İstanbul Valiliği, 30 bin bebeğin ihtiyacını karşılayacak;

İstanbul Valiliği, 30 bin bebeğin ihtiyacını karşılayacak

İstanbul Valiliği, “GözBEBEĞİMİZ İstanbul” projesi ile ailelere destek olacak. Vali Davut Gül, projeyle İstanbul’da doğan 30 bin bebeğin, bebek bezi ihtiyacını karşılayacaklarını söyledi....


İstanbul Valiliği Aile Akademisi, “GözBEBEĞİMİZ İstanbul” projesiyle İstanbul Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na kayıtlı olan ve İstanbul’da doğan 30 bin bebeğin bebek bezi ihtiyacını karşılayacak. Projenin lansmanı İstanbul Valiliği’nde yapıldı. İstanbul Valisi Davut Gül’ün ev sahipliğinde yapılan tanıtım toplantısına; İstanbul milletvekilleri İsmail Erdem, Nilhan Ayan, Av. Şengül Karslı ve Tuğba Işık Ercan, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, Siyasi Partilerin Temsilcileri, İl Müdürleri, Sosyal Hizmetler Personelleri ile Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri katıldı.

"AİLE AKADEMİSİ İLE AİLEYİ GÜÇLENDİRECEĞİZ”

İstanbul Valiliği öncülüğünde ailenin güçlendirilmesi için Aile Akademisi kuruldu. Akademinin ilk çalışması ise GözBEBEĞİMİZ İSTANBUL projesi oldu. Aile Akademisi’ne değinen Vali Gül, “Bu proje ile İstanbul Valiliği öncülüğünde aile akademisini oluşturuyoruz. Aile akademisi, evlilik öncesi, sırası ve sonrasında olmak üzere ailenin güçlendirilmesine katkı sağlayacak. Bu yapının içerisinde paydaşlarımız, yerel yönetimler, üniversitelerimiz ve sosyal hizmetler var. Hayata dair insanların karşılaşabileceği her konuda, kurumlar bir araya gelerek aileyi güçlendirme için çalışma yapacak. Genç nüfusun önemini biliyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, her konuşmasında özellikle çocuk sayısı ile ilgili tavsiye ve temennilerde bulunuyor. İstanbul’da şu an nüfus ve bebek sayımız ortalamanın altında. Doğum oranımız yükselmediği takdirde İstanbul ve Türkiye 30-40 yıl sonra yaşlanmaya başlayacak. Şehrimizin yaşlanmaması için her ailede için ortalama 2, 3 bebek sayısı olması lazım” ifadelerini kullandı.


ALIŞVERIŞ KARTI VERİLECEK

İstanbul Valiliği, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na kayıtlı, 24 ay ve altındaki 30 bin bebeğin bez ihtiyacını ailelere alışveriş kartı verilerek karşılayacak. Projede hedef kitle ise aileye giren gelir nüfusa bölündüğünde asgari ücretin üçte birinden daha az olması ile belirlenecek.

"ANLAŞMALI MARKETLERDEN TEMİN EDİLECEK"

Vali Gül, “Proje ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na kayıtlı 24 ay ve altındaki bebeklerin bez ihtiyacının tamamını Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak, kaymakamlarımızın koordinesinde kendilerine vereceğimiz alışveriş kartıyla sadece bez almak için en yakın anlaşmalı marketlerden temin edilecek. Bebek bezinin yanına ileride diğer ihtiyaçlarında karşılanması için çalışmalara başlanacak. İnşallah, bugün itibari ile projemize başlıyoruz ve daha da ilerleteceğiz. Bizlere hamilik eden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, bu güzel günümüzde yanımızda olan milletvekillerimize, projeyi yürütecek kaymakamlarımıza, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı mütevelli heyeti ve müdürlerine, bütün mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi. 

Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum