90 binden fazla kişi Edirne'ye akın etti;

90 binden fazla kişi Edirne'ye akın etti

Edirne'ye, UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ndeki, 'baharın habercisi' olarak nitelenen Kakava-Hıdrellez Şenlikleri'ne 90 bini aşkın kişi geldi. Vali Yunus Sezer'in de katıldığı şenliklerde, Kakava ateşi bolluk ve bereket dilekleri ile yakıldı....

UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi'ne bulunan ve bu yıl 4-5-6 Mayıs tarihlerinde düzenlenen Kakava-Hıdırellez Şenlikleri, Türkiye'nin dört bir yanından gelen misafirlerle birlikte coşkuyla kutlandı.

"BU ATEŞLE KALPLERİMİZİ ISITTIK"

Şenliğe katılan Edirne Valisi Yunus Sezer, Kakava-Hıdırellez Şenlikleri’nde baharın gelişini kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Vali Sezer, “Asırlardır bu meydanda yakılan Hıdırellez ve Kakava ateşinin kıvılcımları; içimizdeki sevgiyi, saygıyı, birlik-beraberliği, kardeşliği ve tüm güzellikleri bir kez daha büyütecektir. Yakacağımız ateşle kalpleri ısıttığımız Hıdırellez ve Kakava gününüzü kutluyorum" ifadelerini kullandı.

TEBDİRLER DEVAM EDİYOR

Bu yıl, Kakava ve Hıdrellez şenlikleri için 90 bini aşkın kişi Edirne'yi ziyaret etti. Misafirlerin huzur ve güven içinde Kakava ve Hıdrellez kutlamalarına katılımı için alınan tedbirler aralıksız devam ediyor.

Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum