Afyonkarahisar ve Akseki kadınlara emanet;

Afyonkarahisar ve Akseki kadınlara emanet

Milyonlarca seçmen pazar günü sandık başına gitti ve seçimini yaptı. Sonuçların açıklanmasıyla birçok il ve ilçede de ilkler yaşandı. Bu seçimde kadın adaylar dikkat çekti. Afyonkarahisar'da CHP'li Burcu Köksal ve Antalya'nın Akseki ilçesinde CHP adayı İlkay Akça ipi göğüsledi. Afyonkarahisar Valisi Kübra Güren Yiğitbaşı ve Akseki Kaymakamı Saliha Karataş olunca il ve ilçe kadınlara emanet edilmiş oldu....

31 Mart Yerel Seçimleri sona erdi ve milletin iradesi sandığa yansıdı. 2024 yerel seçimlerinde birçok kentte sürpriz seçim sonuçları ortaya çıktı. CHP, resmi olmayan sonuçlara göre; yüzde 37,74 oy oranı ile 17 milyon 345 bin 876 oy alarak, 47 yıl sonra birinci parti oldu. 81 ilin, 11'i ve 16 ilçesinde ise kadın adaylar seçildi. İpi göğüsleyen kadın adaylar, il ve ilçeleri yönetecek.


BİR İLK OLACAK

Türkiye'de milyonlarca seçmen, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri belirlemek için sandık başına gitti. Afyonkarahisar'da da bir ilk gerçekleşti. Resmi olmayan sonuçlara göre, Afyonkarahisar'da  CHP'li Burcu Köksal kazandı. Şehrin Valisi de Kübra Güren Yiğitbaşı olunca kent tarihinde ilk kez hem kadın vali hem de kadın belediye başkanı aynı anda görev yapacak.


KAYMAKAM DA KADIN

Benzer bir durum Antalya'nın Akseki ilçesinde de yaşandı. AK Parti’nin adayı İbrahim Özkan’ı 18 oy farkıyla geride bırakan CHP adayı İlkay Akça başkanlık koltuğuna oturacak. Akça, Akseki Belediyesi'nin ilk kadın belediye başkanı unvanına da sahip oldu. 

Akseki'nin Kaymakamı da bir kadın... 23 Eylül 2023 tarihinde göreve başlayan İlçe Kaymakamı Saliha Karataş yaklaşık 7 aydır ilçede görev yapıyor. Akseki ilçesi de hem kadın kaymakama hem de kadın belediye başkanına emanet edilecek.


İŞTE SEÇİMLERİ KAZANAN KADINLAR

Aydın’da Özlem Çerçioğlu, Afyonkarahisar'da Burcu Köksal, Eskişehir'de Ayşe Ünlüce, Bilecik'te Melek Mızrak Subaşı, Gaziantep'te Fatma Şahin, Tekirdağ'da Candan Yüceer, Edirne'de Filiz Gencan Akın kazandı. Diyarbakır'da Ayşe Serra Bucak Küçük, Siirt’te Sofya Alağaş, Batman’da Gülüstan Sönük, Ağrı Hazal Aras seçimleri önde bitirdi.

İstanbul ilçeleri:

Bakırköy: Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu, (CHP)

Üsküdar: Sinem Dedetaş, (CHP)

Maltepe: Esin Köymen, (CHP)

Ankara ilçeleri:

Akyurt: Hilal Ayık, (AK Parti)

İzmir ilçeleri:

Çeşme: Lal Denizli, (CHP)

Foça: Saniye Fıçı, (CHP)

Karabağlar: Emine Helil İnay Kınay, (CHP)

Karaburun: İlkay Girgin Erdoğan, (CHP)

Karşıyaka: Behice Yıldız Ünsal, (CHP)

Kınık: Sema Bodur, (CHP)

Konak: Nilüfer Çınarlı Mutlu, (CHP)

Selçuk: Filiz Ceritoğlu, (CHP)

Adana ilçeleri:

Seyhan: Oya Tekin (CHP)

Antalya ilçeleri:

Korkuteli: Saniye Caran (CHP)

İbradı: Hatice Sekmen (AK Parti)

Akseki: İlkay Akca (CHP)

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum