Yusufeli Viyadüğü, mart ayında açılıyor;

Yusufeli Viyadüğü, mart ayında açılıyor

Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Türkiye'nin birinci, dünyanın 5'inci en yüksek barajı olan Yusufeli Barajı üzerine kurulan Yusufeli Merkez Viyadüğü’nde inceleme yaptı. Vali Ünsal, çalışmaların yüzde 95 bittiğini belirterek, viyadüğün mart ayında hizmete gireceğini ifade etti....


Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen, temelden 275 metre yüksekliğiyle kemer baraj sınıfında Türkiye'nin birinci, dünyanın 5'inci en yüksek barajı olan Yusufeli Barajı üzerine kurulan Yusufeli Merkez Viyadüğü’nde çalışmalar sürüyor. Artvin Valisi Cengiz Ünsal, bölgede inceleme yaparak, yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.


"YOLCULUK 25 DAKİKA AZALACAK"

Önümüzdeki günlerde tamamlanarak faaliyete geçmesi planlanan Yusufeli Merkez Viyadüğü’nde çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini belirten Vali Ünsal, "Karayollarının Yusufeli-Artvin güzergahında, ilçe merkezine 2 kilometre mesafedeki baraj üzerinde yapımı süren Yusufeli Merkez Viyadüğü'nde yüzde 95'lik fiziki gerçekleşme sağlandı. Bölgede yapılan Şilenkar, Baraj ve Tekkale viyadükleriyle birlikte 4 özel tasarım köprüden biri olan 685 metre uzunluğundaki Yusufeli Merkez Viyadüğü'nün 648 metresi tamamlandı. Yusufeli Merkez Viyadüğü tamamlandığında Artvin-Yusufeli karayolu 15,5 km daha kısalmış ve ayrıca yolculuk süresi ise yaklaşık 25 dakika azalmış olacaktır. Yusufeli Viyadüğü, mart ayı içerisinde tamamlanarak, vatandaşlarımızın hizmetine girmiş olacak. Bu eserin Artvin’e kazandırılmasında başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.


İŞÇİLERLE SOHBET ETTİ

Vali Ünsal, incelemeleri sırasında Yusufeli Merkez Viyadüğü'nün yapımında görev alan işçilerle de bir süre sohbet ederek, çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum