Türkiye'nin ilk Engelsiz Gençlik Merkezi’nde son rötuşlar;

Türkiye'nin ilk Engelsiz Gençlik Merkezi’nde son rötuşlar

İnşaat çalışmaları tamamlanan Engelsiz Gençlik Merkezi’nde inceleme yapan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Burası Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyor. Gün boyunca yaklaşık bine yakın engelli bireyimiz buradan faydalanabilecek" dedi....


Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Türkiye’de bir ilk olma özelliğine sahip Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Mezitli ilçesine bağlı Yeni Mahalle'de yapılan Engelsiz Gençlik Merkezi’ni ziyaret etti, incelemelerde bulundu. Vali Pehlivan, İl Gençlik ve Spor Müdürü Ökkeş Demir ve yüklenici firma yetkililerinden bilgiler aldı. Vali Pehlivan’a, kardeşi Emre Pehlivan, Mezitli Kaymakamı Alp Eren Yılmaz eşlik etti.


İÇERİSİNDE YOK YOK

Vali Pehlivan, “Şu anda Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyan ve Mezitli ilçemizde bulunan Engelsiz Gençlik Merkezimizde bulunuyoruz. Merkezimizin inşaat çalışmaları tamamlandı. Şu anda tefrişat ve düzenleme çalışmaları gerçekleştiriliyor. Engelsiz Gençlik Merkezimiz, yaklaşık 23 dönüm arsa üzerine kuruludur. Kapalı alanı yaklaşık 4.500 m² ve ilaveten 800 m²’de açık kullanım alanı olan bir merkezdir. Merkezimiz engelli kardeşlerimize hizmet edecek ve bu merkez bünyesinde; spor salonu, 15x8 metre ölçülerinde 120 m² hidroterapi havuzu, basketbol sahası ve kapalı spor salonu, sokak futbol sahası, dörtlü soyunma odası, sığınak, 10 adet atölye dersliği, toplantı salonu, okuma salonu, eğitmen salonu, mescitleri, yemekhanesi, mutfağı, kantini ve otoparkı ile bir merkezde olması gereken bütün birimleriyle burada yer alıyor" diye konuştu.


YAKINDA AÇILIŞI YAPILACAK

İnşaat kısımlarının tamamlandığını ifade eden Vali Pehlivan, "Kabulle ilgili son çalışmalar yürütülüyor. Bu vesileyle daha önce inşaat aşamasında gelip gezmiş olduğumuz bu merkezin şu anda tamamlanmış halini de görmüş olduk. Yakında Engelsiz Gençlik Merkezi, vatandaşlarımıza hizmet etmeye başlayacak. Burada, dönüşümlü olarak, aynı anda 120 engelli bireyimizi, Gençlik Spor Bakanlığımızın belirlemiş olduğu müfredat çerçevesinde aileleri ile birlikte misafir edeceğiz. Gün boyunca da yaklaşık 1.000’e yakın engelli bireyimiz buradan faydalanabilecektir. Bu yatırımların Mersin'e hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. 


Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum