615 bin kişi Kapadokya'yı kuş bakışı izledi;

615 bin kişi Kapadokya'yı kuş bakışı izledi

Nevşehir Valisi Ali Fidan, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Kapadokya’yı, 2023 yılında 615 bin 63 yerli ve yabancı turistin kuş bakışı izlediğini ifade etti....


UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan ve Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden olan Kapadokya Bölgesi, 2023 yılında turizm rekoru kırdı. Nevşehir Valisi Ali Fidan, basın toplantısı düzenleyerek, 2023 yılının turizmini değerlendirdi. Vali Fidan, 2023 yılında Kapadokya'da yeri rekorlar kırıldığını ifade etti.


"EN YÜKSEK RAKAMLARA ULAŞTIK"

2023 yılının kent için başarılı geçtiğini ifade eden Vali Fidan, "Yerli ve yabancı ziyaretçi sayıları açısından en yüksek rakamlara ulaştık. Kapadokya bölgesinde yapılan aktivitelerden birisi de bildiğiniz gibi balon turizmidir. 2023 yılında ilimizde 218 gün sıcak hava balon uçuşlarının gerçekleştirdiğini görmekteyiz" dedi.


"2024 YILINDA DA DEVAM ETMESİNİ TEMENNİ EDİYORUM"

Vali Fidan, "218 günde 27 bin 418 ticari uçuş gerçekleştirildi. Yani 615 bin 63 kişi, Kapadokya bölgemizin güzelliklerini havadan izledi, balonla seyahat etti. Açıklanan bu rakamlar turizm ve balonculuk faaliyetleri açısından 2023 yılının verimli bir şekilde geçtiğini bizlere göstermektedir. 2024 yılında da aynı başarının devam etmesini temenni ediyorum" diye konuştu.

Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum