"Valilere kibir değil tevazu yaraşır";

"Valilere kibir değil tevazu yaraşır"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Valiler Buluşması'nda konuştu. Bakan Yerlikaya, "Bulunduğu şehrin kahvesinde, parkında vatandaşıyla birlikte bir bardak çay içemeyen, bir kapıyı çalıp da vatandaşının sofrasına diz kırmayan, gece gündüz demeden milletinin yanında olmayan bir vali, asla başarılı olamaz. Valilere kibir değil tevazu, enaniyet değil samimiyet, sertlik değil şefkat yaraşır" dedi....


İçişleri Bakanlığı tarafından 10 Ocak İdareciler Günü sebebiyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Valiler Buluşması düzenlendi. 81 il valisinin katılımıyla gerçekleşen toplantı 2 gün sürecek. Valiler Toplantısının bugün birinci oturumu yapıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, birinci oturumda konuşmalar yaptı.


"DEVLETİN YÜZÜNÜ TEMSİL EDİYORSUNUZ"

Toplantının açılışında konuşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Devlet, insanla daim ve kaimdir. Binlerce yıllık devlet geleneğimiz milletiyle olan güçlü bağı sayesinde bu günlere erişmiştir. Tarihe baktığımızda büyük devletlerin tamamının milletiyle bütünleşmiş ve kenetlenmiş devletler olduğunu görürüz. Unutmayınız, ziyaret ettiğiniz bir eve sadece siz değil devletimiz gitmiş oluyor. Dokunduğunuz bir omuz, tuttuğunuz bir el devletle temas etmiş oluyor. Bulunduğu şehrin kahvesinde, parkında, bahçesinde vatandaşıyla birlikte bir bardak çay içemeyen, vatandaşının sevinciyle, hüznüyle bir kere bile hemhal olmayan, bir kapıyı çalıp da vatandaşının sofrasına diz kırmayan, garipleri kollayıp gözetmeyen, gece gündüz demeden milletinin yanında olmayan bir vali, asla başarılı olamaz. Valilere kibir değil tevazu, enaniyet değil samimiyet, sertlik değil şefkat yaraşır. Devletin sıcak yüzünü, adaletini ve vicdanını valiler temsil ediyor" ifadelerini kullandı.


"NİCE YİĞİTLERİN EMEĞİ VE KANI VAR"

Bakan Yerlikaya, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 22 yıldır verilen mücadeleyi tek bir cümleyle özetlemek gerekirse o söz 'Millete hizmet' olur. Bu mücadele, devlet ile millet arasına örülen duvarları kaldırma mücadelesidir, güçlü millet, güçlü devlet olma mücadelesidir. Valiler huzurun, refahın ve güvenin teminatıdır, bu kapsamda da illerini sokak sokak, cadde cadde tanıması gerekir. Türkiye Cumhuriyeti bir asrını tamamladı. Bu süre zarfında vatanın bekasına, bağımsızlığına ve güvenliğine yönelen tehditler oldu, bu tehditlerin tamamı yok edildi ve yok edilmeye de devam ediliyor.  İçişleri Bakanlığı 600 bin personeliyle gece gündüz demeden büyük bir inanç ve azimle çalışıyor. Terörle, o hainlerin işbirlikçileriyle, organize suç örgütleriyle, zehir tacirleriyle, göçmen kaçakçılığı organizatörleriyle mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecek. Bu mücadelede nice yiğitlerin alın teri, emeği, kanı var" şeklinde konuştu.


"NEFESLERİNİ KESMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Yerlikaya, 40 yılı aşkındır milletin kardeşliğine pusu kuran bölücü terör örgütünün artık kaybettiğini, kaybetmeye de mahkum olduğunu belirtti. Bakan Yerlikaya, "Terörün istismar alanları artık ülkemizde söz konusu dahi değildir. Devletimiz milletiyle bir bütün olmuştur. Peki duracak mıyız? Asla. Artık terörün kapımıza dayanmasını beklemiyor, terör tehdidi nereden geliyorsa, nerede bir terörist varsa kaynağında etkisiz hale getiriyoruz. Nihai hedefimiz, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemize devam etmektir. Sadece bölücü terör örgütü mü? FETÖ'sünden DEAŞ'ına, sol terör örgütlerinden diğer tüm terör örgütlerine kadar, aziz milletimizin canını yakmaya çalışan kim varsa nefeslerini kesiyoruz, kesmeye de devam edeceğiz" dedi.

Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum