Türkiye'nin ikinci Çocuk Adalet Merkezi Bursa'da açıldı;

Türkiye'nin ikinci Çocuk Adalet Merkezi Bursa'da açıldı

Türkiye'nin ikinci Çocuk Adalet Merkezi Bursa'da açıldı. Açılışta konuşan Vali Mahmut Demirtaş, "Çocuklarımızın adli süreçlerde yararlarının gözetilmesi ve korunmasının sağlanması amacıyla hizmete giren Bursa Çocuk Adalet Merkezi şehrimize hayırlı olsun" dedi....


Bursa Çocuk Adalet Merkezi'nin açılışına Adalet Bakanı Yılmaz Tunç,  Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, milletvekilleri, belediye başkanları, protokol üyeleri ve adliye personeli katıldı.


BAKAN TUNÇ: ÇOCUKLAR AİLENİN AYNASIDIR

Açılışta konuşan Bakan Tunç, "Çocuk Adalet Merkezleri uygulamasını Erzurum'dan başlattık. Bursa'da ikincisini hayata geçiriyoruz. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Alinur Aktaş ve Adalet Bakanlığımızın önemli bir çalışması olarak Bursa'mızda faaliyete geçiyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Çocuklar ailenin aynasıdır. Ailenin korunmasına büyük önem veriyoruz. Çocuklarımız bugünün yarını, yarının ise umudu. Adli süreçlerde çocuk haklarının gözetilmesi ve çocuklara yönelik koruyucu, destekleyici tedbirlerin etkinleştirilmesi doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Zira çocuklar yaşları, fiziksel veya ruhsal durumları nedeniyle suçtan daha fazla etkilenmektedir. Çocuk hakları aynı zamanda insan hakkı da demektir. Bu noktada çocuklarımızı adli sürecin yıpratıcı etkilerinden korumak için gereken tedbirleri gecikmeksizin almak durumundayız. Bu sebeple yargı reformu strateji belgesi ve insan hakları eylem planlarında çocuk adalet sisteminin onarıcı adalet anlayışıyla yapılandırılması ve mağdur odaklı bir yaklaşım benimsenmesini somut bir hedef olarak ortaya koyduk ve bu hedefler doğrultusunda da gerek mevzuat gerek uygulama çalışmalarını da gerçekleştiriyoruz" dedi.


VALİ DEMİRTAŞ: ŞEHRİMİZE HAYIRLI OLSUN

Vali Mahmut Demirtaş ise, "Adalet Bakanımız Sayın Yılmaz Tunç’un katılımı ile ülkemizin ikinci Çocuk Adalet Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdik. Çocuklarımızın adli süreçlerde yararlarının gözetilmesi ve korunmasının sağlanması amacıyla hizmete giren Bursa Çocuk Adalet Merkezi şehrimize hayırlı olsun" diye konuştu.

Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum