Eline aldığı raketiyle kortta fırtına gibi esti;

Eline aldığı raketiyle kortta fırtına gibi esti

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Tenis Turnuvası'na katıldı. Takım elbisesini çıkarıp, spor kıyafetlerini giyen Vali Pehlivan, eline aldığı raketiyle kortta fırtına gibi esti....


Mersin Valiliği himayelerinde, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor Kulübü tarafından Mersin Tenis Kompleksi'nde “8 Mart Dünya Kadınlar Günü Tenis Turnuvası” düzenlendi. Açılış programına Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, eşi Yıldız Pehlivan katıldı.


"HER ZAMAN KADINLARIN YAYINDAYIZ"

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşma yapan Vali Pehlivan, "Sadece 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olduğu için değil, 365 gün kadınlarımızın yanında olduğumuzu, devletimizin tüm birimleriyle ve tüm imkanlarıyla kadınların ekonomik ve sosyal hayatta her geçen gün çok daha etkin bir şekilde var olmasıyla ilgili çalışmalar içerisinde bulunduğumuzu bir kere daha ifade etmiş oluyoruz. Türkiye Cumhuriyeti olarak, Türk milleti olarak sahip olduğumuz milli ve manevi değerler, devlet geleneği, millet geleneği, medeniyet değerleri bağlamında kadına hürmet, kadına saygı esastır. Aslında kadınla erkek arasında bir ayrımcılık cümlesini kurmak dahi yoktur. Çünkü bizim kültürümüzde, inancımızda ve medeniyetimizde her şeyden önce yaratılanı Yaratandan ötürü sevmek vardır. Kadınlarımızın başarılı olduğu alanlardan birisi de spordur. Birazdan turnuvanın startını vereceğiz ve müsabakalar başlayacak. Müsabakalara katılacak olan 350 sporcumuza başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı. 


GÖSTERİ MAÇI YAPILDI

Yapılan konuşmaların ardından, Ezgi Köker ve orkestrasının hazırlamış olduğu müzik dinletisi icra edildi. Vali Ali Hamza Pehlivan, eşi Yıldız Pehlivan ve Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Milli Sporcu Özlem Ateş’in oluşturduğu takımlar “Çiftler Gösteri Maçı” yaptı. Gösteri maçıyla birlikte Tenis Turnuvası’nın başlangıcı da yapıldı. 

Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum