"Şehitlerimizin hatıraları her zaman hafızamızda olacak";

"Şehitlerimizin hatıraları her zaman hafızamızda olacak"

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, şehit Uzman Çavuş Asım Türkel adına yapılan okulda inceleme yaptı. Vali Pehlivan, "Şehitlerimizin isimleri her zaman zihnimizde, gönlümüzde olacak. Onların hatıraları her zaman hafızamızda olacak" dedi....


Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Toroslar ilçesine bağlı Arpaçsakarlar Mahallesi'nde Jandarma Uzman Çavuş Asım Türkel adına yapılan 32 derslikli İlköğretim Okulu'nda şehidin annesi Sebahat Türkel, babası Hasan Türkel ve diğer yetkililer ile birlikte inceleme yaptı. 


"ONUR VE GURUR KAYNAĞI"

İncelemenin ardından açıklama yapan Vali Pehlivan, "Okul inşaatımızı tamamladık ve şu anda tefrişat çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Bütün şehitlerimizi saygıyla, rahmetle yad ediyorum. Onların isimleri her zaman zihnimizde, gönlümüzde olacak. Onların hatıraları her zaman hafızamızda olacak. Bununla birlikte, en önemli kamu hizmet alanlarımızdan olan okullarımızda onların isimlerini yaşatmak da bizler için ayrı bir onur ve gurur kaynağıdır. Bu gururu hep birlikte yaşıyoruz. Bu okulumuz, önceki haliyle sekiz derslikti ve ömrünü tamamlamış bir okuldu. Milli Eğitim Bakanlığımızın yatırım programları çerçevesinde yıkılıp yerine daha büyük ve çağdaş standartlara uygun bir okul haline getirmek için planlamaları yapmıştık. Burada bulunan 32 derslikte 1.000’e yakın öğrencimiz, öğretmenlerinin rehberliğinde eğitim öğretim hayatlarını devam ettirecekler" diye konuştu.


"EĞİTİM ALTYAPIMIZ İYİ DURUMDA"

Vali Pehlivan, "Deprem sonrasında okullarımızda deprem standartlarına uygunluk denetimlerini arttırmıştık. Buna bağlı olarak, güçlendirme veya ömrünü tamamlamış okullarımızda Yık-Yap tekniğiyle yerine getirdiğimiz çalışmalarımız da hız kazandı. Mersin olarak eğitim altyapımız çok iyi durumda ve her geçen gün çok daha iyi seviyelere geliyor. İlimiz genelinde, 1.101’i devlet okulu olmak üzere 1.377 okulumuzda 436 bin öğrencimize 30 bin öğretmenimiz rehberlik ederek hizmet veriyor. Bu yatırımların ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Okulumuza ismini veren Şehit Jandarma Uzman Çavuş Asım Türkel kardeşimizi bir kere daha saygıyla, rahmetle anıyorum" şeklinde konuştu. 

Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum