"Mesleki eğitimin iyileştirilmesi için hedeflerimiz var";

"Mesleki eğitimin iyileştirilmesi için hedeflerimiz var"

Konya Valiliği Koordinasyonunda “Konya Mesleki Eğitimi Tanıtma ve Yönlendirme” iş birliği protokolü imzalandı. Vali Vahdettin Özkan, "Dünyadaki rekabet gücümüzü arttırmanın en önemli yolu eğitim kalitesini arttırmamızdır. Şehrimizde özellikle mesleki eğitimin iyileştirilmesi ile ilgili çok net hedeflerimiz var" dedi....


Konya Valiliği Koordinasyonunda; Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Sanayi Odası ve Konya Organize Sanayi Bölgesi arasında “Konya Mesleki Eğitimi Tanıtma ve Yönlendirme” iş birliği protokolü Vali Vahdettin Özkan’ın katıldığı törenle imzalandı.


İŞ BİRLİĞİ VURGUSU

Protokol imza töreni öncesinde konuşan Vali Vahdettin Özkan, "Konya Sanayi Odası ev sahipliğinde sanayiyi de yakından ilgilendiren eğitim hizmetini iyileştirme ve mesleki eğitim başta olmak üzere; ilimizin bütün birimleri arasında güzel ve bereketli bir iş birliğini hep beraber müşahede etmek ve katkı sunmak üzere bir araya geldik. Konya Mesleki Eğitimi Tanıtma ve Yönlendirme iş birliği protokolü aynı zamanda bütün insanlarımızın katkısını ve katılımı da gerektiriyor. Bütün ilgili tarafların burada olması da önemli. Arzu edilen nitelikli iş gücü piyasasının ihtiyaçlarına duyarlı bir eğitim sisteminin inşa edilmesi ve icra edilmesi, kalkınmamız açısından da çok ehemmiyet arz ediyor. Hayat Boyu Eğitim bütün sektörleri kapsıyor ve hayatın her alanına dokunan bir eğitim sistemini ve her sektörün temsilcilerinin de iş birliğini gerektiriyor" diye konuştu.


"NET HEDEFLERİMİZ VAR"

Vali Özkan, "Dünyadaki rekabet gücümüzü arttırmanın en önemli yolu eğitim kalitesini arttırmamızdır. Eğitimi etkinleştirmemiz, yaygınlaştırmamız ve sektörlerimizin ihtiyacını giderecek bir mahiyet arz etmesi önemli. Çocuklarımızın nitelikli eğitim mecrasına girişle ilgili motivasyonunu arttırmamız ve hedefler konulması önemli. Bu protokolde, şehrimizde özellikle mesleki eğitimin iyileştirilmesi ile ilgili çok net hedeflerimiz var. Hedeflerimiz çerçevesinde iyi bir iletişim ve koordinasyon gerekiyor. Bu koordinasyon da protokolle sağlanmış durumdadır. Tüm kurumların iş birliğini konu edinen protokolün hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından iş birliği protokolü, Vali Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen, Konya Sanayi Odası Meclis Başkanı/OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü ve İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit tarafından imzaladı.

Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum