"İmam toplumda her işte önder ve rehberdir";

"İmam toplumda her işte önder ve rehberdir"

Bitlis Hizan Kaymakamı Nurhalil Özçelik, ilçede görev yapan din görevlileri ile toplantı yaptı. Kaymakam Özçelik, "Din görevlilerinin vazifesi sadece namaz vakitleri ile sınırlı değildir. Din görevlilerimizin her zaman toplumu aydınlatma gibi bir vazifeleri vardır. İmam toplumda her işte önder ve rehberdir" dedi....


Hizan Kaymakamı Nurhalil Özçelik, ilçede görev yapan din görevlileri ile Müftülük Toplantı Salonu'nda biraya gelerek, Ramazan ayı ve gündeme ilişkin konuları değerlendirdi. Kaymakam Özçelik, Müftülükçe önümüzdeki süreçte yürütülecek çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.


"PEYGAMBER MESLEĞİDİR"

Toplantıda konuşan Kaymakam Özçelik, dünyanın en güzel mesleklerinden birinin imamlık olduğunu ve din görevlilerinin toplumda büyük bir saygı gördüğünü söyledi. Özçelik, "İmamlık peygamber mesleğidir. Onun cübbesini giymek, onun mihrabında oturmak, minberinden insanlara hitap etmek çok ayrı bir haz verir insana ve çok büyük bir saadettir. İslam dini bir yaşam felsefesidir. Din görevlilerinin vazifesi de sadece namaz vakitleri ile sınırlı değildir. Din görevlilerimizin her zaman her yerde toplumu aydınlatma gibi bir vazifeleri vardır. İmam toplumda her işte önder ve rehberdir. Bu bakımdan imamlarımızın hem dini hem de milli sorumlulukları vardır. Bölgenin hassasiyeti de dikkate alınarak, her türlü terör eylemi ve propagandasına karşı duyarlı olmanızı ve bu konuda halkı bilgilendirmenizi istiyorum. Halkımızla barış ve huzur içinde bir bütün olmamız temennisiyle görevlerinizde başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum