Geleceğin valilileri, makam koltuklarında;

Geleceğin valilileri, makam koltuklarında

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında geleceğin valileri, makam koltuklarına oturdu. Makam koltuklarında dünya çocuklarının bayramını kutlayan öğrenciler, çeşitli talimatlar vermeyi de unutmadı....

"ATATÜRK, BİZ ÇOCUKLARA ARMAĞAN ETTİ"

Burdur Valisi Türker Öksüz,  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında makamını temsili olarak Bahçelievler Şehit Sıdkı Kara İlkokulu 4. Sınıf Öğrencisi Nursel Gürol’a devretti. Makam koltuğuna oturan öğrenci Nursel Gürol, "Öncelikle bu makama oturmak benim için çok gurur verici, şu an çok mutluyum. Mutlu olmamın nedenlerinden birisi de Atatürk’ün bu özel günü biz çocuklara armağan etmesidir. Bir gün bu makamlara bizler oturacağız. Oturduğumuzda görevimiz her ne olursa olsun bunu hakkı ve layıkıyla yapacağız. Bize bu konuda yardımcı olan öğretmenlerimize ve ailelerimize teşekkür ediyorum. Tüm Türkiye ve Dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum. Bu koltukta oturmaktan büyük onur ve kıvanç duyuyorum" ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLARIN AĞLAMADIĞI BİR YIL TEMENNİ ETTİ

Düzce Valisi Selçuk Aslan, Valilik Makamı'nı 23 Nisan İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Temsili Vali Elif Su Tanay'a devretti.  Temsili Vali Elif Su Tanay; Tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayarak, çocukların ağlamadığı, daima mutlu olduğu bir yıl geçirmelerini dileyerek; bu bayramı tüm dünya çocuklarına armağan eden Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e teşekkürlerini borç bildiğini ifade etti. Temsili Vali Tanay, Belediye Başkan Yardımcısı Burçin Sarıcan’ı da arayarak, öncelikle imkanı olmayan çocuklar için sinema, tiyatro, gezi gibi etkinliklerin Belediye tarafından organize edilmesi, mahallelere oyun parkları ve eğlenceli kütüphaneler açılması talimatını verdi.

"MERSİN İÇİN PROJELERİM VAR"

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Valilik makamını Mehmet Fatih Deveci İlkokulu 2.Sınıf Öğrencisi Zeynep Nisa Bozok’a devretti. Makam koltuğuna oturan 23 Nisan Valisi Zeynep Nisa Bozok, vali olma heyecanını yaşadığından çok gururlu olduğunu ifade etti. Bozok, Mersin İlimiz için çok önemli projeleri olduğunu belirterek, “Bir günlüğüne de olsa Valilik makamını benimle paylaşan ve bu imkanları bana sunduğu için Valimiz Ali Hamza Pehlivan’a teşekkür ediyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıl dönümünde bize bu cennet vatanı hediye eden başta ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, onun silah arkadaşları, aziz Şehitlerimiz ve Gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Ülkemizin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun" dedi.


"AĞAÇLANDIRMA" TALİMATI VERDİ

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Valilik makamını temsili olarak Dilaver İlkokulu öğrencisi Ilgın Irmak İnce’ye devretti. Vali koltuğuna oturan  Çocuk Vali Ilgın Irmak İnce, "Geleceğe nefes olmak için okul çevrelerinin daha çok ağaçlandırılmasını istiyorum” dedi. Geleceğimizin teminatı kıymetli çocukları makamında ağırlayan Vali Hacıbektaşoğlu, çocuklarla yakından ilgilendi, günün anısına çeşitli hediyeler verdi. 

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Valilik görevini Profilo İlkokulu Öğrencisi Muhammed Ali’ye devretti.

Kaynak:

Etiketler :
,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum