Kütahya'da ormanlara giriş-çıkışlar yasaklanıyor;

Kütahya'da ormanlara giriş-çıkışlar yasaklanıyor

Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu Kütahya Valisi Musa Işın başkanlığında bir araya geldi. Vali Işın, orman yangınlarını önleme kapsamında 1 Temmuz-30 Eylül tarihleri arasında ormana giriş ve çıkışların yasaklandığını belirtti....

Kütahya Valisi Musa Işın’ın başkanlığında Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu toplantısı yapıldı. Toplantıda Kütahya’daki 2024 yılı yangın önleme çalışmaları ve yangınlara karşı alınacak tedbirler masaya yatırıldı. 

“TÜM KURUMLAR İŞ BİRLİĞİ YAPACAK”

Yangınlarla mücadelede Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yanı sıra tüm imkân sahibi kurumların iş birliği yapmasının önemine dikkat çeken Vali Işın, “İmkânı olan kurumların orman yangınlarıyla mücadele konusunda sunabilecekleri imkanları değerlendirme ve iş birliği sağlama amacıyla bu toplantılar deruhte ediliyor. Geçen yılki yangınlara hızlı bir şekilde müdahale edildi ve bu yıl da aynı hassasiyetle hareket edilecek. Orman Bölge Müdürlüğümüz, AFAD, İl Özel İdaremiz, Jandarmamız ve diğer ilgili birimler herkes olay yerine anında intikal etti. Çok seri bir şekilde, zaman kaybı olmaksızın müdahale edildi. İnşallah bu sene orman yangını olmaz ama olursa da bizim anında müdahale etme niyetiyle gerekli tedbirleri almamız gerekir” diye konuştu.


“580 TEKNİK PERSONELLE MÜCADELE EDECEĞİZ”

Vali Işın, 2024 yılında 580 teknik personel ve yangın işçisi, 108 adet araç ve iş makinesiyle yangınlarla mücadele edileceğini ve 33 adet orman gözetleme kulesinde kameralı gözetleme sistemi mevcut olduğunu aktardı. Vali Işın, yangın söndürme helikopteri Koru431 ve İnsansız Hava Aracı (TB2 İHA)'nın da yangınlarla mücadelede önemli rol oynayacak. Zafer Havalimanında konuşlandırılacak TB2 İHA’nın 10.00-20.00 saatleri arasında uçuş ve gözetleme yapacak. Helikopterin havada kalış süresi 27 saat olacak. 2023 yılında 32 yangında 230,02 hektar alan zarar gördü, yangınların büyük çoğunluğu ihmal ve tedbirsizlik sonucu meydana geldi" dedi.

İZİN ALINMASI ŞART

Toplantıda; orman yangınlarını önleme kapsamında 1 Temmuz-30 Eylül tarihleri arasında ormana giriş ve çıkışların yasaklanması kararı alındı. Ancak, mahalli köylülerin ormancılık ve zirai faaliyetleri ile domuz gibi zararlı hayvanların etkisiz hale getirilmesi için sürek avı yapmaları Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünden izin alınması kaydıyla serbest olacak. Bu kapsam dışında ormanda ateşli silahlarla avlanmak yasak olacak.

Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum