Kadına karşı şiddetle mücadele semineri Ordu’da yapıldı;

Kadına karşı şiddetle mücadele semineri Ordu’da yapıldı

İçişleri Bakanlığı İç Güvenlik Stratejileri Dairesi Başkanlığı tarafından Ordu Valiliği'nin ev sahipliğinde Kadına Karşı Şiddet İle Mücadele Semineri'nin ilki Ordu’da yapıldı. Seminere Vali Muammer Erol da katıldı....


Ordu Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen seminere, Vali Muammer Erol, Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uçak, Vali Yardımcısı Burak Keser, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Numan Öksüz, İl Emniyet Müdürü Atilla Aksoy, İl Müftüsü Dr. İsmail Çiçek, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Tan, ilgili kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ile Trabzon ve Samsun’dan kurum temsilcileri katıldı.


SAHA ÇALIŞMALARI YAPILDI

İçişleri Bakanlığı 2022 yılında İç Güvenlik Stratejileri Dairesi Başkanlığı'nın sorumluluğunda Ankara Üniversitesi'nden Hukuk, Psikoloji ve Antropoloji bölümlerinden akademisyenlerin katılımlarıyla, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri  Genel Müdürlüğü'nün iş birliğiyle kadına karşı fiziksel şiddet uygulamaktan kasten adam öldürme ve kasten yaralamaya ilişkin maddeler kapsamında hüküm giyen erkek mahkumların kriminolojik profilinin çıkartılması amacıyla anket ve yüz yüze görüşmelerle bilimsel saha çalışması gerçekleştirilmişti. Araştırma kapsamında elde dilen bulguların ikincil analizi yapılmış, ikincil analizden elde edilmiş bulguların uygulayıcıları ile paylaşılması amacıyla "Kadına Karşı Şiddet İle Mücadele Semineri”nin  ilki Ordu’da  yapıldı.


"832 HÜKÜMLÜYLE ANKET YAPILDI"

Düzenlenen seminerde İçişleri Uzmanı Dr. Esma Keskinkaya, kadınlara yönelik şiddet konusunda yapılan saha çalışmaları ile ilgili bir sunum yaptı. 12 ilde cezaevlerinin ziyaret edilerek 832 hükümlüye anket, 400 hükümlüye psikolojik testler uygulandığını, 48 hükümlü ile yüz yüze görüşme yapıldığını, 25 dava dosyasının incelendiğini söyleyen Keskinkaya, "Faillerin demografik bilgilerine bakıldığında yaşları 19 ila 77 arasında değişirken, alınan cezaların 1 ila 76 yıl arasında değişiklik gösterdiğini görüyoruz" dedi.

"Kadına Karşı Şiddet İle Mücadele Semineri”nin son bölümünde katılımcılar tarafından güncel duruma ilişkin   görüş, değerlendirme, gözlem ve tespitleri dile getirildi.

Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum