Kayak severleri Erzincan'a davet etti;

Kayak severleri Erzincan'a davet etti

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Türkiye'nin en uzun kayak pistlerinden birine sahip Ergan Dağı Kayak Merkezi'nin 2. etap kayak pistinin açıldığını belirterek, tüm kayak severleri Erzincan'a davet etti....


Erzincan kent merkezine 15 kilometre uzaklıktaki Munzur Dağları’nın eteklerinde yer alan 2 bin 970 rakımlı Ergan Dağı Kayak Merkezi, 2. etap kayak pisti açılışı yapıldı. Açılışa Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, il protokolü ve kayak severler katıldı. 


"10 DAKİKADA ERDAN DAĞI'NA VARIYORSUNUZ"

Açılışa katılan Vali Aydoğdu, "2023- 2024 kış sezonunu ikinci etabını bugün açıyoruz. Zirvemiz 3 bin 200 metre, biz şu anda 2 bin 970 metrelik ikinci etaptan kayaklarımızı başlatacağız. Ergan Dağı’nın özelliği şu; Türkiye’nin en uzun pistlerinden birine sahip. Aynı zamanda gece de burada kayak yapabiliyorsunuz. Dağ tırmanışları, kış aktiviteleri ile birçok etkinlik yapılıyabiliyor. Ayrıca bu alanda bir de kafe var. Bu manzaradan aşağı doğru baktığımızda Erzincan’da ayaklarınız altında. Bu dağı Türkiye’deki diğer dağlardan ayıran en büyük özellik ise havaalanına çok yakın olmasıdır. Uçakla gelen misafirlerimiz 10-12 dakika içerisinde Ergan Dağı’na varmış oluyorlar. Burada hem kışın güzelliklerini hem de Erzincan’ın bütün güzelliklerini beraber yaşayabileceğiniz çok güzel bir konsept var. İnsanlarımız dinlenmek isterse veya 'acaba nereye gitsek' derlerse bu anlamda da Ergan Dağı’nı görmelerini tavsiye ederim. Hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.


Vali Aydoğdu, Erzincan Emniyet Müdürü Kenan Kurt ile birlikte kar motoruna bindi.


Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum