"Önemli olan insanlara yatırım yapmak";

"Önemli olan insanlara yatırım yapmak"

Kütahya Valisi Musa Işın, gençlerle bir araya geldi. Vali Işın, "Güzel binalar yaparız, ihtişamlı yapılarımız olur ama içinde insan yoksa emekler boşa gider. Önemli olan insanlara yatırım yapmaktır" dedi....


Kütahya Valisi Musa Işın, Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) tarafından düzenlenen "Diplomasi ve Demokrasi" konulu söyleşiye katıldı. Vali Işın, gençlerle buluşmaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. 


“EN DEĞERLİ YATIRIM İNSANA YAPILAN YATIRIMDIR”

İnsanlara yatırım yapmanın önemine dikkat çeken Vali Işın, "Güzel binalar yaparız, ihtişamlı yapılarımız, harikulade evlerimiz olur ama içinde kalben, aklen ve ruhen eşref-i mahlûkat, yani yaratılmışların en şereflisi olarak değerlendirilen insan yoksa, emekler boşa gider. Önemli olan insanlara yatırım yapmaktır. Önemli olan insanlara hitap etmektir. Dünya var olduğu günden itibaren iyilik ve kötülük, güzellik ve çirkinlik, küfürle iman gibi karşıtlıklar sürekli bir mücadele halindedir. İyi nesiller yetiştirmek kaçınılmaz bir gerekliliktir. Yaşadığı dünyaya, devletine ve milletine, ailesine, komşusuna karşı sahip olduğu sorumluluğun farkında olan nesillerin yetişmesidir önemli olan. Biz böyle bir atmosferde büyüdük, gençlerimizin de böyle olmasını can-ı gönülden istiyoruz” diye konuştu.


“İNSAN KENDİSİNİ TANIMALI”

İnsanın kendisini tanıması ve görev tanımını yapması gerektiğine de vurgu yapan Vali Işın, "Yunus Emre’nin, 'İlim ilim bilmektir. İlim kendini bilmektir. Sen kendini bilmezsin, ya nice okumaktır?' diye önemli bir sözü var. Herkes kim olduğunu ve neden var olduğunu anlamalıdır. Biz, kendimizi tanımazsak mutlu da olamayız” diye konuştu. Vali Işın, konuşmalarının ardından diplomasi tarihi ve demokrasi konuları hakkında bilgiler verdi ve gençlerin sorularını yanıtladı.

Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum