"Batman Türkiye’ye model olacak";

"Batman Türkiye’ye model olacak"

Batman Valisi Ekrem Canalp, Sivil Toplum Merkezi’nin lansmanına katıldı. Vali Canalp, "Batman olarak çok iddialıyız. Diyoruz ki, Batman Türkiye’ye model olacak. Bunun da örneklerini veriyoruz" dedi....


Batman Belediyesi tarafından Tilmerç Mahallesi’nde sivil toplum kuruluşları ve derneklere tahsis edilecek ‘Sivil Toplum Merkezi’nin (STM) lansmanı yapıldı. Lansmana Vali Ekrem Canalp ve Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu katıldı.


"BÜYÜKŞEHİRE GİDEN YOLLARI DÖŞÜYORUZ"

Programda konuşan Vali Canalp, "Batman olarak çok iddialıyız. Diyoruz ki, Batman Türkiye’ye model olacak. Bunun da örneklerini veriyoruz. Yakın bir tarihte burada Devlet Mahallemizin de lansmanını yapacağız. Devlet Mahallesi de Türkiye’de sadece Batman’a özgü ve Türkiye’de tek örnektir. Diyoruz ki, Batman büyükşehir olacak, büyükşehire giden yolların taşlarını döşüyoruz. Buradaki Sivil Toplum Merkezi’nin modeli içerisinde aklınıza gelecek olan bütün sektörlerin mekanı olacak. Burası merkez olacak, karargah olacak. Bütün işleyiş modellemesini bizim yerel yönetimlerimiz yapacak. Batman'da bir sürü esnaf odamız var ama her bir esnaf odamızın ayrı müstakil yeri yok. Kendilerine bu STM içerisinde belli bir bölümü ayıracağız ve onların bu şekilde kendilerine ait olan bir mekanı olacak. Batman’ın faydası ve yararına olan her bir sivil toplum kuruşuna, derneğimize ve vakfımıza da burada yer vereceğiz. Biz Batman'da öyle bir model ortaya koyacağız ki. Batman'da kurmuş olduğumuz model, ilerleyen yıllarda ilerleyen zamanlarda Türkiye'nin her tarafına yayılacak. Bunun adı da Batman modeli olacak. Batman’ı da Türkiye’nin parlayan yıldızı yapacağız” diye konuştu. 


İÇERİSİNDE HER ŞEY OLACAK

Binanın genel durumu hakkında bilgi veren Vali Canalp, inşaat alanının toplam 4 bin 200 metrekare, parsel alanının ise 15 bin 400 metrekare olduğunu belirterek, “Alanda; 70 araçlık bir otopark, çok amaçlı basketbol ve voleybol sahası olacak. Bir adet çim sahası ve tenis kortu olacak. Alanın etrafını 470 adet büyük ağaçlarla ağaçlandıracağız. En az 8 metrekarelik çim alanı olacak. Bunlar dışında oturma alanları, engelsiz fitness alanı ve  kamelyalar olacak. Binanın birinci katında sivil toplum kuruluşları için 20 metrekarelik odalar olacak. 20 metrekarelik 7 adet muhtarlıklar odası olacak.  Şehit ve gazi derneklerimiz için oda tahsisimiz olacak. Sadece engellerimizin kullanılmasını uygun şekilde engelli asansörümüz olacak.  İkinci katta 150 metrekarelik bir konferans salonu ve 2 adet eğitim salonu olacak. Toplam 120 metrekarelik aynı şekilde sivil toplum kuruluşları odası, 7 tane daha ikinci katta bunlar bulunacak. Sivil toplum kuruluşlarımızın hepsinin teker, teker burada yer veremeyeceğiz. Ama şunu yapacağız, bu devlet konuk evinin içerisinde bir bölüm olacak. Orası devlet misafirhanesi olacak. Ya da devlet konuk evi adı o olacak.  Basın derneklerimize de gene burada müstakil şekilde değil belki ama topluca hepsine hitap edebilecek bir yer olacak ve onlara da buradan aynı şekilde yer tahsisi yapılacak. Batman'dan sivil toplum kuruluşu olarak aklınıza ne geliyorsa hepsinin burada bir yeri var. Basının da yeri var. Sivil toplumun nabzının attığı yer Batman'da burasıdır. Yer tahsisi yaparken Batman merkezdeki sivil toplum kuruluşlarımızı değil, ilçelerimizdeki sivil toplum kuruluşlarımızı da düşüneceğiz, onlara da hizmet vereceğiz işte" şeklinde konuştu.

Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum