Vali Yavuz: Rehineler sağ salim kurtarıldı;

Vali Yavuz: Rehineler sağ salim kurtarıldı

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, rehine krizinin sona ermesiyle ilgili açıklama yaptı. Vali Yavuz, "Operasyonumuzda herhangi bir çatışmaya girişilmedi. Arkadaşlarımız anlık hareketle içeri girip etkisiz hale getirdi. Rehineler sağ salim kurtarıldı. Geniş çaplı soruşturma başlatıldı" dedi....


Gebze'de  bulunan ABD firmasına ait olan bir fabrikanın ana binasını basan 1 kişi içeride bulunan 7 kişiyi saat 14.30 sıralarında rehin aldı. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un koordinesinde güvenlik güçleri ve sağlık ekipleri bölgeye gönderildi. Yapılan operasyonun ardından şahıs gözaltına alındı, rehineler de kurtarıldı. Saldırganın örgüt bağlantısının tespit edilemediğini belirten Vali Yavuz, rehinelerin sağlık durumunun iyi olduğunu ifade etti.

"HEDEFİ; GAZZE'DEKİ KATLİAMLARIN DURDURULMASI"

Daha sonra açıklama yapan Vali Yavuz, "14.30 sıralarında daha önce de bu işletmede çalışmış bir şahsın silahla birlikte içeri girme  teşebbüsü sonrası özel güvenlik engelleyememiş. Sonrasında içeriye girmiş ve 7 çalışanı rehin almıştır. Şahsın hedefi İsrail'in Gazze'de yapmış olduğu katliamları durdurması ve Mısır'a olan sınır kapısının açılması olmuştur. Olayın öğrenilmesinden itibaren valiliğimizin koordinasyonunda İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya'nın da talimatlarıyla hassas bir müzakere süreci yürütülmüştür. Özellikle böylesi olaylarda rehinelerin can güvenliğinin sağlanması ve onlara zarar gelmemesi için titiz bir çalışma yürüttük. Bu nedenle basın açıklaması tarzından özellikle uzak durduk. Hedefimiz öncelikle kardeşlerimizi sağ salim oradan çıkarmaktı. Nitekim bu süreci kıymetli emniyet mensuplarımız, istihbarat teşkilatımız olabilecek tüm bağlantılarıyla değerlendirerek bir çalışma gerçekleştirdi. Daha sonra da rehinelerin hiç birisine zarar gelmeksizin, küçük bir operasyonla etkisiz hale getirdik. Çünkü müzakereler sonuç vermedi. Kardeşlerimizin her birinin sağlık durumu iyi. Rehinelerin hepsine iyi dileklerimizi ilettik" dedi.

"SALDIRGAN YARALI DEĞİL"

Türkiye'nin huzurundan ve güveninden yana olduklarını ifade eden Vali Yavuz, "Bu tür davranışların karşısındayız. Güvenlik güçlerimiz görevlerini büyük hassasiyetle yerine getirmiştir. Herkese geçmiş olsun. İhtiyaç gidermek için dışarıya çıktığında ona göre konuşlanmıştık. Artık alternatif bir takım çalışmalar yapmıştık. Hareket tarzını da değerlendirdik. Kahraman güvenlik güçlerimiz, gerekli müdahaleyi yapmak suretiyle ve rehinelere herhangi bir zarar gelmeyeceğinden emin oldukları anda gerekeni yaptı. 2 silahı vardı ve düzenekleri de mevcuttu. Bizler bu konularda çok hassas davranırız, her ihtimali değerlendiririz. Elbette üzerinde bombanın olmadığını düşünüyorduk ama biz böyle her hassasiyeti değerlendir ve son kararı veririz. Arkadaşlarımız gerekli inceleme ve tahkikatları yaptı. Bizim operasyonumuzda herhangi bir çatışmaya girişilmedi. Arkadaşlarımız anlık hareketle içeri girip etkisiz hale getirdi. Herhangi bir örgüt bağlantısı şu an tespit edilemedi. Fabrikanın eski çalışanı olduğu doğrudur. Orayı bilen birisidir. Saldırgan yaralı değil" şeklinde konuştu.

Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum