"Herkes kadar farklı, herkes kadar aynıyım";

"Herkes kadar farklı, herkes kadar aynıyım"

Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla düzenlenen yürüyüşe katılan Bingöl Valisi Vali Ahmet Hamdi Usta, "Herkes kadar farklı, herkes kadar aynıyım aslında... Çocuklarımızın eğitim ve sağlık hizmetlerinden en iyi şekilde faydalanabilmeleri için birlikte mücadele edeceğiz" dedi....

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Özel Eğitim Uygulama Okulu tarafından farkındalık yürüyüşü gerçekleştirildi. Okul bahçesinde başlayan yürüyüşe Vali Ahmet Hamdi Usta, otizmli öğrenciler, aileleri e il protokolü katıldı.


"DAHA KUCAKLAYICI BİR TOPLUM İNŞA ETMELİYİZ"

Yürüyüş sonunda açıklama yapan Vali Usta, "Herkes kadar farklı, herkes kadar aynıyım aslında. Sevgili aileler, öncelikle  Bingöl Valiliği olarak sizin ve çocuklarımızın farkında ve her daim yanınızda olduğumuzu ifade etmek isterim. Bugün, Otizm Farkındalık Günü Yürüyüşü'ne katılarak, otistik çocuklarımızın ve ailelerinin gerçekten ihtiyaç duyduğu desteği vurgulamak istedik. Onların yaşamlarını daha iyi hale getirebilmek, mutlu olmalarını sağlamak ve topluma daha iyi entegre olmalarını desteklemek için elimizden gelenin fazlasını yapacağız. Temel ihtiyaçları olan eğitim ve sağlık hizmetlerinden en iyi şekilde faydalanabilmeleri için birlikte mücadele edeceğiz. Birlikte, daha kucaklayıcı bir toplum inşa etme yolunda adımlar atıyoruz" diye konuştu.

Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum