"Tekirdağ'a güzel hizmetler yapılmış";

"Tekirdağ'a güzel hizmetler yapılmış"

Tekirdağ Valisi Recep Soytürk başkanlığında toplantı yapıldı. Toplantıda konuşan Vali Soytürk, "5 aydır buradayım ve şehrimizin ciddi bir potansiyeli var. Güzel hizmetler yapılmış ve yapılmaya devam ediyor" dedi....


Tekirdağ Valisi Recep Soytürk başkanlığında İl Koordinasyon Kurulu 2023 Yılı 4. Dönem Toplantısı yapıldı. Tekirdağ Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Asalet Karabulut, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Mahmut Çelik, kaymakamlar, belediye temsilcileri, kurum müdürleri katıldı.


"BİRÇOK KİŞİNİN EMEĞİ VAR"

Toplantıda konuşan Vali Soytürk, "5 aydır buradayım gördüğüm şu ki çok ciddi bir potansiyelimiz var. Güzel hizmetler yapılmış, birçok kişinin emeği var. Allah razı olsun. Herkese bu anlamda şükranlarımızı arz ediyoruz. Yapılacak daha çok iş var, her alanda var. Ulaşım önemli bir konu, karayolları başat bir rol üstleniyor. Sıcak asfalt yapmak büyük bir bütçe tutuyor. Bütün illerde devletimizin genel politikasıyla bölünmüş yollar yapılıyor. Ayrıca yapılmak üzere olanlar var ve yapılacak olanlar var. Sağlık hizmetleri oldukça başarılı. İlimizde şehir hastanesi var. İlçelerde de yeni hastaneler yapılıyor. Kaymakam arkadaşlarımızla gidip görüyoruz, takip ediyoruz. Eğitimle ilgili iyi bir ivme kazandık. Zaten birçok önemli işler yapılmış. Daha disiplinli, tertipli, düzenli, hızlı yapmaya gayret ediyoruz. Genel müdürlüklerimize teşekkür ediyorum çünkü iyi bir irtibatımız var, hızlı sonuçlar alıyoruz. Birçok okulumuzun ihalesi yapıldı, işe başlandı, büyük bir kısmı bitmek üzere, özellikle onarım kısımlarının büyük bir kısmı bitti. Geri kalanlarla ilgili de hazırlıklarımız tamam. Yakın bir tarihte hemen hemen hepsini ihaleye çıkmış olacağız" diye konuştu.


"72 TARIM PROJESİ VAR"

Yatırımcı kuruluşlardan alınan raporlar doğrultusunda hazırlanan Değerlendirme Raporu hakkında da bilgi veren Vali Soytürk, "İlimizde toplam 346 projenin bulunduğu görülmektedir. Bu projelerden bir kısmı tamamlanmış, bir kısmı tasfiye edilmiş, bir kısmı ihale aşamasında,  bir kısmı ise devam etmektedir. Sektörel olarak ise ilimiz projeleri; 72 tarım, 5 madencilik, 22 enerji, 39 ulaştırma-haberleşme, 131 eğitim, 20 sağlık, 2  turizm ve 55 adet ise diğer kamu hizmetleri projeleri olarak dağılım göstermiştir. Toplantımızın hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Vali Soytürk’ün konuşmasının ardından bölge müdürlükleri yatırımlar hakkında sunum yaptı. Talep ve önerilerin sunulmasının ardından toplantı sona erdi.

Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum