında sürdürülebilir politikalar izlemesini gerektirir. Ayrıca, şehrin nüfusunun 50 binden az olması da bir kriterdir. Sakin şehirler, hızlı ve stresli yaşamın alternatifi olarak geleneksel yapısını koruyan kentlerdir.

TARİHİ ATMOSFER

Türkiye’de 2023 yılı itibariyle 22 sakin şehir bulunmaktadır. O şehirlerden biri de Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesidir. Halfeti, Birecik Barajı sonucunda sular altında kalan bir ilçedir. Halfeti, Fırat Nehri üzerinde tekne turları, Kaunos Kaya Mezarları, Rumkale, Çekem Mahallesi, Beresül Köyü gibi tarihi yerleri ziyaret edebileceğiniz bir yerdir.


AKŞAMLARI SIRA GECELERİ OLUYOR

Halfeti, ayrıca yöresel yemekleri, el sanatları, nar ekşisi, isot biberi, zahter suyu gibi ürünleri ile de tanınmaktadır. Halfeti’de akşamları yüzer restaurantlarda canlı müzik ve sıra geceleri düzenlenmektedir. Halfeti’de konaklama için butik oteller ve konuk evleri bulunmaktadır. Doğa harikası ilçe kışın da ayrı güzel oluyor. Sakın şehir Halfeti, ziyaretçilerini bekliyor.


Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum