"Geç Kalma Hayatta Kal Alanya";

"Geç Kalma Hayatta Kal Alanya"

Antalya Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer başkanlığında "Geç Kalma Hayatta Kal Alanya" projesi için protokol imzalandı. Kaymakam Ürkmezer, "Kanserde erken teşhisin önemine dikkat çekmek, bu konuda öğrenci ve velilerimizi bilinçlendirmek ve farkındalık yaratmak istiyoruz" dedi....


Alanya Kaymakamlığı, Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Alanya İlçe Sağlık Müdürlüğü arasında "Geç Kalma Hayatta Kal Alanya" iş birliği protokolü imzalandı. Protokol Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer başkanlığında İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz  ve İlçe Sağlık Müdürü Nadir Aldemir’in katılımlarıyla imzalandı. Proje ile öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin; kanserle ilgili erken tanı çalışmaları konusunda farkındalığını arttırmak hedefleniyor.


EĞİTİMLER DÜZENLENECEK

Proje ile 2023-2024 eğitim öğretim yılının ikinci döneminden itibaren öğrenci ve velilere, sağlık bilincini oluşturup kendilerinin ve ailesinin sağlık durumlarının takibini yapmalarını sağlamak amacıyla eğitimler ve çeşitli etkinlikler düzenlenecektir.


"SAĞLIK İÇİN HER BİRLİKTE ÇALIŞIYORUZ"

İmza töreninde konuşan Kaymakam Ürkmezer, "Kanserde erken teşhisin önemine dikkat çekmek, bu konuda öğrenci ve velilerimizi bilinçlendirmek ve farkındalık yaratmak amacıyla hazırladığımız Geç Kalma Hayatta Kal Alanya Projemizi bugün imzaladık. Proje ile öğrencilerimiz ve velilerimizde sağlık riski oluşturacak faktörlerle mücadele etmeyi hedefliyoruz. 2023-2024 eğitim öğretim yılının ikinci döneminden itibaren toplamda 65 bin veli ve öğretmene kanserde erken teşhis ve sağlık konularında sağlık müdürlüğümüz tarafından çeşitli eğitim, seminer ve sosyal aktiviteler gerçekleştirilecek. Öğrencilerimizin sağlık ve huzurlu bir ortamda eğitim görmeleri için hep birlikte çalışıyoruz" diye konuştu.

Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum