"Pırlanta gibi gençlerimiz geçmişinden güç alacak";

"Pırlanta gibi gençlerimiz geçmişinden güç alacak"

Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, “Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesi” kapsamında düzenlenen “Bozkırın Bilgesi Cengiz Aytmatov” paneline katıldı. Vali Makas, "Pırlanta gibi gençlerimiz, geçmişinden güç alacak ve geleceğe daha emin adımlarla yürüyecek" dedi....


Düşünce, sanat ve kültür hayatında büyük etkileri ve katkıları olan yazarların eserlerini okuyarak, yaşadığı dönemin değerlendirilmesinin yapıldığı ve ilk adımının 2012 yılında Anadolu Mektepleri Yürütme Kurulu Başkanı, eski Tarım ve Köyişleri Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü tarafından atılan proje kapsamında 100’den fazla panel gerçekleştirildi.

SUNUMLAR YAPILDI

Kırıkkale'de Mustafa Kutlu’nun eserlerinin değerlendirildiği panelden sonra ikincisi düzenlenen panelde Bozkırın Bilgesi Cengiz Aytmatov’un eserlerine yer verildi. Panelist öğrencilerin sunumlarını katılımcılarla paylaşılmasının akabinde Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. İsmail Aydoğan tarafından değerlendirme konuşması yapıldı. 


VALİDEN TEŞEKKÜR

Programda konuşma yapan Vali Makas, birbirinden güzel sunum yapan panelistlere, onları yetiştiren ebeveynlerine ve öğretmenlerine, Anadolu Mektebi'nin  kurucusu Prof. Dr. Sami Güçlü'ye teşekkür etti. Vali Makas, “Biz inanıyoruz ki pırlanta gibi gençlerimiz, geçmişinden güç alacak ve geleceğe daha emin adımlarla yürüyecek. Sözün gücünü yakalayarak inşallah dünyaya adaleti ve hoşgörüyü, insanlığa huzuru getirecekler. Biz buna bütün kalbi duygularımızla inanıyoruz" diye konuştu.


KATILIM BELGESİ VERİLDİ

Konuşmalarının ardından panelistlere ve programın düzenlenmesinde emeği geçenlere katılım belgeleri verildi. Programa Vali Makas’ın yanı sıra, Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sami Güçlü, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ersan Aslan, Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş, Baro Başkan Vekili Av. Asiye Çiçek Yılmaz, Kırgız Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Ataşesi Begimai Bakytbek, AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Engin Pehlivanlı, Akademisyenler, il protokolü, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum