Hakkari'nin sağlık haritası masaya yatırıldı;

Hakkari'nin sağlık haritası masaya yatırıldı

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, İl Sağlık Müdürlüğü'nü ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Vali Çelik, kentte yürütülen sağlık hizmetleri, personel sayısı ve projeler hakkında toplantı yaptı....


Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, Vali Yardımcısı Furkan Berber, İl Sağlık Müdürü Hamdullah Kara, il ve ilçe sağlık müdürlüğü birim yöneticileri ile birlikte toplantı yaptı. Vali Çelik, Hakkari genelindeki sağlık tesisleri ve personel durumu hakkında bilgiler aldı. Yapılan toplantıda Vali Çelik; Hakkâri'deki mevcut personel sayısı, sağlık tesisleri ile hastanelerin sayıları ve genel durumları, Acil Sağlık Hizmetleri kapsamındaki araç ve malzeme sayıları hakkında da bilgiler aldı.


ÇALIŞMALAR DEĞERLENDİRİLDİ

 Sağlık hizmetleri kapsamında verilen eğitimler değerlendirildi. Kentte 2005 yılında kurulan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi'nin (UMKE) çalışmaları, 2023 yılı itibariyle 129 Sağlık Personeline UMKE Temel Eğitimi verildiği, UMKE bünyesinde kurulan Seyyar Işıklı Sahra Hastanesi ve çalışmaları, Acil Sağlık Hizmetleri kapsamında verilen eğitimler, Halk Sağlığı Hizmetleri kapsamında yürütülen faaliyetler ve verilen eğitimler, Dumansız Hava Sahası denetlemeleri, KETEM (Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi) faaliyetleri ile İntiharı Önlemeye Yönelik İl Eylem Planı hakkında yapılan çalışmalar değerlendirildi.

PROJELER GÖRÜŞÜLDÜ

Sağlık hizmetleri kapsamında vatandaş ve personelin memnuniyet durumu, Acil Sağlık Hizmetleri Sorunları ve çözüm önerileri, Bulaşıcı Hastalıklar, Çevre ve Çalışan Sağlığı Birimi kapsamında yapılan aşılar ve faaliyetler görüşüldü. İhalesi sonrası yer teslimi yapılan ve Hakkari merkezde planlanan 100 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, aynı zamanda Hakkâri Yüksekova'da yapılması planlanan 100 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin ihale sürecinin 2024 yılı fiyat güncellemeleri yapılarak, ivedi olarak başlatılacağı yine Yüksekova'da yapılacak 20 Ünitelik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile 75 Yataklı Askeri Hastanesi, Yüksekova Devlet Hastanesi Acil Servisi'nin büyütülmesi gibi planlanan projeler görüşüldü.


"1 MİLYON KİŞİ MUAYENE EDİLDİ"

Vali Çelik,"Obezitenin önüne geçilmesine yönelik önlemler alınarak, vatandaşlarımızı bilgilendirme çalışmaları yapılmalıdır. Yüksekova’daki acil müdahale istasyon yerlerinin değiştirilerek vakalara daha hızlı şekilde müdahale edilmeli, Yüksekova’ya anjiyo bölümünün açılması için çalışmalar yapılmalı. Yüksekova’da yapılması planlanan proje çalışmalarının hızla tamamlanması gerekiyor. Ayrıca intiharı önlemeye yönelik gençlerimize farkındalık oluşturacak faaliyet ve etkinlikler düzenlenmeli. Hakkâri genelinde 2023 yılında toplam 1 milyon 557 bin muayene yapıldı. Vatandaşlarımıza daha iyi bir hizmet verebilmek için elimizden gelenin en iyisini yapmamız gerekiyor" dedi.

Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum