"THK’yı ayağa kaldıracağız";

"THK’yı ayağa kaldıracağız"

Türk Hava Kurumu Kayyum Heyeti Başkanı Vali Kemal Yurtnaç, "Kurumu kapatmaya değil, borçlarını ödeyip ayağa kaldırmaya geldik” dedi....

Resim

ÇAĞA UYGUN YENİ KURSLAR AÇACAĞIZ

Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından 16 Şubat 1925'te kurulan 100. yıla hazırlanan THK'nin kendilerine emanet olduğunu belirten Vali Yurtnaç, halkın da kurulduğu günden bugüne kadar Kurumu desteklediğini ifade etti.

THK Kayyumu Yurtnaç, gençlere havacılık eğitimleri vermeye devam edeceklerini ve yeni kursların açılacağını belirtti.

THK'nin Eskişehir-İnönü'deki 925 dönümlük alanını Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yürütecekleri ortak projeyle onaracaklarını ve gençlerin hizmete açacaklarını belirten Yurtnaç, "Burada planör, İHA gibi hava sporlarına ilişkin kurslara devam edeceğiz, yaz kampları açacağız. Kamplarda gençlerimize havacılığı öğretip, sevdireceğiz. Kurumun 100'üncü yılında söz konusu kursları hem yenileyeceğiz hem de gençlerden gelen talepler doğrultusunda çağa uygun yeni kurslar açacağız" diye konuştu.

Resim

KAPATMAYA DEĞİL, AYAĞA KALDIRMAYA GELDİK

Kayyum Heyeti 3,5 ay önce göreve başlarken Vali Yurtnaç, "Kurumun idari, teşkilat, mali, hukuki alanlarda sorunları var. Kurumu tadil edeceğiz, ayağa kaldıracağız, çalıştıracağız ve halkımıza yaraşır güzel bir teşkilatı ortaya koyacağız. 100'üncü yılımızda bu ülkeye, insanına yaraşır bir THK teşkilatını hazırlayacağız” dedi.

Yurtnaç şöyle devam etti: "Kurumu kapatmaya değil, borçlarını ödeyip ayağa kaldırmaya geldik. 100'üncü yılımızda kurumun borçlarının ortadan kaldırılmasını, idari yapılanmasını yenilemeyi planlıyoruz. Böylece halkın göz bebeği olan Kurumumuzu, daha iyi günlere taşıyacağız."

Kaynak:

Etiketler :
, , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum